Hogwarts Legacy-controller ook slachtoffer van scalping

thumbnail

Scalpers hebben nu de PlayStation 5 weer goed verkrijgbaar is online en in de retail een nieuw slachtoffer gevonden. Zo wordt de nieuwe Hogwarts Legacy DualSense-controller opgekocht en aangeboden via eBay voor de dubbele prijs. Via de PSU lezen we dat pre-orders voor de controller direct waren uitverkocht en dat daarna al snel advertenties verschenen op eBay. Er werd door consumenten gemeld dat de website van PS Direct de controller wel aanbood, maar bij het uitchecken een error verscheen dat deze al uitverkocht was. Waarschijnlijk hebben scalper bots dus de controllers direct opgekocht. Normale consumenten waren daarmee dus kansloos.

Daarnaast is er ook een boycot rondom Hogwarts Legacy momenteel. Zo blijkt uit onderzoek  dat meer dan de helft van ondervraagde spelers besluit het spel niet te kopen, terwijl nog eens 13% van de spelers nog twijfelt. Voor slechts 40% van spelers staat de controverse rondom uitspraken van J.K. Rowling het kopen van het spel niet in de weg. De boycot van het spel is het resultaat van een clinch tussen de wereldwijde LGBTQ+ gemeenschap en J.K. Rowling, die ontstond na een serie tweets van de schrijfster. Hierop werd fel gereageerd, waarna Rowling een essay schreef waarin ze sommige LGBTQ+ praktijken bestempelde als vrouw-onvriendelijk.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2891
  1 jaar geleden

  Was al meteen te voorspellen toen ze deze exclusieve besloten te maken.Harry Potter is nog steeds erg populair en dan moeten ze toch wel wat beter aan de fans denken wanneer ze zo iets uitbrengen.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx