Feature: Een greep naar de PS3 lineup

thumbnail

De PS3 laat nog even op zich wachten, maar wij bij Evilgamerz willen de aandacht alvast vestigen op de console en de games die komen in de toekomst. Wat mogen we verwachten de komende maanden (zeg maar gerust jaar)? Raziel ik Z@3 wisten er over te praten.

Warhawk

Z@3 Redrum: Als je het mij vraagt is dit nog wel de minst indrukwekkende uit het lijstje, maar hij hoort er gewoon bij. Het wordt de game die de spelers kennis laat maken met de Sixaxis mogelijkheden. Hoe zal het spelen, hoe zal de motion sensor reageren en hoe kunnen we straks gaan vliegen met bewegingen van een controller? Warhawk geeft antwoord en is misschien nog wel de enige launch game die echt alles van de PS3 zal gaan benutten. Misschien mogen het grafisch nog niet al te indrukwekkend overgekomen zijn, en lijkt de gameplay saai. De vliegers onder ons zullen zeker niets tekort komen met deze titel, laten we dat tenminste op zijn minst hopen. Een van de eerste aangekondigde PS3 titels, en op zijn eigen manier misschien ook wel een outsider die wel eens grote ogen zou kunnen opwekken.

Resistance: Fall of Man

Z@3 Redrum: Als dit niet de launch game wordt voor de PS3, dan sta ik even mooi te kijken hier. Wat mij betreft heeft deze titel grafisch al genoeg voor oproer gezorgd. De game is grafisch dan wel zeer indrukwekkend. Ook de storyline is toch vrij origineel: Een 2e wereldoorlog met aliens in de hoofdrol. De mens ook eens niet met zichzelf in gevecht, maar met het buitenaardse. Alle wapens in dit spel zullen speciale functies bezitten, secondary actions realiseren en natuurlijk chaos ontwikkelen in de grootse straten die deze game herbergt. Maar de wapens zullen vooral een oogstrelend effect gaan geven. Zo zouden deze het Survival Horror element moeten gaan vormen van de game. Insomniac maakt gebruik van een eigen ontwikkelde engine die vooral op physics gebied zeer goed uit de voeten kan. Een van de grotere elementen die deze ondersteunt is de Hedgehog Granate die bij een explosie de nodige objecten laat weg vliegen op een zeer realistische manier. We zagen de titel al genoeg in de trailers, dus waar praten we nog over… Resistance: Fall of Man wordt ongetwijfeld op grafisch en gameplay gebied een ware topper. Laten we in ieder geval hopen dat eventuele gebrekkige A.I. of een mogelijke besturing roet in het eten zal gooien. Dat moeten we in ieder geval nog even zien af te wachten.

Fabula Nova Crystalli

Raziel: Waarschijnlijk zegt deze titel je op het eerste gezicht niets. Echter, dit is een project bestaande uit 3 nieuwe Final Fantasy-titels. Dit zijn Final Fantasy XIII (PS3), Final Fantasy Versus XIII (PS3) en Final Fantasy Agito XIII (mobiel). Versus XIII schijnt een actiespel te worden. Zelf denk ik dat ze al wat hebben geexperimenteerd met Dirge of Cerberus (PS2), een actiegame die zich afspeelt in het FF VII-universum. Tevens verwacht ik dat FF XIII volledig real-time wordt. FF XII is een mix tussen turnbased en realtime en is waarschijnlijk de tussenstap om volledig over te gaan op real-time gevechten. Er is nog weinig bekend over FF XIII (de release staat op 2007, maar dat kan nog wel later worden), er is wel een trailer die een goed beeld geeft van de nieuwe wereld waarin dit deel zich af zal spelen. De Final Fantasy-reeks staat bekend om zijn fantasierijke mix tussen sience-fiction en de middeleeuwen, iets wat in deel 12 meer dan ooit het geval is. FF XIII zal een stuk futuristischer worden en het “middeleeuwse” gedeelte geheel achter zich laten. Verwacht een weer een prachtige setting waarin zich een diepgaand verhaal afspeelt en een (volledig) real-time battle-system. Technisch gezien is het een sequel, maar het zal aanvoelen als een compleet nieuwe game die het woord next-gen wel eens een nieuwe betekenis kan geven.

Metal Gear Solid 4

Raziel: Guns of the Patriots: Het laatste deel van de MGS-serie, die gepland staat voor eind 2007. Het motto in dit deel is “no place to hide”, hoe dit zich zal vertalen naar de game moet nog blijken. MGS4 speelt zich enkele jaren na de gebeurtenissen van deel2 af en is dus tevens in chronologisch opzicht het nieuwste deel. Er zijn ondertussen al redelijk wat trailers uitgebracht, al brengen die meer vragen dan antwoorden op. De oude man die we regelmatig in de trailers hebben gezien werd gedacht Snake te zijn, maar in de nieuwste trailer zien we op het eind ook een jonge snake. Wie is wie, en zou the Big Boss (main character van MGS3) dan toch nog leven? Ook zien wie Raiden (main character van MGS2) als de nieuwe ninja. Dit deel lijkt in ieder geval qua verhaal een geweldige game te worden. Ook de graphics zijn erg indrukwekkend. Verwacht geen over-the-top lighting en andere effecten, maar een zeer realistische en gedetailleerde setting. Tot dusver toch wel de mooiste ps3-game die we kunnen verwachten. Op het gebied van gameplay kunnen we zowel bekende als nieuwe elementen verwachten. Het spel zal nog altijd de bekende snake gameplay hebben, maar omdat de game zich in de (nabije) toekomst afspeelt zal je meer snufjes tot je beschikking hebben zoals een camouflage-pak dat zich kan aanpassen aan de omgeving. Verder zal het welbekende CQC-system verbeterd en uitgebreider worden en de camera zal onder handen worden genomen. Het schijnt een mix tussen de top-down camera (zoals in de vorige delen) en een nieuw “360-degree third-person camera system“ te gaan worden. Houdt deze game in de gaten, dit wordt tactical espionage action op zijn best!

Heavenly Sword

RazielDeze game wordt door de ontwikkelaar Ninja Theory omschreven als “a martial arts action-drama game with a free-style combat system”. Het verhaal gaat over een vrouw wiens dorp volledig is verwoest door een koning en zijn leger. Deze dame heeft nog maar een paar dagen te leven (de reden hiervoor is nog onbekend) en is op zoek naar wraak. Tijdens de afgelopen E3 werd ze ook wel Godess of War genoemd, vanwege de vergelijking met de PS2-topper God of War. De hoofdpersoon heeft 1 wapen die kan transformeren in verschillende wapens, onder andere 2 kleine zwaarden, 1 groot zwaard en een wapen met een ketting. De game bevat ook reaction commands zoals we die kennen uit God of War. Verder zal het spel gebruikmaken van de motion sensor, waarschijnlijk zal deze te gebruiken zijn voor de camera tijdens bepaalde gebeurtenissen. De gameplay die tot nu toe zijn getoond speelde zich af in een klein level met meerdere vijanden. De uiteindelijk game zal ook heel grote levels moeten bevatten die garant zouden moeten staan voor epische gevechten. De game ziet er qua engine en qua animaties al erg goed uit. Dit belooft een hack&slash-game te worden van het niveau God of War en Ninja Gaiden. • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x