Feature: Top 50 meestbelovende games 2009 – 50 t/m 41

thumbnail

2009 belooft veel toppers te krijgen. Het lijkt ons dan ook een leuk idee om hier een special over te maken. We bespreken dan ook de naar onze mening 50 meesbelovende games voor 2009. Om het overzichtelijk, maar ook wat spannender te maken hebben we de special verdeeld in 5 delen. Elke dag bespreken we 10 games. Hoe hoger de positie, hoe meer we er van verwachten. Laten we maar gelijk met de eerste tien beginnen.

50. Socom Confrontation

We trappen af met SOCOM: Confrontation, de nieuwste game in de reeks die het online gebeuren van de PlayStation 2 populair heeft gemaakt. Al kunnen we het niet echt als een nieuw deel beschouwen aangezien het voornamelijk om een remake gaat. SOCOM: Confrontation beschikt over de populairste maps uit de eerdere delen en we zien ook de vertrouwelijke wapens en personages terug. De game is op dit moment al in Amerika verschenen, maar is door online problemen uitgesteld in Europa. Voornamelijk door deze fouten heeft de game in Amerika zeer slechte scores ontvangen, maar gelukkig zullen deze volledig zijn gefixed voor de game in Europa verschijnt. Is dit eenmaal gelukt dan heb ik er vertrouwen in dat SOCOM: Confrontation ons net zoveel fun gaat schenken als de eerste twee delen in de serie. Het is dan ook te hopen dat de game online een succes wordt, want persoonlijk komen de vele leuke herinneringen bij mij alweer bovendrijven. Nu is het maar afwachten of we deze heerlijk tijd nog eens opnieuw gaan meemaken.

49. Ghostbusters

De Ghostbusters zullen voor de ouderen onder ons waarschijnlijk bekend in de oren klinken. En de mensen die de serie niet hebben gezien zullen er waarschijnlijk ook wel eens mee in aanraking zijn gekomen, al is het alleen maar met de bekende tune. Er zijn dan ook genoeg mensen die al lang wachten tot hier een game van komt en in 2009 gaat dit dan eindelijk gebeuren. Nou ben ik wel iemand die vanaf het eerste moment behoorlijk kritisch naar deze game kijkt. Het is namelijk al vaak genoeg gebeurd dat een game die gebaseerd is op een film of een serie behoorlijk tegen bleek te vallen. Toch zijn de eerste geluiden heel positief. De game ziet er al heel aardig uit en bovendien wordt er gebruikt gemaakt van de originele acteurs. Zeker voor de fans een heel leuk gegeven. Volgens de ontwikkelaar gaat de game zelfs een soort kruising worden tussen Gears of War en Luigi’s Mansion en dat klinkt natuurlijk wel heel interessant. Laten we hopen dat de verwachtingen, die steeds hoger lijken te worden, waar worden gemaakt en in ieder geval de fans heel gelukkig worden gemaakt.

48. Ninja Blade

De afgelopen weken hebben we nog wel eens beelden van Ninja Blade voorbij zien komen. Deze game, die exclusief op de 360 moet verschijnen, wekt uiteraard de hoop op een nieuwe Ninja game ala Ninja Gaiden. Maar hierop kunnen 360-bezeitters alleen maar hopen, want helaas zien we titels van deze kwaliteit (en dan heb ik het voornamelijk over het eerste deel) niet vaak voorbij komen. Ninja Blade speelt zich af in Tokio zoals we die vandaag de dag kennen. Uiteraard heb je ook de echte eigenschappen van een Ninja. Je bent snel, kunt vele moves maken en hebt een breed scala aan wapens waarmee je overweg kunt. Daarnaast krijg je door de zogenaamde Ninja Vision ook de mogelijkheid de zwakke plekken van je tegenstanders te ontdekken. Natuurlijk handig wanneer je snel te werk moet gaan. Nu is het uiteraard de vraag wat de game ons nog meer gaat bieden. Hopelijk heeft de ontwikkelaar heel wat voor ons in petto.

47. MadWorld

Helaas voor mensen met een Wii is MadWorld de enigste game voor de Wii die deze top 50 heeft gehaald en dat is natuurlijk wel iets om je zorgen over te maken. De Wii lijkt zich volledig op de casual gamers te storten en hoewel Nintendo zegt haar hardcore fans niet te vergeten lijken ze deze uitspraak in 2009 niet waar te gaan maken. Mochten wij een game over het hoofd hebben gezien kan dit natuurlijk in de reacties vermeld worden. Gelukkig komt SEGA met MadWorld, een titel die zich door het harde geweld in ieder geval niet op casual gamers richt. De game draait volledig om het uitschakelen van een vijandige organisatie en valt op door de zwart/wit graphics. Op het rood van het vloeiende bloed na kent MadWorld namelijk geen kleur en dat is natuurlijk zeer gewaagd. De game kent heel wat wrede moves en brengt ons een multiplayer met verschillende mini-games. Een game om in de gaten te houden en voor de Wii-gamers een totaal nieuwe ervaring.

46. Red Faction: Guerilla

Als ik Red Faction zeg, zullen de meeste onder jullie waarschijnlijk denken aan het kapot maken van gebouwen. Niet zo vreemd aangezien Red Faction één van de eerste games was waarin delen van de omgeving totaal vernietigd konden worden. Mede hierdoor was het eerste deel een behoorlijk succes, maar helaas wist Red Faction 2 dit niet door te zetten. Nu is alle hoop dan ook gevestigd op Red Faction: Guerilla ofwel het derde deel in deze franchise. Het grote verschil met de vorige delen is dat Guerilla zich afspeelt op Mars. Een interessante setting met veel mogelijkheden. Het is niet zo vreemd dat ook dit derde deel zich weer volop focust op de vernietiging van de omgeving. Alles kan vernietigd worden en dit ziet er ook nog eens zeer indrukwekkend uit. Natuurlijk iets wat voor goede hoop zorgt, maar het is nog wel even afwachten wat de game nog meer te bieden heeft.

45. Just Cause 2

Just Cause 2 is een game die velen van jullie misschien ontgaan is. Het eerste deel was aardig, maar niet meer dan dat en over het tweede deel hebben we al lang niets meer gehoord. Toch moet Just Cause in 2009 dan toch echt gaan verschijnen. Het gaat om een free-roaming game die zich afspeelt in Azië. Een soort GTA in de natuur om het zo maar te zeggen. Een concept wat mij persoonlijk aanspreekt en het eerste deel heeft al bewezen dat er veel potentie in zit. De grote problemen waren toen het aantal bugs en een wereld die niet levend genoeg was. Als de ontwikkelaar hier van geleerd heeft denk ik dat hier nog wel eens een onverwachte topper uit voort kan komen. Just Cause 2 bevat een wereld van maarliefst 1000 vierkante kilometers. Naast het tropische gedeelte zoals we die uit het eerste deel kennen, komen er in dit deel ook steden, bergen en zelfs een sneeuwgebieden voor. Met de potentie zit het wel goed dus.

44. Damnation

Onlangs was ik op een beurs waar verschillende presentaties bijgewoond konden worden. Omdat er keuzes gemaakt moesten worden was ik niet van plan om naar de presentatie van Damnation te gaan. Door toeval heb ik toch een deel gezien en dat was eigenlijk helemaal niet zo erg. Damnation is een third person action game die in 10 minuten een zeer goede indruk op mij heeft weten te maken. Het mag wel duidelijk zijn dat er niet geprobeerd wordt iets nieuws te doen. Dat is niet zo erg want de game bevat elementen van Tomb Raider (of kunnen we voortaan beter Uncharted zeggen?), Gears of War en Prince of Persia. En dat betekent dus de nodige actie, maar ook veel geklauter en goed gebruik van de omgeving. Dit alles in een western setting wat dan wel weer vernieuwend is. Wie weet haalt Damnation de kwaliteit van de eerder genoemde titels. Dan heb je er wel een topper bij om het zo maar te zeggen.

43. Halo 3: Recon

Halo is één van de series die Microsoft heeft geholpen succesvol de gamesmarkt te betreden. We kunnen zelfs zeggen dat het één van de meest succesvolle series is die ooit verschenen is. Ondanks dat de trilogie afgelopen is, is het dan ook niet zo vreemd dat er een nieuwe game in deze franchise is aangekondigd. Het zit er namelijk dik in dat er wederom veel geld binnen gehaald gaat worden. Halo 3: Recon is zoals de naam al aangeeft niet een geheel nieuwe game, maar een soort uitbreiding van Halo 3. De game speelt zich af voor Halo 3 en het meest opvallende is dat je niet speelt met Master Chief, maar met een ODST Marine. Hiervoor is een nieuwe campagne bedacht en voor de multiplayer zijn er nieuwe maps beschikbaar. Persoonlijk heb ik mijn twijfels bij deze titel. De singleplayer van Halo 3 vond ik namelijk maar zwak en ook de multiplayer weet mij niet te overtuigen. Maar aangezien er hier ongetwijfeld vele fans van Halo 3 zullen komen verdient deze game een plek in de top 50.

42. RAGE

RAGE werd vorig jaar aangekondigd met een indrukwekkende trailer. Duidelijk was dat de game zowel een shooter als een race game zou worden. Een uniek concept dus. Dit alles speelt zich af in een stad die moet worden gered van vele mutanten. De game kent een singleplayer van twintig uur die ook volledig met z’n tweeën gespeeld kan worden. Over een multiplayer is nog niets gezegd, maar naar verwachting wordt ook deze nog aan de game toegevoegd. RAGE is de eerste ID Software game die wordt uitgegeven door EA en maakt gebruikt van een nieuwe engine. Deze zorgt voor dingen die we nog niet eerder hebben gezien en nu al lijkt de game grafisch hoogstaand te worden. Laten we hopen dat deze mix goed uitpakt zodat we er dit jaar een hele bijzondere game erbij hebben.

41. Deus Ex 3

De eerste twee delen in de Deus Ex serie waren succesvol en boden kwaliteit. In 2009 gaat het derde deel verschijnen en de verwachtingen zijn alvast hoog. Volgens de ontwikkelaar wordt er geluisterd naar fans van de serie en hebben ze daarnaast nog veel nieuwe dingen voor ons in petto. Natuurlijk zien we ook de typische Deus Ex-elementen weer terugkomen zoals de open steden en de RPG-elementen. Daarnaast zouden er inspiraties opgedaan zijn door Call of Duty 4: Modern Warfare. Een totaalpakket dat dus wel eens heel interessant kan worden. Enige wat wel gezegd moet worden is dat de game niet ontwikkeld wordt door de oorspronkelijke ontwikkelaar. Het is dus afwachten of ook deze nieuwe ontwikkelaar voor succes kan zorgen. • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x