Wii Sports Resort (hands on)

thumbnail

Nintendo heeft op de E3 flink wat nieuwe titels aangekondigd en laten zien. En om dit te vieren werd er een event georganiseerd, zodat wij eens aan de slag konden met een paar nieuwe titels. Zo konden we de New Super Mario Bros voor de Wii, Wii Fit Plus en diverse andere titels uitproberen. Eén van de meest interessante games is toch eigenlijk wel Wii Sports Resort, waarbij een nieuwe add-on wordt geleverd voor de Wii controller, de Wii Motion Plus. De versie van Wii Sports Resort die wij konden spelen was zo goed als af en gaf ons een goede indruk wat we kunnen verwachten bij deze titel.

Plug en play, dat is makkelijk

Voordat we het over de game Wii Sports Resort gaan hebben, is het belangrijk om eerst iets meer te weten over de Wii Motion Plus. Dit is een klein blokje die je onderaan in je Wiimote klikt en je hoeft hem alleen maar vast te klikken en je kunt aan de slag gaan met het apparaatje. De Wiimote wordt hierdoor wel een paar centimeter langer, maar dit merk je totaal niet, ook is het apparaatje erg licht en is het verschil eigenlijk niet te merken. De Wii Motion Plus moet ervoor zorgen dat de bewegingen die je maakt nu werkelijk één op één overgenomen worden, waardoor je een veel directere besturing krijgt. De grote vraag is nu natuurlijk, werkt het? En wonderbaarlijk werkt het erg goed. De bewegingen worden erg goed overgenomen en hij is erg nauwkeurig. Doordat hij zo nauwkeurig is, moet je hem regelmatig tijdens de games kalibreren, maar dit gaat lekker snel en vlot. Rond deze nieuwe uitbreiding kun je natuurlijk een hoop nieuwe minigames verzinnen en hier is Wii Sports Resort het resultaat van. Ik had eerst verwacht dat deze game wederom maar een paar kleine minigames zou bevatten, maar het tegendeel is waar.

Wii Sports Resort bevat 12 categorieën, waarbij in elke categorie zeker 3 varianten of verschillende minigames te vinden zijn. Op dit event hadden we gelukkig veel tijd en konden we zo goed als alle minigames uitproberen. Zoals je zou verwachten werkt de één mogelijk beter dan de ander, maar het belangrijkste is natuurlijk dat ze allemaal leuk moeten zijn. En dat zijn ze zeker, we hebben gedurende de hele speelronde enorm veel gelachen en vooral de multiplayer games zijn het leukst om te doen. Maar welke minigames kunnen we dan zoal verwachten? Zwaard vechten, tafeltennissen, skydiven, fietsen, waterskiën, kanoën, maar ook oude verbeterde varianten van bowlen en golven zitten erin. Een groot verschil dus met de hoeveelheid aan minigames als je kijkt naar Wii Sports zelf.

Als een wilde op elkaar aan het inhakken

Eén van de leukste minigames vonden we toch wel het zwaard vechten en dit laat ook meteen het grootste verschil zien met de oude manier van besturen. De bewegingen die jij maakt met de controller worden hier echt één op één overgenomen wat zorgt voor een diepere gameplay ervaring. Zo kun jij bij het duelleren je tegenstander op ontelbare manieren aanvallen en jouw tegenstander moet dan ook op de goede manier verdedigen. De controller alleen maar heen en weer zwaaien voldoet niet meer en je moet nu echt tactisch te werk gaan. Zeker als jij geblokt wordt en hierdoor een paar seconden niet kan aanvallen. Zo zul je al snel tactisch te werk moeten gaan en resulteert dit regelmatig in wilde en spannende gevechten. Ook een leuke variant is het tafeltennissen, hierbij kun jij nu ook de bal hele mooie effecten meegeven en dit werkt net zoals het zwaard vechten erg goed. Zo kun je ook op de rand van de tafel mikken, smashen en zachte balletjes slaan. Eigenlijk is dit de ervaring die we verwachtten toen de Wii voor het eerst uitkwam en ik ben zeker blij met deze vooruitgang.

Maar er zitten ook een aantal games in waarvan het gebruik van de Motion Plus niet zo heel goed uit de verf komt. Zo werkt het kanoën niet altijd even goed en werken bepaalde games net ietsjes anders dan je zou verwachten. Ook zorgt het ervoor dat bij sommige games je eerst op het begin een flinke tijd zit te oefenen met de besturing omdat het nog best wel nauwkeurig is. Ook maken niet alle minigames daadwerkelijk echt goed gebruik van de Motion Plus.

Waar blijft de eerste tennis game?

Wii Sports Resort is een erg leuke toevoeging bij de Motion Plus en laat meteen zien wat de mogelijkheden zijn met deze add-on. Ook de hoeveelheid minigames vind ik dit keer erg goed. We hebben er nu rond de 35 terwijl de andere Wii Sports er maar een stuk of tien had. De game zal op 24 juli in de winkels liggen, wat eigenlijk al snel is. En ik ben erg benieuwd hoe de andere ontwikkelaars dit gaan oppakken en met welke leuke nieuwe titels ze gaan komen. Het stukje hardware is zeker in orde en de bijgeleverde Wii Sports Resort is zeker ook erg leuke toevoeging die mogelijk het succes van de oude Wii Sports gaat overtreffen.


Auteur: Christiaan Ribbens | Genre: Sport | Release: 12-06-2009 | Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x