Evilgamerz bezoekt VR Escape Room The Dagger of Time bij Enversed

thumbnail

Het was mei 2019 toen we de escape room Beyond Medusa’s Gate bezochten bij Enversed. Een dik jaar later opent Enversed een nieuwe escape room, te weten ‘The Dagger of Time’. Het gaat om een escape room in de setting van Prince of Persia. Alle spelers worden door de Keizerin opgeroepen om een kwaadaardige Magi te verslaan. Met behulp van de ‘Dagger of Time’ is het mogelijk om de tijd te vertragen te stoppen of zelfs terug te draaien. Wij waren nog proefkonijnen voordat de escape room daadwerkelijk live zou gaan, en uiteraard wilden wij deze wel eens aan de tand voelen.

The Dagger of Time maakt het mogelijk om met meerdere personen te spelen. In ons geval waren we met 3 personen, maar je kunt deze ook met 4 mensen spelen, waarbij de wapens vervolgens verdubbeld worden. Er zijn namelijk 3 wapens. De Dagger of Time, een zwaard waarmee je krachtige stralen kunt uitsturen en een soort van knots waarmee je bepaalde kristallen kunt kapot slaan. Het belangrijkste wapen is de Dagger of Time, waarmee je de tijd terug kunt spoelen. Dit is direct ook de kracht in de game, waarmee puzzels opgelost kunnen worden. Ons werd verteld dat dit de moeilijkste escape room zou zijn die Enversed te bieden heeft, en dat bleek ook wel. De puzzels zijn weliswaar niet super ingewikkeld, maar vereisen wel enig denkwerk, en dat kan ook zorgen voor diverse complexe situaties. Zo kwamen we erachter dat de speler met de Dagger of Time bij het beginpunt moest blijven. Echter ontweken we enkele dodelijke zagen zonder het gebruik van de Dagger, iets wat eigenlijk niet de bedoeling was. Daardoor liepen we vast, maar konden we gelukkig wel gereset worden om vervolgens weer verder te spelen. Door tijd terug te spoelen kunnen bepaalde objecten die afgebroken zijn weer in ere hersteld worden, waardoor andere spelers bijvoorbeeld er weer op kunnen klimmen. De platform-elementen zoals klimmen, je verplaatsen en het gebruik van je wapen zijn net als in de Assassin’s Creed-rooms aanwezig. Echter zul je geen opponenten tegen gaan komen, waarmee je dus geen echte vijanden te lijf zult gaan. Dat is wellicht een gemis in de game, al blijft het natuurlijk een escape room, en geen combat game.

Het spel is verdeeld in een drietal fases, waarbij de puzzels best wel sterk variëren. In de ene fase moet je gebruik maken van lianen en in een volgende fase moet je proberen om middels een groot lift-platform omhoog te komen door puzzels op te lossen waardoor stroom verder geleid kan worden. De puzzels zijn goed verzonnen, en vereisen echt samenwerking, wat ook direct de kracht is van de escape room. De setting heeft weliswaar met Prince of Persia te maken (Sands of Time, The Two Thrones), al had ik het ook geloofd als Tomb Raider of bijvoorbeeld Assassin’s Creed werden aangehaald. Een echte feeling met de game franchise kregen we dan ook niet. De omgevingen zijn echter wel flink verbeterd ten opzichte van de Assassin’s Creed-rooms. Zo zijn deze vrij uitgestrekt en kun je best wel ver in de diepte kijken. Natuurlijk, niet alles in volledig gedetailleerd, maar al met al is de ‘overall’ quality goed verbeterd ten opzichte van eerdere games bij Enversed. De characters hebben daarnaast ook minder visuele problemen die kunnen leiden tot fysieke rariteiten, waardoor je medespelers er wat realistischer uitzien. Ook de physics zijn verbeterd. Wanneer je bijvoorbeeld met je zwaard op een object slaat, hoor en zie je ook echt het contact met de objecten, iets wat voorheen ook niet echt het geval was.

Als je de Enversed escape rooms vergelijkt met onze VR Arcade ervaringen, dan zijn er echt wel grote verschillen. De VR Arcade-rooms draaien echt om actie en knallen (en dan vooral zombies). De Enversed escape rooms zijn echt puzzel-uitdagingen waarbij samenwerking erg belangrijk is. Het teamgevoel is groter in deze rooms en communicatie is des te belangrijker. Deze nieuwe room is dan ook een welkome verrassing die iedere escape room-liefhebber eens zal moeten ervaren, of je nu van VR bent, of van escape rooms. Ook al ervoeren we 2 game breaking bugs, die hopelijk nog snel gefixt kunnen worden door Ubisoft, al met al hebben we ons toch een dik uur erg vermaakt. Ben je dus op zoek naar een leuk teamuitje of vriendenuitje, waarin je vriendschap en samenwerking op de proef wilt stellen, dan is dit de perfecte mogelijkheid om die op een erg leuke manier te testen! Je kunt de escape room ervaren bij Enversed in Eindhoven.

 • 4.5 2 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  3 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Paul
  Gast
  Paul
  3 jaren geleden

  We hebben wederom genoten van een goede VR game en de locatie en personeel waren net als de vorige keer TOP! Er valt weinig aan te vullen op de review. Zeker de moeit waard om te checken!

  Mutly
  Gast
  Mutly
  3 jaren geleden

  De VR escaperoom was zeker een uitdaging en erg leuk om te doen. Ondanks een paar bugs waardoor we wat tijd hebben verloren verwacht ik dat het lastig is voor beginners om deze binnen het uur uit te spelen, vooral met de uitleg van het personeel en de intro van de game. Volgens het personeel was het echter geen probleem als de spelers iets over het uur heen gingen. Er staan bij iedere VR room ook 2 tv’s zodat je met elke speler mee kan kijken, dit is als je niet van VR houdt ook leuk om te zien, mensen… Lees verder »


  Naar boven
  3
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx