Xbox 360 marketplace sluit na deze maand

thumbnail

De Xbox 360 was misschien wel het meest succesvolle platform voor Microsoft, alhoewel de RROD natuurlijk een doorn in het oog was voor het bedrijf. Twintig jaren na de release van de console zal de marketplace voor de Xbox 360 verdwijnen na deze maand. Via de PureXbox zien we dat er nog deze maanden kortingen komen op diverse games voor de console. Op 16 juli aanstaande zullen nog diverse content in prijs verlaagd worden. Alle content die je ooit hebt aangeschaft zou nog wel downloadbaar moeten blijven voorlopig. Tot wanneer dit mogelijk is, is nog niet duidelijk.

De Xbox 360, ontwikkeld door Microsoft, werd gelanceerd in november 2005 als de opvolger van de originele Xbox. Dit markeerde een belangrijke stap voor Microsoft in de consolemarkt, vooral omdat de Xbox 360 een jaar eerder uitkwam dan zijn belangrijkste concurrenten, de Sony PlayStation 3 en de Nintendo Wii. Met zijn krachtige hardware en robuuste online platform, Xbox Live, wist de Xbox 360 snel een sterke fanbase op te bouwen. Xbox Live bood een naadloze online gaming ervaring en introduceerde functies zoals achievements en een digitale marktplaats, wat bijdroeg aan de populariteit en het succes van de console.

In de loop van zijn levensduur kreeg de Xbox 360 verschillende hardware-updates en nieuwe modellen, waaronder de Xbox 360 Elite en de Xbox 360 Slim, die verbeterde betrouwbaarheid en functionaliteit boden. Een belangrijk aspect van de geschiedenis van de Xbox 360 is de introductie van Kinect in 2010, een bewegingssensor die spelers in staat stelde games te besturen zonder een controller. Dit innovatieve accessoire breidde het publiek van de Xbox 360 verder uit naar casual gamers en gezinnen. Ondanks enkele technische problemen, zoals de beruchte “Red Ring of Death,” bleef de Xbox 360 een dominante kracht in de gamingindustrie en verkocht wereldwijd meer dan 84 miljoen eenheden. De invloed van de Xbox 360 is nog steeds merkbaar, vooral in hoe moderne consoles omgaan met online diensten en gebruikersinteractie.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2978
  17 dagen geleden

  Vind het knap dat deze zo lang in leven is gebleven.De beruchte red ring of death heb ik ook nog meegemaakt waardoor ik hem terug op moest sturen.Vond deze console wel een bepaalde charme hebben in zijn ontwerp.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx