“Sony werkt aan native oplossing om PS3-games speelbaar te maken”

thumbnail

Sony zou werken aan een oplossing om PlayStation 3 games native speelbaar te maken op de PlayStation 5 console. Volgens een claim via de Gamerant zou Sony bezig zijn met het zoeken naar oplossingen. De backwards compatibiliteit van games zou namelijk te matig zijn op dit moment. Het is altijd een kritiekpunt geweest van Sony in vorige generaties, dat games niet werkten op opvolgende platformen.

Het gaat overigens niet alleen om PlayStation 3-games, maar ook om PS1, PS2, PSP en PlayStation Vita-titels die niet speelbaar zijn op moderne PlayStation-platformen. Sony zou enkele games ‘selecteren’ die men geschikt vindt om werkend te maken op de PlayStation 5. Het is niet bekend om deze titels ook een framerate-boost krijgen en verdere optimalisaties. Het enige wat de insider heeft gehoord is dat Sony werkt aan een PlayStation 3 backwards compatibiliteits-optie. Onder andere games als Metal Gear Solid 4, InFamous en Killzone 2 zouden geschikte titels zijn om geschikt te maken voor de PS5. Sony zelf heeft nog niet gereageerd op de informatie.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2978
  25 dagen geleden

  Goed dat ze er nog naar kijken,Want er bestaat een hele bibliotheek aan top spellen die niet zo makkelijk speelbaar zijn.Als het niet voor een aantal remasters was dan zou ik bepaalde nooit gespeeld hebben.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx