Riot Games lanceert VALORANT Episode 5: DIMENSION

thumbnail

Riot Games laat weten dat VALORANT Episode 5: DIMENSION vanaf nu beschikbaar is als gratis update. De eerste Act van de nieuwe Episode bevat de nieuwe map “Pearl”, een nieuwe rank genaamd “Ascendant” en meerdere bug fixes en kleine updates als onderdeel van Patch 5.0.

Vanaf vandaag kun je aan de slag met Pearl, de achtste competitieve map van VALORANT. Pearl is geïnspireerd door de Portugese cultuur en sommige delen zijn op authentieke wijze gemaakt door lokale kunstenaars. Attackers moeten proberen de Defenders terug te drijven op deze map die zich afspeelt in een levendige onderwaterstad. Pearl is een geo-driven map zonder mechanics, om de map wat eenvoudiger te houden. Het is de eerste map in Omega-Earth. De eerste twee weken is er een Pearl-only, unranked queue zodat je nog even vertrouwd kunt raken met de nieuwe map. Daarna gaat Pearl in de Competitive rotation.

De lancering van Episode 5 Act 1 (Patch 5.0) brengt ook een nieuwe competitieve Rank boven Diamond en onder Immortal met zich mee, genaamd “Ascendant”. Toen het development-team nadacht over de Rank-verdeling, werd het duidelijk dat er te veel spelers in Brons en Zilver zaten die daar niet thuishoren. In plaats van de hogere ranks vol te laten stromen heeft het team besloten om de nieuwe rank “Ascendant” te maken. Hiermee wordt de prestige van de ranks behouden en kunnen ze de skill level van elke rank beter definiëren. Lees meer over de veranderingen in Patch 5.0 Notes.

Episode 5 Act 1 bevat ook extra content, zoals de nieuwe premium “Prelude to Chaos”-skinline, een eerbetoon aan het klassieke sci-fi FPS-genre, en een nieuwe Battlepass met meerdere skinline-wapens, Gun Buddies, Player Cards en Sprays.

VALORANT is gratis te spelen op PC, download het nu op https://playvalorant.com/.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box