Sony Aussie: PS3 biedt alles in één doos aan

thumbnail

SCE Australië baas Michael Ephraim heeft duidelijk gemaakt op de website van Gamesindustry dat de PlayStation 3 totaal niet vergeleken mag worden met de Nintendo Wii console. Zo zegt hij in een interview dat de 2 helemaal verschillend zijn van elkaar en dat de Wii enkel de focus legt op games, daar waar de PS3 ook nog als digitale hub gezien mag worden. Hij noemt hierbij als negatief voorbeeld de Xbox 360, die volgens hem niet zou bieden wat de PS3 wel zal bezitten.

Zo vindt hij dat de Xbox 360 allemaal bijkomende features introduceert, daar waar de Sony console alles in één doos heeft zitten. Om dan ook ultiem gebruik te maken van de 360 is een HD-DVD speler en een Media Center PC een vereisten. Daarnaast gaat hij er vanuit dat Blu-Ray de strijd zal gaan winnen binnenkort en als winnaar van de strijd om nieuwste media uit de bus komt.

“To maximise Xbox 360, you need Media Centre, you need a PC. And now if you want to play high-definition movies (and we can argue which format is going to win) you have to spend another AUD $249 [EUR 150]. Xbox is significantly dearer than PS3 for what it can do straight out of the box.”

Ook over de prijs van de PS3 wordt nog even gesproken. Zo vindt Ephraim de prijsstelling meer dan acceptabel. “Tegenwoordig kosten normale Blu-Ray spelers zo’n 1500 Dollar (900 Euro) of hoger.” Sony introduceert van de zomer echter wel goedkopere types die voor zo’n 450 Euro de deur uit zouden gaan. De PS3 is vanaf 23 maart beschikbaar.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx