Feature: Wii launch line-up (part 3)

thumbnail

Het laatste deel van de Wii line-up feature is al weer gerealiseerd. Binnenkort wordt ook nog de Wii zelf besproken.

Rampage

Toch wel ironisch dat mijn verwachting over dit spel exact slaat op de eerste vier letters van dit aankomende hersenloze knokspel. Iedereen die maar een beetje bekend is met Godzilla weet wat hij of zij kan verwachten bij dit spel. Je bent een monster en je verwoest gebouwen en totale legers. Vet cool! Vooral als je nagaat dat op de voorgaande Nintendo-consoles ook al een Rampage game is uitgekomen. Sinds het eerste deel is er – op wat kleine grafische verbeteringen na – niets, maar dan ook écht niets veranderd. Geen verbeteringen in de gameplay. De game kan nóg zo mooi zijn (gaat overigens voor deze Rampage niet op, textures zijn baggerlelijk), maar als de gameplay stokoud is, kan het mij niet erg plezieren als dit als een volwaardig nieuw spel wordt uitgebracht. Laten liggen die hap!

Vincent: *
Chris: **

Rapala Tournament Fishing

Natuurlijk zullen er ook experimentele games uitkomen op de Wii en Rapala Tournament Fishing is daar een goed voorbeeld van. Je zult hier met je controller de bewegingen uitvoeren die je bij een echte vishengel ook zou uitvoeren. Zoals je lijn uitgooien, je lijn ophalen en er zelfs kleine rukjes aan geven om net die grotere vis te vangen dan je tegenstander. De controller leent zich natuurlijk uitstekend voor de (hengel)sport, maar of er vraag is, is mijn grote vraag. Het is natuurlijk wel leuk om deze game een keer gespeeld te hebben, maar om nou uren achter elkaar te gaan vissen, laat ik het zo zeggen, je moet er maar van houden.

Vincent: *
Chris: *

Rayman Raving Rabbids

De successen van Ubisoft zijn grotendeels te danken aan Rayman. Als 2d-platformertje groeide het ledemaatloze mannetje Rayman uit tot een legende. Dit deed Ubisoft nog eens dik over toen ze van Rayman een zeer goede overzetting naar het 3d wist te maken. In de loop der tijd heeft deze serie veel populariteit vergaard. Doch, Rayman 3 viel toch wel lichtelijk tegen. Dat gold ook voor een geflopt race- en vechtspelletje met Rayman in de hoofdrol, Rayman M. Bij veel franchises komt het voor dat de rekbaarheid er lijkt uit te zijn. Dit zorgt helaas voor een (flinke) smet op het blazoen van Ubisoft. Desondanks kan je de hele zaak ook positief belichten. Nu er een kleine deuk is opgelopen, is er hopelijk meer motivatie voor Ubisoft om de hele boel weer recht te zetten. In ieder geval, in dit deel uit de Rayman-serie wordt er plaats gemaakt voor een nieuw genre, party. In een salvo van zo’n 80 minigames – variërend van dans-, race- en schietspelletjes – is het de bedoeling om in Gladiator-stijl populair te worden bij buitenaardse konijntjes door de minigames tot een goed einde te brengen. Dit alles in een humoristisch, eigen stijltje dat vooralsnog erg is aangeslagen bij het grote publiek. De teaser-filmpjes waren een groot succes. Nu maar hopen dat de unieke besturing die de game poogt te hebben goed werkt. Daarnaast is het ook van belang dat de herspeelbaarheid voldoende is. Dit alles kunnen we pas echt bekijken wanneer de game daadwerkelijk in de schappen ligt. Voor zover ik kan kijken, wijst alles er op dat deze Rayman een leuke en waardige toevoeging gaat worden in het assortiment der Rayman-games.

Vincent: ****
Chris: ****

Red Steel

Toen we te horen kregen dat de Wii een motion-sensored controller zou krijgen, wist haast iedereen dat deze controller zich uitstekend voor een shooter zou lenen, maar de vraag is natuurlijk is dat ook zo. In deze exclusieve first-person action/adventure van Ubisoft zal je te maken krijgen met de historische kunsten van de katana en de meest geavanceerde vuurwapens die er nu te koop zijn. De game zal zich afspelen in Japan en Amerika en dit allemaal rondom de maffia. Met de controller is het mogelijk om zwaarden en vuurwapens beet te houden op de manier die jij wilt, want als jij je controller schuin houdt wordt dit geregistreerd en zal het wapen dus ook op het scherm schuin te zien zijn. Ook is het mogelijk om aanvallen te blokkeren met je zwaard en met een druk op een knop te schuilen achter de objecten die te vinden zijn in het level. En om het nog mooier te maken kan je aquariums kapot schieten (met de effecten van dien), je wapen “gangstah-style” beet houden en je vijand te onderwerpen als je geen zin meer hebt in al dat gedood, wat ik me haast niet kan voorstellen.

Vincent: *****
Chris: *****

Spongebob Squarepants: Creature from the Krusty Krab

De meningen over deze serie op Nickelodeon zijn erg verdeeld. Je houdt van ‘m, of je wordt er knetter van. Zelf kan ik de soms wat over-the-top humor wel waarderen. Zoals van elke populaire serie zijn er al verscheidene Spongebob-games op de markt gebracht. Deze spellen brachten enigszins plezier maar wisten nooit boven de middenmoot uit te komen. Van wat ik gezien heb aan filmpjes en gehoord heb aan informatie wist deze aankomende Spongebob-titel mij niet echt warm of koud te maken. Grafisch zag het er niet erg mooi uit en kwam het over als een eerste generatie ps2-spel. Jammer, met de huidige faciliteiten zou er heel wat meer visueel spektakel uit de hardware van de Wii kunnen komen. In ieder geval, deze game beloofd volgens de makers drie tamelijk grote spelwerelden, onderverdeeld in negen verkenbare gebieden. Er heeft een ietwat vreemde gebeurtenis plaatsgevonden: een of andere malloot heeft een stripboek tot leven geroepen. Nu is het de taak aan Spongebob en zijn kornuiten de stad Bikinibroek te redden van de ondergang. Door te racen, puzzelen, springen ren je als Spongebob en co door allerlei vreemdsoortige plaatsen alvorens je met je nunchuck en wii-mote de hele boel onveilig maakt. Ja, de speciale besturing wordt benut. Je kan de camera draaien en een aantal leuke moves doen door een speciale beweging te maken met je controllers. Al met al weet ik nog niet erg goed wat ik van het spel moet verwachten. Misschien dat de Wii-besturing een toevoeging van formaat is en zodoende deze game een ware topper maakt. Maar misschien werkt het ook wel voor geen meter en kan je deze game maar beter links laten liggen.

Vincent: **
Chris: *

Super Monkey Ball: Banana Blitz

Als je al eens eerder een Monkey Ball deel gespeeld hebt, weet je dat dit één van de meest verslavende games is die je ooit gespeeld hebt. Ook de Party games waar onderhand de Monkey Ball franchise om bekend staat, spreekt boekdelen, want wat een hoop fun op één enkel schijfje. In dit nieuw deeltje zal je weer met Aiai en zijn vrienden te maken krijgen om extreem moeilijke puzzels op te lossen of zenuwslopende banen af te leggen. Natuurlijk zal ook deze Wii-game gebruik maken van de controller, wat denk ik voor nog meer zweet en zenuwen zal gaan zorgen. Ook is nu mogelijk om te springen als je met de controller omhoog schudt, wat voor een nieuwe dimensie zal gaan zorgen, want de banen zullen nu ook weer veel uitgebreider worden, door dat enkele lullig sprongetje. Ook zal deze game zich in 3d werelden afspelen. De party games in dit nieuwe deel zullen nog uitgebreider, nog leuker, nog verslavender zijn dan ze al waren.

Vincent: ****
Chris: ****

Tom Clancy’s Splinter Cell: Double Agent

Straks mag je wederom voor de vierde maal in de stoute schoenen van Sam Fisher staan.
Er lijkt een heuse omslag te zijn gekomen binnen het verhaal. Sam wordt kaalgeschoren en wordt gevangengenomen. Dit alles wekt veel verwarring op. Is dit omdat Sam een rol van dubbelspion op zich neemt, of zijn er andere verklaringen achter te zoeken? Nou ja, eigenlijk verraad de subtitel het al: Double Agent. In ieder geval, in deze Splinter Cell begin je in de nor. Vanuit daar weet bajesklant Sam te ontsnappen en stuurt hij zichzelf de vrijheid in. Wel vrij…hij wordt natuurlijk door iedereen en alles in de gaten gehouden en achterna gezeten. Zo zal je Sam als een soort schizofreen typetje een weg moeten laten banen door allerlei gebieden. Hoogstwaarschijnlijk zal dit de revue passeren met sappige intriges, bloedstollende actie en niet te vergeten: vette stealth. Als spion moet je natuurlijk uiterst voorzichtig zijn. Er als een gek op los knallen leidt al gauw tot een kille dood. Van jezelf. Dus voorzien met zaklamp, pistolen met geluidsdempers èn natuurlijk kekke spionnenfoefjes baant Uncle Sam zich een weg de wijde wereld in. Dit allemaal voorzien van de speciale Wii-besturing. Met Wii-mote en Nunchuck kan je de cursor richten. Dit zou wel eens erg lekker kunnen gaan spelen, zeker met het vooruitzicht dat shooters sowieso niet zo lekker spelen op consoles indien er geen auto-aim is. Sam, ik wacht op je…

Vincent: ****
Chris: ****

Tony Hawk’s Downhill Jam

In dit nieuwe deel van de bekende skateboarder Tony hawk zijn het dit keer geen skateparken maar steile hellingen met genoeg objecten om trucjes op uit te voeren. De levels zullen zich afspelen in de gebieden zoals de drukke straten van San Fransisco of het rotsachtige terrein van de Machu Picchu. In deze game is wederom de besturing aangepast voor de Nintendo Wii. Je zult te maken krijgen met een innovatieve manier van besturen om Tony Hawk of 9 anderen de heuvel veilig af te leiden. In deze game gaat het allemaal om de tijd die je neerzet, dus de wie het eerst beneden is heeft gewonnen. De modes die in de game zullen voorkomen zijn race, trick en slalom. Natuurlijk kan je ook al je vrienden uitnodigen tot 4 man tegelijk om ze te verslaan terwijl je allemaal gekke trucs uithaalt in drukke gebieden waar zelfs auto’s en mensen te vinden zullen zijn.

Vincent: ***
Chris: ***

The Ant Bully

Het houdt gewoon niet op met de games die gebaseerd zijn op animatie films, want we hebben er hier weer één. Want deze is gebaseerd op de gelijknamige film van Warner Bros CG geregisseerd door John A. Davis, ook wel bekend van de Jimmy Neutron serie. In deze game speel je met Lucas die op een magische manier verkleind is tot de grote van een mier, na het pesten van een bepaalde kolonie mieren. Je zult moeten overleven in deze adventure, dus vriendschappen afsluiten met mieren of andere wezens, vechten en de wereld verkennen. De kolonie wordt ook nog eens bedreigd en jij moet de held spelen om de kolonie te redden van uitsterven, dus genoeg redenen om aan de slag te gaan zou ik zeggen.

Vincent: **
Chris: **

The Legend of Zelda: Twilight Princess

Als er één serie is die zijn naam de afgelopen jaren ontzettend hoog heeft gehouden, dan is dat ‘the legend of zelda’ wel. Praktisch elk deel wordt enorm warm onthaald door zowel de gamers als de pers. Van heinde en verre brult Nintendo dat dit de beste Zelda ooit gaat worden. Een zeer moeilijk haalbaar statement mijn inziens, want om een titel als Ocarina of Time te evenaren moet je als spellenbakker heel wat in huis hebben. Niet voor niets staat deze titel op numéro uno op de voor de meeste mensen niet onbekend in de oren klinkende site gamerankings.com. In deze Zelda mag je wederom aan de slag met Link. Deze elf met zijn karakteristieke groene mutsje en gewaad trekt erop uit om prinses Zelda te redden. Ganondorf, de gemene schurk die in eerdere delen al zorgde voor veel oplawaai, heeft Zelda ontvoerd. Nu is het de taak aan de dappere Link om haar te bevrijden. Te paard en met de benenwagen doorkruis je met Link allerlei bekende en nog niet bekende gebieden op zoek naar de schone deerne. Voorzien van een zwaard en allerlei andere leuke wapens moet je allerlei opdrachten voltooien, al rijdend op je trouwe ros. Dit gebeurt zowel in de open spelwereld als in kerkers. Maar niet te vergeten, deze Zelda heeft iets anders wat zijn voorgangers niet hadden, de Twilight Zone. In deze zone verandert Link in een wolf en krijgt hij te maken met een metgezel, Midna genaamd. Met deze dame probeer je de Twilight Zone de verdoemenis in te jagen, want in dit gebied heulen allerlei monsters en andere gedrochten. Deze Twilight Zone ziet er overigens verschrikkelijk mooi uit. Er wordt gebruik gemaakt van iets wat grafisch vergelijkbaar is met de hooggeëerde ps2-titel Okami. Dan is er nog de besturing. Twilight Princess onderscheidt zich van de Gamecube-versie door de besturing met de Wii-mote en de Nunchuck. In plaats van een knoppensalvo geef je nu gewoon een zwiep wanneer je een vette aanval wil doen. Dit ziet er erg leuk uit, maar de vraag blijft of het lekker speelt, èn of het nou zoveel beter is dan de ouderwetse, analoge besturing op de Gamecube. Deze vraag is eigenlijk pas te beantwoorden als ik de game in mijn bloedeigen knuistjes heb. Doch, alles lijkt er op dat deze Zelda zijn naam eer aan gaat doen!

Vincent: *****
Chris: *****

Trauma Center: Second Opinion

Ongeveer een jaar geleden kwam er een game uit de DS waarin je als een heuse dokter aan de slag kon. Deze game, ‘Trauma Center: Under the Knife’, werd over het algemeen goed ontvangen. Met stylus en al voerde je operaties uit, voerde je boeiende conversaties met de sexy stagiaire en wist je een allemansvriend van je patiënten te worden. Dit concept was erg vernieuwend. Nu de serie wat populariteit vergaard had, besloot Atlus, de maker van de spellen, een nieuw deel van Trauma Center op de Wii uit te brengen. Nou ja, nieuw, het is in feite een remake. De subtitel ‘Second Opinion’ doet dat al een beetje vermoeden. In tegenstelling tot de DS-versie waarin je 2d opereerde kan je dat nu in 3d doen. Er is nu dieptewerking door de bewegingen die je met de speciale Wii-controllers maakt. Zo krijg je echt het gevoel dat je ‘in het spel’ zit. Persoonlijk lijkt het mij geweldig om een ziekenhuis onveilig te maken met scalpel en al.

Vincent: ****
Chris: ***

Wii Sports

De controller leent zich natuurlijk uit voor sport games en daarom komt Nintendo met Wii sports. In deze game zullen simpele sport games voorkomen. Zoals tennis, golf, honkbal, boxen en bowlen. Al deze sporten zullen zijn vormgegeven op een simpele manier in de stijl van de classic 8-bit games maar dan in 3d. Hoewel de game zich natuurlijk richt op de simpele bewegingen zoals het raken van een bal of het weggooien van een bal, krijg je toch te maken met de volledige ervaring van de sporten, dus meerdere holes bij golf, complete honkbal potjes en volledige tennis matches. Ook zal deze game volledig gebruik maken van het nieuwe avatar systeem voor gepersonaliseerde ervaringen. Hoewel deze game mij meer een test lijkt voor de controller, is het handig om te weten dat je deze game er gelijk bij krijgt als je de Wii koopt.

Vincent: ***
Chris: **

World Series of Poker

Dit spel is gebaseerd op een jaarlijks pokerfestijn waar menig pokeraar naar zal kijken. Poker is de laatste tijd tamelijk populair geworden. Vooral Texam Hold ’m Poker vind gretig aftrek onder hen.
Op de consoles en handhelds wordt World Series of Poker uitgebracht. Een game meestal hard de grond in geboord werd door de pers. Dat is ook niet zo verwonderlijk, poker an sich als volwaardige game uitbrengen is nogal karig. Er zijn een hoop spellen die poker als minigame in hun spel stoppen, zoals bijvoorbeeld het DS-spel: ’42 Spel Klassiekers’. Ook nogal zuur was dat de game er niet erg mooi uit zag. Erg vreemd naar mijn mening, want pokeren lijkt mij toch niet echt een spel dat veel lijkt te vergen van de hardware van een console of handheld. Over de Wii-versie van deze pokergame zijn mijn verwachtingen erg laag. Zelfs al zou de besturing een positieve invloed op het spel geven. Het blijft mijn inziens geen echt spel waardig. Als downloadbare minigame zou het meer zijn mannetje staan.

Vincent: *
Chris: * • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x