Sumo Group gaat met de bezem door bedrijf

thumbnail

Sumo Group heeft bekend gemaakt dat vijftien procent van het personeel wordt ontslagen. Het betreft een herstructurering van de onderneming. Wegens hervormingen binnen de gamesindustrie voelt men zich gedwongen om mensen de deur te wijzen. Het gaat om zo’n 160 mensen die een andere werkgever moeten zoeken. Het gaat om ontslagenen in Canada, Brittannië, Polen en Tsjechië.

Sumo Group is een Britse holdingmaatschappij die zich richt op de ontwikkeling van videogames. Opgericht in 2003, heeft het bedrijf zijn hoofdkantoor in Sheffield, Engeland. Sumo Group is vooral bekend om zijn dochteronderneming Sumo Digital, een toonaangevende ontwikkelaar van games voor meerdere platforms, waaronder consoles, pc en mobiele apparaten. Het bedrijf heeft bijgedragen aan bekende titels zoals “LittleBigPlanet 3,” “Crackdown 3,” en “Sonic & All-Stars Racing Transformed.” Met een groeiend aantal studio’s in het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd, biedt Sumo Group een breed scala aan diensten, van game-ontwikkeling en ontwerp tot kunstproductie en technische ondersteuning.

In de loop der jaren heeft Sumo Group strategische overnames gedaan om zijn capaciteiten en marktbereik uit te breiden. Enkele van deze acquisities omvatten studios zoals The Chinese Room, Red Kite Games, en PixelAnt Games. Deze overnames hebben het mogelijk gemaakt om diverse genres en stijlen van games te ontwikkelen en de talentbasis van het bedrijf te versterken. Sumo Group is genoteerd aan de AIM (Alternative Investment Market) van de London Stock Exchange, wat zijn positie als een belangrijke speler in de game-industrie verder bevestigt. Het bedrijf blijft innoveren en samenwerken met grote namen in de industrie om hoogwaardige en meeslepende game-ervaringen te leveren aan een wereldwijd publiek.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx