Sony kijkt terug naar misstappen met de PlayStation 3

thumbnail

Sony geeft toe dat men veel problemen heeft gehad bij de launch van de PlayStation 3. Via de CNBC laten Jim Ryan, baas bij PlayStation Studios, Hermen Hulst, PlayStation executive en Shawn Layden weten dat er van alles is mis gegaan. Sony zou volgens hen een beetje overmoedig zijn geworden door het succes van de PlayStation 2. Onder andere de prijs van de console was schrikbarend hoog bij de lancering. Ryan laat weten:

We hadden moeite met de start van de nieuwe generatie. We waren wat te positief na het succes van de PS2.

 

Hulst laat weten dat toen hij werkte voor Guerrilla dat er veel opstartproblemen waren. Het maken van games was vrij complex en bracht veel problemen.

Het was erg lastig om te ontwikkelen voor de console. Sony werkte hard aan geweldige franchises. Ze wilden echt goede games voor de PS3 brengen. Het was een krachtige machine, maar weliswaar een ingewikkelde machine.

 

De PlayStation 3, uitgebracht door Sony Computer Entertainment in 2006, was een revolutionaire spelconsole die veel gamers over de hele wereld heeft geboeid. Met zijn krachtige hardware, waaronder de Cell-processor en de NVIDIA RSX GPU, bood de PS3 ongekende grafische en rekenkracht voor zijn tijd. Het introduceerde ook Blu-ray-technologie, waardoor het niet alleen een gameconsole was, maar ook een volwaardige mediaspeler voor HD-films. De PS3 bracht een breed scala aan geweldige exclusieve titels voort, zoals de Uncharted-serie, The Last of Us, en de God of War-games. Bovendien introduceerde het PlayStation Network (PSN) een online multiplayer-ervaring en digitale downloads van games, waardoor het gaminglandschap verder evolueerde. Met zijn innovatieve functies en bibliotheek met geweldige games blijft de PlayStation 3 een iconische console die een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van gaming vertegenwoordigt.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  3 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2770
  1 maand geleden

  Wist niet dat ze zo een problematische launch hadden met de ps3 console.Heb er zelf wel erg goede herinneringen aan en weet nog dat mijn eerste ps3 game Ratchet and Clank was.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 maand geleden

  Ja nu veknallen ze deze generatie met hun woke propaganda


  Naar boven
  3
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx