EA voegt Dead Space-dev bij Battlefield-studio

thumbnail

Dead Space remake en Star Wars: Squadrons studio EA Motive zal het team van Battlefield bij Electronic Arts gaan ondersteunen. Motive werkt samen met EA Studios’ DICE, Criterion en Ripple Effect aan het bouwen van een nieuw Battlefield-universum. Het gaat om multiplayer- maar ook om singleplayer-content voor toekomstige games. Daarnaast stopt men na Season 7 met Battlefield 2042. Turning Point verscheen de afgelopen maand.

EA Motive is een Canadese videogame-ontwikkelingsstudio die eigendom is van Electronic Arts (EA). Het werd opgericht in 2015 door Jade Raymond, die bekend staat om haar werk aan de Assassin’s Creed-serie. De studio is gevestigd in Montreal, Quebec, Canada.

De primaire focus van EA Motive ligt op het creëren van nieuwe intellectuele eigendommen (IP’s), evenals samenwerken met andere EA-studio’s aan bestaande franchises. Een van hun opmerkelijke projecten was het helpen bij de ontwikkeling van Star Wars Battlefront II van DICE, met name bij het werken aan de singleplayer-campagne.

Hun meest prominente op zichzelf staande project tot nu toe is Star Wars: Squadrons, een ruimtegevechtsspel dat zich afspeelt in het Star Wars-universum. Uitgebracht in oktober 2020, kreeg het spel over het algemeen positieve recensies voor zijn meeslepende gameplay en authentieke Star Wars-ervaring.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx