Xbox Series energiestand slurpt ongemerkt veel energie op

thumbnail

De Xbox Series X en de PlayStation 5 zijn bij een flinke load ook direct flinke stroomvreters. Via de Thegamer lezen we echter dat het flink in de papieren gaat lopen wat betreft het energieverbruik van de Xbox Series X en S, ook al heeft de console het niet zwaar te verduren. Dit hangt samen met een klein besluit dat Microsoft genomen zou hebben. Hoewel er een energiezuinige stand beschikbaar is in de Xbox Series console software, zijn veel mensen zich niet bewust van deze optie en staat deze standaard uitgeschakeld.

In plaats daarvan draait de console op de ‘instant on’ modus. Deze vreet een stuk meer energie en zou zelfs ervoor zorgen dat je het voelt in je portemonnee aan het einde van het jaar. Het zou zelfs gaan om miljarden aan Dollars die hiermee verbruikt worden aan energie. De onderzoekers noemen het besluit van de standaard setting van Microsoft verrassend en onnodig negatief voor het klimaat. Men schat in dat er zo’n 4 miljard aan kilowatt uren hierdoor onnodig verspild worden in de komende 4 jaren.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  4 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 maand geleden

  Ik heb mijn PS5 ook op de zuinige stand gezet. Waarom zou je meer gebruiken dan nodig.

  Kont
  Lid
  656
  1 maand geleden

  Ps5 start zo snel op, zet m gewoon uit elke keer. Updates gaan nu ook gewoon snel dus ook weinig last van als ik die moet downloaden

  Griever
  Lid
  246
  1 maand geleden

  Zet alles altijd op de zuinigste stand voordat ik er gebruik van maak.

  Ice-T
  Lid
  58
  1 maand geleden

  Ps5 heb ik wel altijd in rest mode staan, die gebruik ik ook dagelijks, de xbox series x heb ik op energy saver staan want ik had dat bericht al eerder gelezen van stroomconsumptie in instant on modus.


  Naar boven
  4
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x