Diddy Kong Racing DS

thumbnail

Oude tijden herleven!

Bereid je voor op een stevig portie snelheid en avontuur, want Diddy Kong Racing DS scheurt richting Nintendo DS! Dit spel biedt alle spanning en sensatie van het origineel dat op de N64 verscheen, maar dan met verse parkoersen, nieuwe avonturen en de mogelijkheid om het op te nemen tegen andere spelers via Nintendo Wi-Fi Connection. Deze service heeft tot op heden maar liefst 3,5 miljoen unieke gebruikers en meer dan 100 miljoen spelverbindingen via draadloos internet. Raceliefhebbers kunnen vanaf 20 april 2007 dus heel wat gaan beleven, want op die dag wordt dit prachtspel gelanceerd in Europa.

Het populaire Diddy Kong Racing maakt zijn debuut op de Nintendo DS, inclusief alle avontuurlijke races van het origineel op de N64, aangevuld met diverse verbeteringen en extra uitdagingen. De vernieuwingen zijn inclusief nieuwe bestuurbare personages, opnieuw samengestelde parkoersen, de mogelijkheid om zelf parkoersen te ontwerpen en nieuwe vrij te spelen bonussen. Alsof dit nog niet genoeg is, zijn bepaalde spelmogelijkheden nu ook te besturen via het touchscreen en de ingebouwde microfoon van de Nintendo DS. Daarnaast heeft Diddy Kong Racing DS volledige ondersteuning van de Nintendo Wi-Fi Connection, wat betekent dat spelers draadloos via internet kunnen racen tegen spelers van over de hele wereld.

Als het boosaardige tovervarken Wizpig naar Timber’s eiland komt, wordt de vrede daar wreed verstoord. Samen met twee nieuwe personages, Dixie Kong en Tiny Kong, moet Diddy proberen de slechterik van het eiland te jagen. Zo begint een race-avontuur waarin de speler niet alleen met karts maar ook met hovercrafts en vliegtuigen moet racen, op meer dan twintig weelderige en kleurrijke 3D-parkoersen vol verrassingen. Via het touchscreen van de Nintendo DS kunnen spelers dit keer hun eigen parkoersen maken, en ook de reclameborden langs de parkoersen van een eigen ontwerp voorzien. Dankzij de microfoon van de Nintendo DS kunnen spelers ook geluidseffecten opnemen die vervolgens tijdens bepaalde acties worden afgespeeld. Zing bijvoorbeeld eens ‘We are the Champions’ in de microfoon, en laat het afspelen bij het winnen van een race!

Diddy Kong Racing DS biedt diverse spelvarianten, zowel voor één als voor meer spelers. Spelers beginnen met de Adventure Mode, waarin ze zich een weg moeten racen door vijf prachtige werelden. Door onderweg ballonnen te verzamelen wordt de toegang tot nieuwe gebieden geopend, om uiteindelijk oog-in-oog met de boosaardige Wizpig te staan. Als spelers op de parkoersen genoeg muntjes hebben verzameld, kunnen ze deze gebruiken om hun voertuigen te verbeteren en andere bonussen te kopen. Zo verzekert de speler zich van de beste kart, hovercraft of vliegmobiel voor elke race!

Speel ook met meer mensen

De parkoersen die zijn vrijgespeeld in de Adventure Mode komen beschikbaar in de Single Race Mode. Hierin kunnen spelers hun racekwaliteiten beproeven in een enkele race, bijvoorbeeld tegen een computergestuurde speler of in een race tegen de tijd om het baanrecord te breken. Door goed te presteren komen ook extra uitdagingen beschikbaar, waaronder de klassieke Coin Challenge die ook al in de N64-game beschikbaar was. De multiplayer-varianten garanderen ook volop mogelijkheden voor mensen die graag samenspelen. Met een enkele Game Card is het al mogelijk om met acht spelers tegelijk te racen in Single Races, Trophy Races, Battle Traces, Token Tussles en Wish Races. Maar spelers kunnen niet alleen tegen vrienden in hun omgeving racen, het is ook mogelijk om coureurs van over de hele wereld uit te dagen via de Nintendo Wi-Fi Connection. Als een verbinding met de Nintendo Wi-Fi Connection Service is gemaakt, kunnen spelers strijden in single races, battle tracks en trophy races tegen maximaal zes spelers die zich overal op de wereld kunnen bevinden.

Liefhebbers van racen en avontuur kunnen volop genieten vanaf 20 april 2007, want dan wordt Diddy Kong Racing in Europa gelanceerd. De verwachte verkoopprijs is ongeveer €45.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Race | Release: 26-02-2007 | Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Rareware
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box