Bouw je stad in de ruimte ook op de console in IXION

thumbnail

Kasedo Games heeft bekend gemaakt dat de space city builder IXION voor de Xbox Series en PlayStation 5 zal verschijnen in 2025. Het spel verscheen eerder al in 2022 voor de PC.

IXION is een sci-fi city-building en management game ontwikkeld door Bulwark Studios en uitgebracht door Kasedo Games in december 2022. De speler neemt de rol aan van de beheerder van het Tiqqun-ruimtestation, met de missie om een nieuwe thuisplaneet voor de mensheid te vinden nadat de aarde onbewoonbaar is geworden. De gameplay combineert het strategisch beheer van hulpbronnen met diepgaande verhalende elementen, waarbij spelers voortdurend moeten balanceren tussen overleving en exploratie. Het ruimtestation moet efficiënt worden beheerd, waarbij aandacht wordt besteed aan voedselproductie, energievoorziening en het welzijn van de bevolking.

Naast resource management en stadsopbouw, biedt IXION ook uitdagende beslissingen en morele dilemma’s die de voortgang van het verhaal beïnvloeden. Spelers verkennen de ruimte, ontdekken nieuwe planeten en wrakken van oude schepen, waarbij ze vaak geconfronteerd worden met onverwachte gevaren en moeilijke keuzes. De combinatie van strategische gameplay en een meeslepend verhaal maakt IXION een unieke ervaring binnen het city-building genre, waar spelers zowel hun planning- als besluitvaardigheden moeten inzetten om te overleven in de uitgestrekte ruimte.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx