Far Cry 6 onthult details post-launch contentplan

thumbnail

Het Far Cry 6 post-launch contentplan bevat onder meer een Season Pass met drie uitbreidingen en veel gratis content, waaronder wekelijkse opstanden, speciale operaties en cross-over missies met gaststerren en geliefde merken, zoals Danny Trejo, Rambo en Stranger Things.

Met de Season Pass krijgen spelers de controle over de meest beruchte schurken uit de Far Cry-franchise: Vaas Montenegro, Pagan Min en Joseph Seed – allemaal gespeeld door de originele cast. Spelers duiken in de verwrongen geesten van deze iconische schurken, onthullen hun achtergrondverhalen en vechten tegen hun innerlijke demonen. Dit alles in een nieuwe Far Cry-gameplayervaring waarin spelers zullen moeten sterven én opnieuw proberen. Spelers beginnen met niets meer dan een pistool om zichzelf te verdedigen en moeten op zoek gaan naar nieuwe wapens en power-ups om sterker te worden en dieper in de ziel van de schurk te duiken. Elke DLC combineert intense actie met storytelling en biedt een unieke kans om het verleden, de persoonlijke demonen en beweegredenen van elke schurk beter te begrijpen.

De Season Pass is los verkrijgbaar, maar is ook onderdeel van de Gold, Ultimate en Collector’s Editions van Far Cry 6. De Season Pass geeft spelers toegang tot de volgende content:

 • Drie DLC episodes: Speelbaar in solo- en coöp-modus met een vriend(in), zelfs als ze niet in het bezit zijn van de Season Pass.
  • Episode 1: “Vaas: Insanity”, komt uit in november 2021.
  • Episode 2: “Pagan: Control”, komt uit in januari 2022.
  • Episode 3: “Joseph: Collapse”, komt uit in maart 2022.
 • Far Cry 3 Blood Dragon: Bezitters van de Season Pass krijgen de originele game uit 2013 en console- en Stadia-spelers krijgen de Classic Edition.
 • De Blood Dragon Set: Deze set bevat zeven items die in Far Cry 6 gebruikt kunnen worden.
  • Een oufit: Blood Dragon Gear Set
  • Twee wapens: AJM9 en Kobracon
  • Een voertuig: Omega Enforcer
  • Een wapen charm: KillStar
  • Een Fang for Hire: K-9000
  • Een voertuig-Chibi: Blood Dragon Chibi

Daarnaast wordt er regelmatig gratis content toegevoegd om het Far Cry 6-universum uit te breiden na de release van de game. Deze mix van content is speelbaar in solo- en coöp-modus voor twee spelers en bevat onder andere:

 • Wekelijkse opstanden: Iedere week vanaf de lancering – en beschikbaar na het voltooien van het hoofdverhaal – gaan opstandelingen van Antón Castillo nieuwe bedreigingen vormen op Yara. Spelers moeten op zoek gaan naar deze opstandelingen en ze verslaan om nieuwe uitrustingen vrij te spelen.
 • 6 Speciale operaties: Deze operaties vinden plaats in unieke nieuwe gebieden in de wereld en introduceren nieuwe gameplay mechanics. Spelers moeten zeer instabiele chemische wapens stelen van Antóns wapenhandelaars en naar het extractiepunt zien te komen voordat het overhit raakt. De eerste twee locaties, Mesozoico en Maceo, zijn beschikbaar vanaf de lancering en de andere 4 maps worden later toegevoegd.
 • 3 Cross-over missies met gaststerren en geliefde merken: Danny TrejoRambo en Stranger Things.

Het ontwikkelingsteam van Far Cry 6 is vastbesloten om de ervaring uit te breiden en te verbeteren met nieuwe, nog te onthullen content. Spelers kunnen in de toekomst dus nog veel meer content verwachten.

Far Cry 6 is vanaf 7 oktober 2021 verkrijgbaar voor Xbox Series X, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4, Stadia, Amazon Luna en Windows PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store. Spelers die Far Cry 6 op de huidige consoles aanschaffen, ontvangen een gratis next-gen upgrade voor Xbox Series X of PlayStation 5. Ook gaat Far Cry 6 onderdeel zijn van Ubisoft+, Ubisofts abonnementsservice voor Windows PC.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  1085
  13 dagen geleden

  Blood Dragon was geweldig met zijn 80s Science fiction stijltje.Speel hem graag nog een keer.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box