Feature: Top 50 meestbelovende games 2009 – 40 t/m 31

thumbnail

Na de aftrap van gisteren zijn we vandaag toe aan het tweede deel van de feature over de 50 meest belovende games van 2009. Vandaag bespreken we de nummers 40 t/m 31. Lees dus maar snel!

40. Resistance: Retribution

Op de PSP verschijnen zo nu en dan hele leuke titels. Games waarvan je bijna niet kan geloven dat ze door zo’n klein apparaatje afgespeeld kunnen worden. Resistance: Retribution lijkt aan deze omschrijving te voldoen en samengaand met het succes van de serie op de PlayStation 3 verdient de game zeker een plek in deze lijst. Ook in dit deel zul je weer af moeten rekenen met hordes Chimera. Opvallend is de third person setting waarvoor gekozen is. Ook noemenswaardig is de multiplayer waar Resistance: Retribution over beschikt. Je kunt met maximaal acht spelers de volgende modes doen: Team Deathmatch, Capture the Flag, Containment en Assimilation. Voor dit alles zul je veel verschillende wapens beschikbaar krijgen en is er een speciaal hulpsysteem voor het richten op je vijanden. Wel zo handig aangezien de PSP maar over één stick beschikt.

39. Chrono Trigger DS

Waar we op de vorige plaats een PSP titel hebben gezet, staat er op plaats 39 één voor de Nintendo DS. Het gaat om een remake van een zeer succesvolle game op de Super Nintendo genaamd Chrono Trigger. Veel RPG liefhebbers zien deze game als één van de beste RPG’s ooit gemaakt en een remake is dan ook zeker op zijn plaats. In 2009 kunnen we dan ook met hoofdpersonage Chrono aan de slag om de wereld van de ondergang te redden. Opvallend aan Chrono Trigger is het reizen in de tijd. Acties die je uitvoert kunnen honderden jaren later nog invloed hebben. Aangezien je in verschillende tijden belandt maak je telkens nieuwe vrienden waarvan je de hulp goed kunt gebruiken. Een zeer interessant concept dat destijds heel goed is uitgewerkt. Verder staat het verkennen van de omgeving en natuurlijk de gevechten centraal. Deze zullen overigens net als toen turn-based plaatsvinden. Dit alles met verbeterde graphics en een aantal nieuwigheden zorgt natuurlijk voor een titel die veelbelovend is. We verwachten dan ook dat Chrono Trigger DS veel DS-bezitters erg blij gaat maken in 2009.

38. Borderlands

Borderlands is een titel waarvan we beetje bij beetje meer informatie krijgen, maar ook een titel die er eigenlijk al lang had moeten zijn. Het is een first person shooter die zich afspeelt op een planeet genaamd Pandora. Het is de planeet waar het uitschot van de ruimte leeft om het zo maar te zeggen. Jij als speler bent eigenlijk niets beter en verdient je geld als huurling. Je zult in Borderlands dan ook heel wat vieze klusjes op moeten knappen. Naast de actie bevat de game ook RPG-elementen. De vooruitgang van je personage is dan ook erg belangrijk. Dit alles kan misschien nog het best worden vergeleken met Mass Effect. De game is ontwikkeld als singleplayer game, maar kent ook een coöperatieve modus waarin je met vier man door het verhaal heen kan gaan. Voor een uitgebreide game als deze natuurlijk een interessante optie. Dit alles samengaand met indrukwekkende graphics zou voor een hele leuke game kunnen gaan zorgen. Laten we hopen dat deze dan ook echt in 2009 gaat verschijnen.

37. Tekken 6

Tekken is een franchise die alweer behoorlijk lang mee gaat. De serie is altijd zeer succesvol geweest op de PlayStation consoles en werd ook opvallend veel gespeeld in de Japanse arcadehallen. Het zesde deel is in deze hallen zelfs al een jaar speelbaar en het is dan ook vreemd dat we nog steeds moeten wachten tot de game hier in de winkels beland. Naar verwachting gaat dit snel gebeuren en dat is natuurlijk goed nieuws. Tekken krijgt van nog steeds erg veel respect en weet ondanks de hevige concurrentie toch dingen te doen die we bij geen ander vechtspel voorbij zien komen. Laten we hopen dat dit ook voor het zesde deel geldt en hiermee het succes van de oude Tekken delen kan evenaren. Dat zou betekenen dat we weer de meest gruwelijke combinaties uit onze mouwen mogen schudden en de vele bekende personages weer eens terug zien komen. Overigens verschijnt deze game, tot mijn verbazing, ook op de Xbox 360. Naar jaren lang exclusief de op de PlayStation verschenen te zijn komt hier nu dus verandering in. Laten we hopen dat dit in ieder geval niet de kwaliteit in de weg zit.

36. FIFA 2010

FIFA 08 was een aangename verassing en FIFA 09 zorgde er voor het eerst sinds jaren voor dat EA zichzelf weer de koning van de voetbalgames mag noemen. De game is snel, tactisch, behoorlijk realistisch en ook het schieten en het dribbelen zijn goed uitgewerkt. Dit alles met schitterende graphics, goed commentaar, een passende soundtrack, enorm veel licenties en uitgebreide mogelijkheden zorgden bijna voor de perfecte voetbalgame. Natuurlijk konden er nog wat kleine minpunten genoemd worden en deed de Be A Pro mode naar mijn mening niet wat we met z’n alle gehoopt hadden, maar het mag wel duidelijk zijn dat FIFA 2010 voor veel mensen een verplichte aankoop gaat worden. We hebben dan nog wel geen informatie (laat staan beelden), maar wanneer EA geen vreemde dingen doet en de game op een aantal punten nog net wat beter weet te maken dan kun je er vanuit gaan dat ook FIFA 2010 weer een pareltje gaat worden. Wanneer de game de lat daadwerkelijk nog een stuk hoger gaat leggen zou het zomaar de beste voetbalgame ooit gemaakt kunnen worden en dat is natuurlijk meer dan genoeg rede voor een eervolle vermelding in deze top 50.

35. Star Ocean: The Last Hope

Voor PS3-bezitters was het vervelend nieuws dat de nieuwste Star Ocean game, nadat deze jarenlang exclusief voor de PlayStation verscheen, plotseling exclusief naar de 360 ging. Hoewel velen nog verwachten dat deze uiteindelijk ook op de PlayStation 3 zal verschijnen, kunnen we deze op dit moment als Xbox 360 exclusive beschouwen. Zeker een leuke aanwinst voor de mensen met een Xbox 360, want ook het nieuwste deel in deze succesvolle RPG reeks lijkt weer een hele leuke game te gaan worden. Ook ditmaal speelt de game zich weer in de toekomst af en krijg je een schip tot je beschikking om je naar verschillende exotische locaties te verplaatsen. De gevechten vinden in tegenstelling tot veel andere RPG’s realtime plaats en ook voor random encounters hoef je niet te vrezen. Wel old-school zijn de gesprekken met andere personages in het spel, deze verlopen namelijk grotendeels via tekstballontjes. De graphics zien er al heel aardig uit en ook voor dit onderdeel heb ik goede hoop. Wel hebben we de laatste tijd heel wat Japanse RPG games behoorlijk zien falen en dat maakt mij toch wel een beetje bang.

34. F.E.A.R 2: Project Origin

Het is ondertussen alweer meer dan drie jaar geleden dat F.E.A.R verscheen. In 2009 krijgen we eindelijk het vervolg op deze ijzersterke en vooral enge First Person Shooter. De game stond bekend om haar sfeervolle omgevingen, de handige slow-motion functie en de zeer indrukwekkende intelligentie van je tegenstanders. Ook het tweede deel bevat deze belangrijke elementen en krijgt daarnaast heel wat vernieuwingen. Zo krijgt de actie binnen F.E.A.R 2: Project Origin meer samenhang om zo een completere ervaring te bieden. Ook bevat de game een nieuwe vijand die over paranormale gaven beschikt. Wat dit precies inhoudt is nog afwachten, maar we kunnen alvast verklappen dat er een leger marionettenpoppen aan te pas komt. Ook is er een robot beschikbaar waarin je plaats kan nemen om je vijanden te bewerken. Laten we hopen dat ook F.E.A.R 2: Project Origin ons weer de haren van het lijf laat schikken en het FPS-genre iets nieuws te bieden heeft.

33. Warhammer: Dawn of War II

Warhammer zullen de meeste onder ons kennen van de games, maar het is ook al jaren lang een populair spel waarbij je, vaak zelf geschilderde, figuurtjes gebruikt om grote veldslagen op een tafel uit te vechten. Een dure hobby die veel tijd in beslag neemt en sinds een paar jaar ook games kent. Hoewel de shooters nooit veel bijzonders hebben gedaan, weten de strategie games wel iets nieuws te brengen. We zijn ondertussen dan ook toe aan het tweede deel waar je weer flink oorlog mag gaan voeren in het Warhammer 40.000 universum. Je speelt met een kleine groep mariniers die zich naarmate het spel vordert steeds verder zullen ontwikkelen. Belangrijk in Warhammer: Dawn of War II zijn de omgevingen, die goed gebruikt moet worden om je vijanden uit te schakelen. De game verschijnt op de PC en ligt eind februari al in de schappen. Misschien één van de eerste toppers dit jaar?

32. Colin Mcrae Dirt 2

‘’Colin is niet meer’’ waren de woorden die op vele gamesites te lezen waren nadat het bericht verschenen was dat de bekende rallycoureur Colin MCrae overleden was. Verschrikkelijk nieuws en het is dan ook een tijd rustig geweest rondom de gelijknamige gameserie. Codemasters heeft toch besloten met een tweede deel te komen en deze moet in 2009 uitkomen. Het eerste deel was een groot succes en kende dan ook goede verkoopresultaten. De ontwikkelaar verteld ons dat de rallywereld de afgelopen jaren veranderd is en deze veranderingen merkbaar zijn in Colin Mcrae: Dirt 2. Ook wordt er gebruik gemaakt van Codemaster’s andere succesvolle racer: Race Driver: GRID. Hierdoor beschikt de game over betere zwaartekracht-effecten, realistischere schademodellen en meer details in zowel de omgeving als de auto’s zelf. Ook de multiplayer is weer aanwezig en zou een grotere rol gaan spelen dan in het vorige deel. Er zijn verschillende races mogelijk en ook zijn er een aantal features beschikbaar om de community meer bij de game te betrekken. Laten we hopen dat Colin Mcrae: Dirt 2 een waardevol eerbetoon wordt aan Colin Mcrae.

31. Bayonetta

Devil May Cry is één van die series waarbij je moet denken als je het over de grote series hebt van de game-industrie. Althans, dat is wat ik een jaar of drie geleden gezegd zou hebben, want toen was Devil may Cry nog helemaal hot. Het vierde deel, die een tijd geleden is verschenen, was goed maar niet legendarisch. Als ik dan vertel dat de makers van de eerste Devil May Cry de afgelopen jaren bezig zijn geweest met Bayonetta, een actie game die volop de oude glorie van Devil may Cry uitstraalt dan klinkt dat behoorlijk goed toch? In Bayonetta zal het maken van combo’s en het uitvoeren van de meest brute moves dan ook regelmatig voorkomen. Dit alles gepaard met schitterende graphics en we zouden er zomaar een nieuwe topper bij kunnen hebben en wie weet wel is dit het begin van een succesvolle nieuwe franchise. • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x