Blue Reflection: Second Light nu wereldwijd verkrijgbaar

thumbnail

Vandaag maken KOEI TECMO Europe en ontwikkelaar Gust Studios met trots bekend dat BLUE REFLECTION: Second Light – het langverwachte vervolg op hun geliefde JRPG uit 2017, BLUE REFLECTION, nu wereldwijd verkrijgbaar is voor de Nintendo Switch en het PlayStation 4-computerentertainmentsysteem (via Backward Compatibility is de game ook speelbaar op PlayStation 5 ).

BLUE REFLECTION: Second Light volgt de avonturen van drie studenten – Ao Hoshizaki, Kokoro Utsubo en Yuki Kinjou – die worden getransporteerd naar een mysterieuze zwevende academie. Daar gaan ze op zoek naar aanwijzingen om hun weg terug naar huis te vinden, maar met alleen hun namen als herinneringen. Op een dag verschijnt een pad naar een nieuw land. Omdat het nieuwe land de wereld omringt die de heldinnen bewonen, noemen ze het binnenste “het hart van de wereld” en het onverklaarbare nieuwe gebied Heartscape. In Heartscape kunnen de personages ingrediënten vinden om te koken, maar ook materialen voor craften, gevechten en het bouwen van speciale faciliteiten in de academie. Daarnaast kunnen ze geheugenscherven ontdekken, en wanneer Ao en haar vrienden een van deze raadselachtige lichten aanraken, beginnen de herinneringen stukje bij beetje terug te komen. Verzamel meer geheugenscherven om de herinneringen van elke heldin te ontdekken en het mysterie van deze wereld steeds verder te ontrafelen.

Maar er schuilen ook gevaren in Heartscape. Door te strijden tegen de wezens in dit magische nieuwe land, ontgrendelen ze krachten die de raadselachtige aard van hun omgevingen alleen maar lijken te verdiepen. Uiteindelijk moeten Ao en haar vrienden de krachten van mysterieuze ringen leren te gebruiken om wapens op te roepen, hun uiterlijkheden te veranderen en “Reflectors” te worden die de aanvallen van beesten kunnen terugkaatsen tijdens hectische realtime gevechten.

Gelukkig is niet alles kommer en kwel in het land van Heartscape, want tussen het verkennen en vechten door, kunnen de studenten een band opbouwen en hun relaties verdiepen door op dates te gaan. Hoe nauwer bepaalde personages bij elkaar betrokken raken, hoe meer gesprekken ze kunnen voeren, waarbij ze zelfs elkaars handen beginnen vast te houden om uiting aan hun affectie te geven. In de loop van het avontuur kunnen de nieuwe vrienden samenwerken en doen ze hun best om hun dagelijkse leven zo rijk en mooi mogelijk te maken. Terwijl ze zitten opgesloten in deze onbekende wereld, worden de ware gevoelens en persoonlijkheden van deze personages geopenbaard. Naarmate hun banden dieper worden en ze proberen hun weg naar huis te vinden, verwerven ze steeds weer nieuwe krachten en vaardigheden.

Om het avontuur na de lancering fris te houden, krijgt BLUE REFLECTION: Second Light na de release drie gratis updates. De eerste update verschijnt op 23 november en omvat gloednieuwe Photo Mode-filters, inclusief waterverf en arcering, naast de mogelijkheid om foto’s van de personages in Reflector-vorm te maken. Op 21 december komen in de Photo Mode gloednieuwe fotolijsten en idoolhoudingen beschikbaar, naast de mogelijkheid om een Photo Studio aan een gebouwde school toe te voegen, plus de toevoeging van de meer hardcore moeilijkheidgraad genaamd MUST DIE. De MUST DIE-content werpt de studenten in extreem uitdagende gevechten, waarin de vijanden niet alleen sterker zijn, maar de kans dat vijanden voorwerpen laten vallen ook toeneemt. Op 14 januari 2022 verschijnen nog meer Photo Mode-updates, inclusief een Pixel Art-filter, naast meer unieke poses voor een nog grotere variëteit aan snapshots.

Daarnaast heeft Gust Studios een kostuumsamenwerking onthuld tussen BLUE REFLECTION: Second Light en de komende game Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream. Bij spelers die zowel de vroege aanschaf-bonus “Summer Bikini” bezitten in BLUE REFLECTION: Second Light als de tijdelijke bonus “Comfy and Casual” in Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream, worden deze kostuums in de andere games ontgrendeld, om ze in beide games te kunnen dragen.

Ga voor meer informatie over BLUE REFLECTION: Second Light, de gratis updates en de kostuumsamenwerking naar de officiële site, ‘Like’ ons op www.facebook.com/koeitecmogames, en volg ons op Instagram en Twitter @koeitecmoeurope.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box