Duik in het hart van een Egyptisch graf met Sanctua, een asymmetrische co-op partygame

thumbnail

Duik in de diepten van een oude tombe met Sanctua, de nieuwste creatie van de Franse solodeveloper Jason Nicot (Choose Red). Deze asymmetrische co-op partygame daagt spelers uit om ofwel de dodelijke gevaren van een procedureel gegenereerde tombe te overleven of de rol te omarmen van de sinistere kracht die hen bij elke beweging achtervolgt.

Sanctua betovert met visuele pracht en gedetailleerde omgevingen, mogelijk gemaakt door Unreal Engine 5. In tegenstelling tot andere op communicatie gebaseerde partygames heeft het een top-down camera die een duidelijk overzicht biedt van de omgeving – als je genoeg fakkels hebt om je weg te verlichten, tenminste! Ondanks de volwassen setting bevat het spel weinig grafisch geweld, waardoor het geschikt is voor iedereen.

De Steam-pagina is vanaf vandaag live, en Sanctua staat gepland voor release in de eerste helft van 2025, met een eerste gesloten playtest die later dit jaar komt. Zorg dus ervoor dat je het aan je Steam Wishlist toevoegt als je op de hoogte wilt blijven van updates!

Maar eerst, help ons het deksel van de kist te lichten met de allereerste glimp van de game in deze atmosferische reveal trailer.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx