Wordt een game die als multiplatform game wordt ontwikkeld minder goed?

thumbnail

Exclusieve games zijn games waarvan een console het van moet hebben. Door games als Halo, Metal Gear Solid en Zelda kopen mensen een console. Tegenwoordig zien we veel games die multiplatform zijn. In deze koffiepauze gaat het erom of een game die als multiplatform wordt ontwikkeld hier een nadeel aan heeft. Ofwel wordt de game hierdoor minder goed? Op het forum waren de meningen hier duidelijk over verdeeld, de uitslag van de Poll was dan ook:

Mee eens: 58%
Niet mee eens: 42%

Raziel schreef: De grootste oorzaak is de verschillende besturing. Een game als prince of persia heeft een besturing die voor tobo+muis het makkelijkst is, maar op de consoles zou de game veel beter zijn wanneer deze een andere (meer gamepad gerichte) besturing zou krijgen. Mij lijkt dit persoonlijk niet zo groot probleem. Persoonlijk denk ik dan ook dat de besturing voor de console en pc door verschillende mensen wordt gemaakt.

Ook schreef hij: De reden om een multiplatform game te maken is bijna altijd vanwege commerciële doeleinden. En het zijn vaak de commerciële games die een groot gebrek hebben aan kwaliteit Ik denk dat hij hier zeker een punt heeft. Veel exclusieve games zijn gemaakt om goed te zijn, terwijl commerciële games vaak gemaakt zijn om geld binnen te halen.

Yellow 13NL schreef: Ik vind van niet. Bij de meeste mul games die ik koop kan ik geen kwaliteit verschillen ontdekken, en al helemaal niet wanneer ze tegelijk verschijnen.. Het verschil tussen de games zal inderdaad niet zo groot zijn, de verschillen zitten hem in de besturing en mogelijk de graphics. Ik wil wel benadrukken dat het er in deze stelling of gaat of de game in het algemeen er minder op wordt, niet kijkend of het op de console of pc is

Yoshi schreef: Ik vind het slecht als games op meerdere consoles worden uitgebracht. Allereerst vind ik het zelf leuk dat elke console een beetje zijn eigen karakter en dus eigen games heeft. Als elke ‘populaire’ game overal op wordt uitgebracht maakt het ook niet meer uit welke console je hebt. Bovendien is de game vaak op de besturing ingericht.

Z@3 Redrum schreef: Ik vind het wel minder, alhoewel het niet zoveel uit maakt. Als je nu een Xbox 360 en een PlayStation 3 hebt, dan is de stijging van multiplatform games wel een groot nadeel aangezien je dan zo goed als alleen maar kan wachten op de echte toppers (Halo, God of War etc.). Raziel antwoordde hier op: Heel veel exclusieve games komen ook van 3rd party ontwikkelaars hoor. wel gebeurt het vaak dat de game dan wordt uitgegeven door bijvoorbeeld Sony

De conclusie die ik trek is dat het verschil tussen multiplatform games en exclusieve games er is doordat er verschillende redenen zijn om games te maken. Veel multiplatotform games zullen puur gemaakt worden om te verkopen terwijl veel exclusieve games goed moeten worden om een console populairder te maken. Voordeel van multiplatform games is wel dat iedereen ze kan spelen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx