Record ‘Zwevend Gamen’ gebroken, Evilgamerz was erbij!

thumbnail

Dinsdag 11 januari 2011 zal in de boeken komen te staan als de dag waarop het wereldrecord ‘Zwevend Gamen’ is gebroken. Met 18 minuten en 52 seconden heeft hoofdredacteur van [N]Gamer, Jesse Moerkerk, een plekje veroverd in het Guinness World Records Gamer’s Edition. Het spel dat werd gespeeld was Mario Galaxy 2 en dat was uiteraard HET spel voor deze uitdaging. Mario reist langs allerlei planeten en in de ruimte zweeft Mario wat af. Perfect dus om Mario Galaxy 2 op diezelfde manier te spelen: zwevend! Evilgamerz was erbij, en deed verslag van deze recordpoging.

Dus dat betekent: jas aan, camera mee en op weg om dat record verbroken te zien worden! Eenmaal in Roosendaal aangekomen was het even zoeken naar het Skydive gebouw. Hoe hadden we dit kunnen missen? Indoor Skydive staat in gigantische letters op de voorkant! Binnen hingen meerdere schermen waarop te zien was hoe Jesse Moerkerk net op het punt stond om te beginnen. Na wat gehaast om boven te komen, werden we tegengehouden voor het gevaar van oorbeschadiging. Na twee kleurrijke oordopjes ingedaan te hebben, mochten we onze weg banen naar de tunnel. En wat waren we blij met die oordopjes zeg! Zo’n buis maakt echt het geluid alsof een vliegtuig opstart! In de tunnel was Jesse zeer geconcentreerd bezig om Petey Piranha te verslaan en om die ster te pakken te krijgen. Dit was zeker geen gemakkelijke taak. Probeer maar eens je hand stil te houden in een windtunnel! Door de heftige wind had Mario nogal last van draaiingen. Als er namelijk geschud wordt met de Wii-mote zal Mario een Spin Attack doen. Dit onder controle krijgen was het moeilijkste van het zwevend spelen. Uiteindelijk is het toch gelukt om Petey Piranha te verslaan in 18 minuten en 52 seconden en dit was ruim genoeg om voorbij de 15 minuten te komen. Hierna kwam een professional Jesse weer halen en gaf hij nog een korte show weg met HEEL veel salto’s.

De verklaring waarom Jesse wat langer in de tunnel bleef was:”Ik zou en ik moest gewoon die baas verslaan!” Terug boven zijn aangekomen en zijn certificaat had ontvangen vroeg hij nog grappend:”Is er ook nog een Multiplayer record?” Hierna konden nog wat interviews afgelegd worden, foto’s worden geschoten en met mede journalisten gesproken worden. Het was allemaal heel gezellig en goed georganiseerd. Op de weg terug kreeg iedereen een Super Mario Galaxy 2 goodie (een sleutelhanger) en kregen we het blad [N]Gamer mee om op de terug reis te lezen.

Dit was niet het eerste record met de games van Nintendo. Nintendo heeft al 12 keer in het boek gestaan met o.a. Het eerste pretpark gebaseerd op een game (Pokémon), Zelda: Ocarina of Time met hoogste rating ooit (97.7%) en eerste Gamebedrijf dat 100 jaar bestaat (Nintendo is begonnen met kaartspellen). Het is nog de vraag hoeveel Nintendo games in de 2011 editie komen maar, ik schat dat het er aardig wat zullen zijn. Een preview van deze editie valt al te zien op de officiële website.

Wil je zelf nog een record vestigen, dan moet je er snel bij zijn! Het Guinness World Records Gamer’s Edition komt halverwege 2011 in de winkels en zal ongeveer 20 Euro kosten. Bij deze wil ik Jesse Moerkerk nog hartelijk bedanken voor de boodschap die hij heeft achtergelaten voor onze mede gamers: Games zijn op alle soorten en manieren ‘Awesome’!

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  6 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  Haha, dit noem ik nu humor 🙂 Ik vraag me alleen af hoelang dit record blijft staan want 19 minuten vind ik niet zo lang. Voelt iemand zich al geroepen? 🙂

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  Hahaha, je moet het maar bedenken! Nice

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  Haha zag het op tv! wist niet dat evilgamerz er bij was. vette shit!

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  hahahha gaaf zeg! wou dat ik dat verzonnen had XD

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  Haha, wat er tegenwoordig allemaal al niet gedaan wordt! Leuk verzonnen, maar voegt toch niet echt iets toe aan het gamen:D

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  3 jaren geleden

  WTF was dit een officiele categorie, of hebben ze zelf gewoon iets verzonnen 😉 Dan kan ik er ook nog wel een paar bedenken. Langst op de WC gamend, langst in douche gamend, langst op de tandemfiets gamend etc etc `Misschien iets voor Evilgamerz, goed voor jullie publiciteit 😉


  Naar boven
  6
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx