Black Widow: Recharged

thumbnail

Verrekte strontvliegen!

Vliegen doodslaan, iedereen houdt er volgens mij wel van. Die irritante beesten die in je kamer de muur vol schijten en de hele tijd door je beeld heen vliegen. Of wespen/bijen, die in je drankje kruipen en vervolgens verdrinken omdat ze te ver in je bier gekropen zijn. Het zijn plagen die gedurende de lente weer langzaam opkomen. Nu kun jij er virtueel iets aan doen. Met Black Widow: Recharged ben jij die ene giftige spin, die aan alles een eind maakt.

Het concept van deze game is simpel. Schiet alles kapot wat op je af komt stormen. Het kunnen vliegen zijn, maar bijvoorbeeld ook bijen of rupsen. Dit kun je simpelweg doen door met de analoge stick te bewegen en te schieten. Met de linker stick kun je jezelf over het web bewegen en met de rechterstick schiet je simpelweg en kun je richten. Het schieten gebeurt vanzelf bij het richten. Echter kun je ook nog de 2 triggers gebruiken op je controller. Door geld te verzamelen dat dode beesten achterlaten, kun je snel sparen voor een mega-web. Dit kun je uitschieten en verwoest alles in z’n straal. Verder komen er ook zo nu en dan power-ups die je kunt pakken als je erover heen rent. Deze zorgen voor extra sterke schietkracht. Dat is het ook wel zo’n beetje op gameplay-gebied. Meer is het niet!

Vrij eenzijdig

Dat het spel daarmee erg arcade aanvoelt mogen duidelijk zijn. De gameplay pak je binnen 5 seconden op en heb je dan ook snel door. Qua content is het spel ook redelijk miniem. Het is dan ook een game voor nog geen tientje, maar dat zie je ook wel redelijk terug. Je hebt een arcade-mode, die je zowel alleen als co-op kunt spelen en waarin je simpelweg een zo hoog mogelijke high-score moet neerzetten, en je hebt een Challenge mode. Vooral deze laatste is aantrekkelijk. Deze kun je overigens ook co-op spelen met een vriend of vriendin op de bank. Hierin moet je bepaalde targets behalen, waaronder bijvoorbeeld 30 seconden overleven, of 40 specifieke vijanden killen in een sessie. Wanneer je geraakt wordt door een beest, ben je direct dood, dus elke verkeerde beweging of gemist schot, kan fataal zijn. De challenge mode biedt zo’n 30 uitdagingen, welke zeker ‘uitdagend’ genoemd mogen worden. Vaak zijn er namelijk ook borders in de levels waar je tegenaan kunt lopen en waarin je vast kunt geraken. Met deze extreem snelle gameplay is het dan ook snel met je gedaan. Naast deze modus zijn er ook nog ontzettend veel gouden trophies die je binnen enkele minuten al kunt binnenhalen, maar daar blijft het ook wel bij.

Visueel is deze game vrij recht-toe-recht-aan. Het ziet er allemaal prima uit en is lekker futuristisch met al die roze en neon-kleuren op een zwart decor. Heel bijzonder is het allemaal verder niet, maar kwalitatief is het messcherp en draait het spel gewoon prima op de PlayStation 5. Black Widow: Recharged is daarmee een spel die je kort zal kunnen vermaken, maar wel zeker aantrekkelijk is om zo nu en dan even te spelen, vooral co-op. Het constant verbeteren van je high-score in de arcade mode zal wellicht snel vermoeiend worden, maar de Challenge mode biedt genoeg uitdaging om jezelf steeds maar weer de lat hoger te leggen. Toch is het spel qua content verder vrij karig. RPG-skills om jezelf bijvoorbeeld extra voordelen te geven was een welkome verrassing geweest, maar is helaas niet aanwezig. Daardoor blijft de gameplay constant hetzelfde. Het is een gemiste kans om dit spel echt het geld waard te maken. Al dan niet, is dit zeker een game die het proberen waard kan zijn als het concept je aanspreekt.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Actie | Release: 05-11-2021 | Uitgever: Atari | Ontwikkelaar: Adamvision Studios, SneakyBox
  Graphics: 7.5 | Geluid: 7.0 | Gameplay: 8.0 | Besturing: 9.0 | Replay: 5.5
  7.0
  + Chaotische, snelle gameplay
  + Typische arcade game
  + Challenge mode is uitdagend
  - Word snel eentonig
  - Weinig diepgang
  - Extra abilities verkrijgen is een gemiste kans

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box