Diablo IV Season of Blood lanceert 17 oktober met ingrijpende Quality-of-Life-updates

thumbnail

Op 17 oktober gaat het volgende Diablo IV-seizoen, Season of Blood, van start met allerlei nieuwe content. Spelers kunnen zich verheugen op een geheel nieuwe Questline, Vampiric Powers, 5 extra endgame eindbazen en nog veel meer. Daarnaast brengt de aankomende Patch 1.2.0 veel kwaliteitsupdates met zich mee, waaronder veranderingen aan mounts, renown, Nightmare Dungeons, snellere XP-winst en meer. Bekijk hieronder meer details of de laatste livestream met game director Joe Shely, associate game director Joseph Piepiora, associate game designer Antonio Watson en associate director of community Adam Fletcher.

Met deze lancering is Diablo IV ook te spelen op Steam! Dit platform komt naast Battle.net, Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5 en PlayStation 4, die allemaal, inclusief Steam, cross-play en cross-save op alle platforms bieden. Wie op Steam wil spelen, moet het spel eerst op Steam kopen en vervolgens Diablo IV verbinden met een Battle.net-account. Spelers op Steam krijgen toegang tot verschillende Steam-functies, waaronder Steam-prestaties, hun Steam-vriendenlijst en de optie om die vrienden uit te nodigen om in-game te spelen. Ga nu naar de Diablo IV Steam-pagina om het spel aan je verlanglijstje toe te voegen.

SEASON OF BLOOD

 • Neem het in dit seizoen samen met Vampire Hunter Erys, ingesproken door actrice en filmproducent Gemma Chan, op tegen een gloednieuwe bloeddorstige bedreiging voor Sanctuary. Tijdens hun reis kunnen spelers gebruikmaken van Vampiric Powers waarmee je personage allerlei duistere, krachtige vaardigheden kan gebruiken om te vechten als een vampier. Je krijgt deze krachten met een nieuwe bron genaamd Potent Blood en het bijbehorende Pact Armor.
 • Er zijn allemaal nieuwe monsters verschenen met de komst van de vampier Lord Zir. Neem het op tegen gecorrumpeerde vijanden, Blood Seekers genaamd, die eruitzien en zich gedragen als spelerspersonages en besmette klassenvaardigheden gebruiken.
 • Tijdens het Blood Harvest Season Event heb je de grootste kans om Potent Blood en Pact Armor drops te ontvangen. Tijdens deze evenementen moet je het opnemen tegen legers vampiers en Blood Seekers in verschillende regio’s van Sanctuary.
 • Zodra Season of the Malignant eindigt, gaan alle seizoenspersonages over naar de Eternal Realm en alle items in de stash van Season of the Malignant-personage gaan naar een Withdraw Only Stash-tab in de Eternal Realm.
 • Vijf endgame eindbazen zullen beschikbaar zijn om uit te dagen in de vorm van The Beast in the Ice, Dark Master, Varshan, Echo of Duriel en Grigoire, The Galvanic Saint.

QUALITY OF LIFE UPDATES

 • Nieuwe spelers kunnen nu de Campagne overslaan en direct na de Proloog in de seizoenscontent springen, zodat ze zich bij hun vrienden kunnen voegen als het seizoen begint.
 • Beloningen die je verdient met renown (zoals potion charges, extra vaardigheidspunten, extra paragonpunten en murmelende obolen), in het Eternal of Seasonal Realm, worden nu overgedragen van het ene seizoen naar het andere. Unieke beloningen uit renown blijven nu bestaan voor nieuwe personages die spelers aanmaken binnen hetzelfde speltype. Hardcore renownbeloningen zijn accountgebonden aan andere hardcore personages van een speler en beloningen voor niet-hardcore personages zijn gebonden aan dat type personage.
 • Verdien XP en bereik Level 100 ongeveer 40% sneller vergeleken met Season of the Malignant.
 • Verbeteringen aan Nightmare Dungeons zijn onder andere teleportatie naar het binnenste deel van de dungeon, grotere dichtheid van monsters, duurzamere NPC-metgezellen en minder backtracking.
 • De Endgame-ervaring is sterk verbeterd met de introductie van de Boss-ladder, omdat spelers de nieuwe en terugkerende 5 Endgame-bazen gericht kunnen farmen voor Uniques en Uber Uniques, die veel sneller vallen. Legion Events en World Bosses zullen vaker spawnen, naast andere end-game verbeteringen.
 • Veel aanpassingen aan item- en inventarisbeheer, zoals het maken van Gems als craftingmateriaal, waardoor voorraden minder overbelast raken en er onnodige uitstapjes naar de stad moeten worden gemaakt, en het voorkomen dat spelers hun voortgang op een Hardcore-personage kwijtraken door connectiviteitsproblemen via wijzigingen aan Scrolls of Escape.
 • Mounts bewegen nu sneller, zijn wendbaarder en kunnen door blokkades heen stormen.

En nog veel meer, waaronder updates voor steden, verbeteringen aan Events en monsterdichtheid, veranderingen aan Elemental-weerstanden en statuseffecten, en UI- en UX-functies.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx