Siege Survival: Gloria Victis nu verkrijgbaar

thumbnail

Koch Media en Black Eye Games kondigen met vreugde aan dat Siege Survival: Gloria Victis nu beschikbaar is op Steam, Epic en GOG met een release korting van 20% tijdens de eerste week.

Deze Middeleeuwse overlevingsmanagement strategiegame vertelt het verhaal over hoe een nederige groep burgers, gevangen door een belegering in de kleine burcht van de stad, probeert de laatste verdedigende troepen uitgerust te houden. Terwijl ze de overlevenden beschermen wachten ze wanhopig op hulptroepen om een einde te maken aan hun lijden.

Bouw je basis, maak voorraden, ga op zoek naar grondstoffen in de gevallen stad en beheer je overlevenden zorgvuldig om ze in leven te houden zodat ze in staat zijn om de laatst overgebleven troepen te ondersteunen. Deze troepen zijn de enigen die tussen jou en de binnenvallende barbaren staan.

Een onlangs bijgewerkte demo waarmee gebruikers de eerste zeven dagen van de campaign kunnen ervaren is beschikbaar via Steam: https://store.steampowered.com/app/1167140/Siege_Survival_Gloria_Victis/

Er zijn drie kernelementen in de game:

 • Crafting & resource management: Je hebt betere wapens nodig, een dak boven je hoofd, warm eten en alle andere benodigdheden die overleving met zich mee brengen; en de enige manier waarop je deze krijgt, is als jij en je team ze maken. Maar de middelen zijn schaars en je zult ze verstandig moeten beheren om er heelhuids doorheen te komen.
 • Scavenging: Als je uit de veiligheid van je burcht gaat, moet je de geplunderde stad ‘s nachts verkennen om grondstoffen, verlaten goederen en wapens te verzamelen die je nodig hebt om te overleven en lang genoeg stand te houden totdat de versterkingen arriveren. Ontgrendel nieuwe routes naar verschillende districten van de stad, rekruteer meer overlevenden en vermijd vijandige soldaten die ‘s nachts patrouilleren. Als je niet bij zonsopgang terugkomt, ben je zo goed als dood.
 • Surviving the siege: De enige overlevenden van de stad zijn een paar vermoeide troepen. Ze zijn dringend op zoek naar pijlen, wapens en bepantsering en ze moeten tegelijk de gewonden behandelen. Je moet deze ploeg om de paar dagen op alle mogelijke manier voorzien en steun bieden voor hun gevechten; anders zal de vijand de burcht bestormen. Hoewel je niet rechtstreeks deelneemt aan de gevechten, ligt het lot van de stad in jouw handen.

Dit alles is verweven in een grimmig verhaal met talloze morele dilemma’s, waardoor de speler gedwongen wordt regelmatig moeilijke beslissingen te nemen. Dit alles speelt zich af terwijl je de stad Edring doorzoekt en wanhopig probeert de stad en de burgers te redden van de naderende ondergang. De troepen ondersteunen of de burgers in leven houden? Alleen de speler kan hierover beslissen.

Siege Survival: Gloria Victis wordt uitgebracht op het Ravenscourt-label van Koch Media: www.ravenscourt.games

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  loeder001
  Lid
  987
  1 maand geleden

  Klinkt goed.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box