Saturn gewaarschuwd voor aannemen maar niet leveren van PlayStation 5 pre-orders

thumbnail

Het consumentenbureau van Saksen, Duitsland, heeft de winkelketen Saturn gewaarschuwd voor ondoorzichtige en ondoelmatige voorwaarden. Dat maakt de vereniging bekend op haar website en kunnen we lezen via de Gamefront. Saturn accepteerde eind september 2020 pre-orders voor de PS5. Diverse klanten ontvingen echter niet onmiddellijk een orderbevestiging na het plaatsen van een bestelling. Dit is echter een wettelijke vereiste bij online handelen. Om deze reden heeft het consumentencentrum in Saksen nu een waarschuwing afgegeven aan Saturn (in Nederland beter bekend als Mediamarkt) wegens “ondoelmatige algemene voorwaarden, misleidende zakelijke transacties en praktijken die in strijd zijn met de bescherming van de consument” en heeft het gevraagd om een ​​verklaring.

In plaats van de ontvangst van de bestelling voor de klant te bevestigen, zoals wettelijk verplicht, vroeg Saturn de klant om slechts een paar dagen na het plaatsen van de PS5-bestelling te betalen voor hun unit. “Een blik op de algemene voorwaarden van Saturn leert dat er met de betaling geen overeenkomst tot stand komt”, zegt Sten Wagner, juridisch deskundige van de consumentenvereniging Saksen. “Pas als de goederen zijn verzonden of een verzendbevestiging is verzonden, ontstaat er een overeenkomst”, legt Wagner uit. In de algemene voorwaarden van Saturn staat ook dat reeds betaalde diensten worden terugbetaald als ze niet worden geleverd. Maar hoe lang het bedrijf het geld aanhoudt, is in dit geval volkomen onduidelijk. Volgens de autoriteitendienst handelt Saturn in dit geval onrechtmatig en verdient het geld over de rug van klanten.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  6 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Jeroen
  Gast
  Jeroen
  5 maanden geleden
  Reageer op  Z@3 Redrum

  Bol.com heeft inderdaad niet iedereen op de release dag een PS5 geleverd. Maar je vergeet er echter wel bij te vermelden dat deze mensen wel een kadobon van 15 euro als schadevergoeding hebben gekregen. Dus niet meteen van alles gaan roepen als je niet alle feiten kent. https://www.psx-sense.nl/424247/bol-com-geeft-e15-kado-als-je-playstation-5-later-geleverd-wordt/#comment-1434765

  Jeroen
  Gast
  Jeroen
  5 maanden geleden
  Reageer op  Z@3 Redrum

   Z@3 Redrum

  Je vergeet iets heel belangrijks te vermelden bol.com heeft mensen die de PS5 niet op de ps5 release hebben ontvangen gecompenseerd. ze geven €15 kado. Hier is de bron daarvan https://www.psx-sense.nl/424247/bol-com-geeft-e15-kado-als-je-playstation-5-later-geleverd-wordt/?fbclid=IwAR3ekHVPotphraZ8kRJ4n7lca61QJ19gaNlAkd16e_TLbjquDu6ThRNVLwU Dus eerst je huiswerk maken voor dat je iets gaat beweren. Bol.com neemt in ieder geval verantwoordelijkheid voor fouten die er gemaakt worden of de fout nu bij Sony ligt of bij bol het is een zeer goed gebaar naar klanten toe.

  Frank79
  Lid
  139
  5 maanden geleden

  Goed dat hier tegen opgetreden wordt. Begrijp dat de omzet nodig is, maar dit is niet geheel fair.

  Jeroen
  Gast
  Jeroen
  5 maanden geleden

  En dit is dus de rede waarom ik nooit een product bij de media markt pre-orders. Omdat het gewoon een onbetrouwbare club is die hun klanten gewoon gebruiken om geld te verdienen.

  patkick
  Lid
  366
  5 maanden geleden

  Als Saturn al geld heeft gekregen, deze PS5 consoles niet kan leveren en uiteindelijk geld moet teruggeven. Moeten zij dan uiteindelijk geen rente betalen aan de klanten? Want nu hebben de klanten al betaald en kon Saturn het geld gebruiken voor investeringen.


  Naar boven
  6
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box