2K kondigt overname van elite3d aan

thumbnail

2K heeft vandaag aangekondigd dat het het bedrijf PLATYGOBIAN, S.L. heeft overgenomen, zakendoende als elite3d, een van ‘s werelds leidende creatieve studio’s gewijd aan innovatief 2D en 3D artwork voor de videogame-industrie. Het nieuwverworven team, dat gevestigd is in Valencia, Spanje, zal op twee manieren rebranden: ten eerste om een tweede kantoor te vormen voor ontwikkelaar 31st Union, die volledig in handen is; en ten tweede om een nieuwe locatie te ontwikkelen voor 2K Publishing, met een focus op haar Global Services divisie. Daarnaast heeft 2K TURIA GAMES, S.L. in Valencia overgenomen, een ontwikkelstudio die mede-eigendom is van de oprichters van elite3d. Financiële voorwaarden en werkgelegenheidscijfers in verband met de overname werden niet bekendgemaakt.

Voor 31st Union, opgericht in februari 2019 en geleid door videogame-industrieveteraan Michael Condrey, zal het nieuwe kantoor in Valencia het hoofdkantoor van de studio in San Mateo, Californië aanvullen op de in-progress ontwikkeling van haar momenteel onaangekondigde en langverwachte AAA-project. Na de overname zal 31st Union opereren als één wereldwijd en geïntegreerd team voor alle disciplines, waarbij een always-on benadering wordt omarmd voor naadloze verbinding en samenwerking tussen collega’s.

Andere werknemers van elite3d zullen een nieuwe locatie vormen voor 2K’s Global Services divisie die het bedrijf zal helpen zijn wereldwijde aanwezigheid verder uit te breiden en zijn groeiende productportfolio te ondersteunen. Ze zullen deel uitmaken van 2K’s interne team dat verantwoordelijk is voor animatie, art, motion capture, projectmanagement, game technologie, talent casting, gebruikersonderzoek, visuele effecten en nog veel meer. De nieuwe teamleden krijgen de kans om gevestigde en nieuwe franchises te ondersteunen, met inbegrip van zowel aangekondigde als onaangekondigde projecten; daarnaast sluit Valencia zich aan bij het Global Services-teams in Londen; Austin, Texas; 2K’s San Francisco Bay Area hoofdkantoor in Novato, Californië en het hoofdkantoor van de divisie in Montreal.

“Elite3d heeft een belangrijke impact gehad op onze industrie door veel ontwikkelaars en uitgevers te helpen hun games tot leven te brengen door middel van best-in-class passie en creativiteit,” aldus David Ismailer, President bij 2K. “De werkstijl en werknemerscultuur van het team zijn ook een geweldige aanvulling op onze visie en waarden. We kijken ernaar uit om onze nieuwe collega’s te zien bijdragen aan de vooruitgang die 31st Union tot nu toe heeft geboekt en een belangrijke rol te zien spelen in de groei en ontwikkeling van Global Services voor onze huidige en toekomstige games.”
“31st Union is gebouwd op een cultuur die inclusiviteit, getalenteerde individuen en een uitzonderlijk karakter uitdraagt. Diverse perspectieven en ervaringen zijn een hoeksteen van onze groei als team,” aldus Michael Condrey, President bij 31st Union. “Gezien onze ambities en de omvang van ons spel, was het verwelkomen van een fantastisch team als elite3d een ongelooflijke kans. We zijn vereerd om Oscar, Jose en iedereen van elite3d te verwelkomen in onze development familie en kijken ernaar uit om hen onze studio te zien verrijken en onze game ambities waar te maken.”

Elite3d werd in 2005 opgericht door Oscar Ferrero en Jose Luis Queral in hun gedeelde woonplaats Valencia, Spanje – een dynamische en verbonden stad met een internationale bevolking, een sterke lokale talentenbasis, een hoge levenskwaliteit en een omgeving rijk aan kunst, cultuur en technologie. In de loop der jaren is elite3d uitgegroeid tot een vaste partner voor veel interactieve entertainmentbedrijven, waaronder 2K, met werk dat te zien is in een indrukwekkend portfolio van kritisch en commercieel geprezen releases voor videogameconsoles, pc’s en mobiele apparaten. Het huidige kantoor van de studio zal dienen als de thuisbasis voor zowel 31st Union Valencia als 2K Publishing Valencia.

“We zijn enorm trots op het bouwen van een team dat nu in de voorhoede van onze creatieve expertise staat, terwijl we onze oorspronkelijke droom werkelijkheid zien worden,” aldus Ferrero en Queral in een gezamenlijke verklaring. “We geloven sterk in de visie, de mensen en de producten van 2K en we kunnen niet wachten om deze ongelooflijke volgende stap te zetten in onze collectieve reis als werknemers van zowel 2K als 31st Union.”

31st Union werft momenteel extra teamleden aan in Valencia en San Mateo, terwijl Global Services op al haar locaties mensen aanneemt. Geïnteresseerden in een carrière kunnen voor meer informatie terecht op de website van de studio of bij 2K Jobs.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box