Take-Two zou Private Division willen sluiten of verkopen

thumbnail

Take-Two zou van plan zijn om het uitgeverslabel ‘Private Division’ te sluiten. Dat laat de IGN weten. Er zouden nog enkele medewerkers functioneel zijn bij het bedrijf maar de afbraak lijkt al begonnen te zijn. Het team dat er nu werkt zou huidige projecten nog af maken waarna Take-Two het label zal verkopen of sluiten. Momenteel werkt men onder andere nog aan de uitgave van No Rest for the Wicked.

Private Division is een onafhankelijke uitgever van videogames die in december 2017 werd opgericht als een dochteronderneming van Take-Two Interactive. Het bedrijf is gevestigd in New York en richt zich op het ondersteunen van middelgrote ontwikkelaars bij het creëren en publiceren van innovatieve en hoogwaardige games. Private Division werkt nauw samen met ontwikkelaars om hen de middelen en ondersteuning te bieden die nodig zijn om hun creatieve visie te realiseren, zonder de volledige controle uit handen te geven. Dit heeft geleid tot een aantal opmerkelijke releases die zowel commercieel succes als kritische lof hebben ontvangen.

Een van de bekendste titels van Private Division is The Outer Worlds, een action-role-playing game ontwikkeld door Obsidian Entertainment, die lovende kritieken kreeg voor zijn humor, verhaalvertelling en spelmechanieken. Daarnaast heeft Private Division ook succesvolle titels zoals Ancestors: The Humankind Odyssey en Kerbal Space Program uitgebracht. Door zich te richten op een nichemarkt en samen te werken met getalenteerde ontwikkelaars, heeft Private Division een unieke positie verworven in de competitieve game-industrie. Hun benadering toont aan dat er een groeiende vraag is naar games die innovatie en kwaliteit boven massaproductie en microtransacties stellen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx