GamesCom 2019 – THQ Nordic line-up

thumbnail

Soms heb je afspraken op de GamesCom die je on-the-fly nog maakt omdat je even een uurtje ruimte te vullen. Dat was op de GamesCom dit jaar ook weer het geval. Dat uurtje kon mooi opgevuld worden met een flinke presentatie in de speciaal daarvoor ingerichte Cinema van THQ Nordic. THQ? Dat is toch die uitgever die enkele jaren geleden failliet ging? Nee. Dit is Nordic Games, dat haar naam enige tijd geleden veranderde naar THQ Nordic Games, om iets meer naamsbekendheid te verkrijgen. Daarnaast nam de uitgever diverse franchises over van THQ na haar faillissement, wat gezorgd heeft voor de nodige, succesvolle reboots. We zagen heel wat games voorbij komen, maar hebben de belangrijkste impressies voor je op een rij gezet.

Destroy All Humans!

Uit veredelde trailers kun je helaas niet alles halen, maar Destroy All Humans! zegt in principe al genoeg. De ruimtemannetjes besluiten om de aarde te vernietigen in deze remake. Het spel is een soort van 3D-adventure en actie game waarin je het nodige geweld kunt creëren. Je neemt de rol in van de Alien Cryptosporidium 137 en terroriseert de mensen op aarde om DNA te vergaren voor onderzoek. Met de nodige wapens ga je de strijd aan. De remake van het origineel belooft een grafische upgrade, waarbij vooral de cinematics sterk verbeterd lijken te zijn. Ingame is het spel nog altijd verre van bijzonder. Wat we precies van de game kunnen verwachten is lastig te herleiden uit de gameplay die we konden zien, maar het is duidelijk dat het origineel veel bij haar roots zal blijven.

SpongeBob Squarepants: Battle for Bikini Bottom Rehydrated

Als een eerste deel een ongekend success blijkt, dan is een vervolg daarop natuurlijk onvermijdelijk. De game heeft al enige tijd geen nieuwe versie gehad maar nu komt daar een einde aan. Speel als SpongeBob, Patrick en Sandy en beluister alle stemmen van de originele stemacteurs uit de tekenfilm-serie. Het is de bedoeling om Planktons snode plannen te verijdelen. Ze willen namelijk de Bikinibroek veroveren met hun robots. Uiteraard zijn alle bekende personages uit de serie aanwezig en krijgen de graphics een volledige make-over. Deze game is namelijk niet helemaal een vervolg, maar grotendeels een make-over van het origineel. Grafisch heeft het spel een upgrade gekregen en komt er een nieuwe hordemodus voor maximaal 2 spelers die zowel online als offline gespeeld kan worden. Ook zal verwijderde content uit het eerste deel zoals het Robo Octo-gevecht aanwezig zijn in de game. Het ziet er nog steeds allemaal redelijk B-quality-achtig uit maar dat zal de jonge spelers waarschijnlijk niet zoveel uitmaken. Daarnaast is het platformen natuurlijk weer van groot belang in deze 3D-spelwereld.

Monkey King: Hero is Back

Monkey King zal niet tot de verbeelding spreken van de meeste gamers maar is in het Oosten ontzettend populair. De CG-geanimeerde film uit 2015 zette een box office record in 2015 en is nog altijd zeer populair onder de mensen. Nu komt er dus een game met deels vergelijkbare CG aanwezig. Spelers gaan aan de slag in 10 compleet verschillende omgevingen waarin actie een grote rol speelt. Als aap zijnde kun je alle tegenstanders naar de mallemoeren slaan om vervolgens een epische boss battle aan te gaan. De Monkey King kan allerlei Kungfu-achtige combo’s uitvoeren welke zowel gewelddadig als hilarische uitwerkingen hebben. Daarnaast kun je nieuwe skills vergaren en uitbreiden om nog vettere combo’s uit te voeren. Met de supermoves en magische staf kun je daarnaast zelfs op afstand projectielen afvuren om je tegenstanders flink pijn te doen. Met bijbehorende cinematics vergelijkbaar met de film worden fans getrakteerd op de echte Monkey King-ervaring die men verwacht. Hoogstaande gameplay en RPG-elementen zullen niet aanwezig zijn, des te toegankelijk zal het spel zeker zijn. Je moet er een beetje van houden…

Desperados III

THQ Nordic lijkt veel remakes en vervolgen in huis te hebben; Desperados is ook zo’n franchise waar we al enige tijd niets meer van vernomen hebben. Desperados III is een verhaalgedreven strategie games die een klein beetje vergelijkbaar is met Commandos. Het spel speelt zich af rond 1870 in Amerika en Mexico. John Cooper gaat met zijn squad Kate O’Hara, Arthur McCoy en Hector op weg naar de bergen van Colorado, het hart van Louisiana. Je kunt spelen als 5 totaal verschillende characters met elk hun eigen skill set. Elke missie kan op verschillende manieren uitgespeeld worden waarbij het uitschakelen van elke tegenstander een uitdaging op zich vormt. Verstop je, gebruik je stealth-skills en schakel opponenten stuk-voor-stuk uit omde missie met succes te voltooien. Het Wilde Westen in de game is geweldig mooi in elkaar gezet en voelt erg sfeervol aan. Daarnaast zie je ook echt dat de strategische factor in dit spel het belangrijkste component in de game is. Echter kun je verschillende strategische richtingen op. Laat echter geen van je characters opofferen, want dan is de missie voorbij. De game komt naast de PC ook naar de console, waarbij we vooral benieuwd zijn hoe het spel speelbaar zal zijn op de Xbox One en PlayStation 4. Helaas konden we het spel nog niet spelen, waardoor we daar nog geen antwoord op kunnen geven.


Auteur: Jeroen Janssen | Genre: GamesCom | Release: 26-08-2019 | Uitgever: THQ Nordic | Ontwikkelaar:
Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x