Ervaar de kracht van de Eikons in Final Fantasy XVI

thumbnail

SQUARE ENIX maakt met trots bekend dat FINAL FANTASY XVI, het nieuwste, opzichzelfstaande deel in de hooggeprezen FINAL FANTASY-franchise, nu verkrijgbaar is voor PlayStation 5 (PS5)-consoles.

FINAL FANTASY XVI is de eerste echte action role-playing game (RPG) in de geliefde serie. De game combineert een dynamisch realtime vechtsysteem met RPG-elementen voor een even diepgaande als sensationele gameplay-ervaring. De game is gemaakt door een ervaren team onder leiding van Naoki Yoshida, met als doel een FINAL FANTASY-titel te maken voor alle spelers, zowel fans van de serie als nieuwkomers. Om de game voor iedereen toegankelijk te maken, introduceerde het team Timely Accessories, uitrusting die spelers kunnen gebruiken om de uitdaging van de game groter of kleiner te maken, en aldus op hun eigen niveau af te stemmen.

Een andere innovatieve feature is het Active Time Lore (ATL)-systeem, dat op elk moment toegankelijk is, zelfs tijdens filmpjes. Het ATL-systeem biedt informatie over de wereld en personages die in beeld zijn of die spelers even eerder tegenkwamen, met meer dan 2.800 teksten die dieper ingaan op het achtergrondverhaal van Valisthea en zijn bewoners.

De FINAL FANTASY XVI-demo biedt spelers de perfecte kans om in het rijk Valisthea te duiken en het begin van Clive Rosfields epische verhaal te beleven. De demo biedt spelers toegang tot de openingsfases van de game, inclusief de mogelijkheid om opgeslagen vorderingen over te zetten naar de volledige game. In de demo beginnen spelers als Clive Rosfield aan dit epische verhaal en leren ze over zijn ambities en doelen, nadat een tragische gebeurtenis hem heeft aangezet een duister en gevaarlijk pad naar wraak te bewandelen. Na het voltooien van de demo krijgen spelers toegang tot een speciale battle demo waarin vele vaardigheden al zijn ontgrendeld, zodat ze tijdens spectaculaire gevechten een groot aantal vernietigende aanvallen en combo’s kunnen proberen.

FINAL FANTASY XVI neemt spelers mee op een gloednieuw verhaal in het Final Fantasy-universum, een episch dark fantasy-avontuur in het rijk Valisthea, een land dat is gezegend met het licht van de Mothercrystals. Wanneer deze kristallen door de verspreiding van de Blight worden bedreigd, hangt de vrede aan een zijden draadje. Het lot van het land wordt bepaald door de Eikons, machtige en dodelijke wezens, en hun Dominants, mannen en vrouwen die de Eikons kunnen oproepen om hun krachten te gebruiken. Dit is het verhaal van Clive Rosfield, een krijger die ook wel “First Shield of Rosaria” wordt genoemd en heeft gezworen zijn jongere broer Joshua, de Dominant van de Phoenix, Eikon van Vuur, te beschermen. Al snel krijgt Clive te maken met een grote ramp en zweert hij zich te wreken op de Dark Eikon Ifrit, een mysterieuze entiteit die een spoor van rampspoed over de wereld trekt.

FINAL FANTASY XVI heeft de classificatie PEGI 18 en is nu verkrijgbaar voor PlayStation 5.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2981
  1 jaar geleden

  Tof dat de summons een wat grotere rol spelen in het verhaal van deel 16.Dat doen ze niet in alle Final Fantasy spellen en gezien hoe sterk ze ze zijn zou dat eigenlijk wel altijd moeten.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx