Bend Studio krijgt 250 miljoen van Sony voor nieuwe game

thumbnail

Bend Studio werkte onlangs nog aan de game Days Gone maar daarna is het vrij stil geweest. Echter zou de ontwikkelaar een investering van Sony ontvangen hebben van maarliefst 250 miljoen Dollar. Waar de studio precies aan werkt is niet bekend, maar via de PS Lifestyle lezen we dat er veel van af hangt voor Bend. Of het een Days Gone-sequel betreft is onduidelijk. Meer details krijgen we dan ook in de toekomst te horen wanneer de game officieel wordt aangekondigd.

Bend Studio is een Amerikaanse videogame-ontwikkelaar gevestigd in Bend, Oregon. Opgericht in 1993 onder de naam Eidetic, begon de studio aanvankelijk met het ontwikkelen van verschillende kleinere titels. Hun doorbraak kwam in 1999 met de release van Syphon Filter voor de originele PlayStation. Deze actiethriller werd een groot succes en leidde tot meerdere vervolgen, waardoor de studio zich vestigde als een belangrijke speler binnen de game-industrie.

In 2000 werd Eidetic overgenomen door Sony Computer Entertainment en omgedoopt tot Bend Studio. Onder deze nieuwe naam bleef de studio innovatieve titels produceren, zoals de Syphon Filter-reeks en later Resistance: Retribution voor de PlayStation Portable. Een van hun meest recente en bekende werken is Days Gone, een open-wereld actie-avonturenspel dat in 2019 werd uitgebracht voor de PlayStation 4. Days Gone combineert een post-apocalyptische setting met een emotioneel geladen verhaal, en het spel kreeg lof voor zijn meeslepende wereld en dynamische gameplay. Bend Studio blijft zich richten op het creëren van diepgaande en boeiende game-ervaringen, en geniet erkenning als een van de talentvolle studio’s onder de paraplu van Sony.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  4 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Kont
  Lid
  2314
  17 dagen geleden

  Ik vond Days Gone echt een tof spel. Jammer dat er zeer waar geen deel 2 van gaat komen.

  Yellow13NL
  Lid
  743
  16 dagen geleden

  Moet zelf ook nog echt aan DG beginnen. Had een klein stukje gespeeld, maar kon toen niet echt wennen aan de besturing. Ben wel benieuwd wat die 250 miljoen met een nieuw project kunnen doen.

  Griever
  Lid
  2904
  16 dagen geleden

  Days Gone is een hele goede open wereld zombie game.Lijk me slim als ze daar nog een vervolg van zouden maken,Omdat daar niet zo veel soortgelijke spellen van gemaakt worden.


  Naar boven
  4
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx