GamesCom 2016 – Sniper Ghost Warrior en Ghost Recon

thumbnail

Sniper Ghost Warrior 3

Nadat we een presentatie hadden misgelopen voor een andere game, mochten we aansluitenbij de presentatie en hands-on ervaring van Sniper Ghost Warrior 3. SGW3 is een first person shooter dat zich afspeelt in de huidige wereld. Je speelt als Jonathan North, een ex marinier die wordt opgeroepen om een missie uit te voeren in Georgië. Jonathan heeft echter wel een geheime agenda en dat is zijn broer zoeken die daar laatst gezien was. SGW3 is een shooter die rust op 3 pilaren van gameplay, doelen bepalen, uitvoeren en overleven. Volgens de makers is het spel dusdanig makkelijk genoeg om voor het eerst aan te beginnen maar er zit genoeg diepgang in voor de doorgewinterde shooterfanaat. Net zoals SGW2 is SGW3 ook een open wereld shooter maar heeft niet de standaard functionaliteiten van wat we van een open wereld game gewend zijn. De missies die je moet doen staan niet op de kaart maar die moet je vinden door middel van “intel-gathering missions” .Schieten met een sniper geweerheeft de voorkeur van de makers. Je moet rekening houden met wind en het type geweer waar je mee schiet. Echter, je hoeft dit niet te doen en je kan huishouden met een normale machinegeweer. Eennieuw gameplay element is de drone. Het is een cruciaal onderdeel om het gebied te verkennen voordat je het slagveld gaat betreden. Er zijn nu “safe houses” geïntroduceerd in SGW. Je kan aldaar je wapenuitrusting aanpassen.

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Ghost Recon Wildlands speelt zich af in Bolivia. Nadat de Santa Blanca Cartel het gebied en bevolking heeft misbruikt voor drugshandel, worden the Ghost’s opgeroepen om de orde te herstellen en eventuele bewijzen te vergaren.
GRW is een tactische open wereld third person shooter. De spelwereld bevat negen soorten terrain zoals, bergen, oerwouden, woestijn, en zoutvlaktes. Ook heeft GRW een dynamisch weersysteem en je kan missies doen overdag, waar je makkelijker vijanden kan spotten, maar ook in de nacht, waar jij het tactisch voordeel hebt. Je speelt het altijd in teams van 4, ongeacht of je multiplayer of singleplayer speelt. Omdat het een open wereld game is kan je missies op verschillende manieren starten. Afhankelijk van je bui kan je ernaar toe lopen, rijden, vliegen, en meer. Zodra je een missie klaar hebt volbracht, zijn er mogelijkheden om relaties te veranderen met de NPC’s van het spel. Wapens en uitrusting kunnen geüpgrade worden zodra je level hoog genoeg is. Bij de verschillende presentaties die wij hebben bijgewoond, krijg ik een heel erg sterk gevoel dat dit spel het best gespeeld gaat worden met vrienden die net zo tactische diepgang verwachten als jou als speller. Want dit is geen Rambo!


 • Auteur: Andy van Langeraad | Genre: GamesCom | Release: 29-08-2016 | Uitgever: | Ontwikkelaar:
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x