Quantum: Recharged

thumbnail

Arcade ten top

Atari staat nog altijd bekend als de uitgever en developer van lekkere arcade-games. Ze brengen veel titels uit die makkelijk op te pakken zijn, goedkoop blijken en vaak ook redelijk kort duren, maar wel uitdagend zijn. Ditmaal is het de beurt aan een Snake-achtige titel genaamd Quantum: Recharged. Wij gingen aan de gang met deze arcade-game!

Het concept van dit soort titels is vaak super simpel en dat is in deze ook weer het geval. Je vliegt in een ruimteschip rond in een ruimte waarin je een spoor achterlaat. Door met dit spoor een sluitende cirkel (deadzone) te maken creëer je een portal waarin vijanden opgeslokt worden en dus verdwijnen. Daarnaast moet je vijanden zien te ontwijken en zo lang mogelijk overleven om je score zo hoog mogelijk op te laten lopen. Verder komen er zo nu en dan power-ups, waaronder een extra leven die je kunt pakken. Heel veel meer is het niet!

De gameplay is toegankelijk, noch veel van hetzelfde, dat zul je wel kunnen begrijpen. Toch heeft men meerdere game modes in het spel gestopt, waarmee je wat langer aan de gang kunt blijven. De Arcade-mode biedt simpelweg de mogelijkheid om een zo hoog mogelijke score te halen. Hierbij kun je wat handicaps of voordelen toepassen, waaronder een extreme mode waarin meer vijanden spawnen of de mogelijkheid waarbij je minimaal 4 minuten kunt overleven zonder dood te gaan. Daarnaast is er nog een Challenge mode waarin je missies kunt uitvoeren. Deze missies zijn veelal ‘dood alle vijanden’, maar kunnen ook inhouden dat je alle vijanden binnen een bepaald aantal minuten moet zien te doden. Verder kun je ook co-op de game spelen in een multiplayer. Het is jammer dat het daarbij blijft want er zou zoveel meer in kunnen zitten. Zo zou bijvoorbeeld een modus leuk zijn waarin je wat meer gevarieerde niveaus en power-ups tot je beschikking krijgt leuk zijn. Daarnaast is ook het level design constant hetzelfde, waardoor eigenlijk elke missie op elkaar lijkt. Enige inspiratie in de gameplay en het level-design was dan ook welkom geweest.

Inspiratieloos

Naast ontwijken en het maken van deadzone-cirkels verveelde ik mij eigenlijk al vrij snel met deze game. De 25 challenges die je kunt behalen zijn op zich veel van hetzelfde en de arcade-mode brengt eigenlijk ook weinig extra’s. Quantum: Recharged valt dan ook extreem snel in de herhaling waardoor je het concept wel vrij snel gezien hebt. Komt bij dat het level-design en de gameplay inspiratieloos gehouden worden door daar nooit toevoegingen of aanpassingen in door te voeren. Op zich is de game leuk voor ‘n uurtje of 2-3, maar ik sta er niet van te kijken als je het al voor die tijd hebt gezien. Qua graphics en audio zit het spel op zich prima in elkaar en oogt alles prima. De missies zijn daarnaast van een niveau dat net uitdagend genoeg blijft en waardoor je ze alsnog uit wilt spelen. Echter, na die 25 missies heb je het wel gezien. Blijft over dat je dan nog co-op offline op de bank kunt spelen en de leaderboards online kunt bekijken (welke overigens nog schrikbarend leeg zijn, slechts 1 concurrerende user). Quantum: Recharged is daardoor lastig te accepteren met de huidige content. De gameplay is op zich leuk en simpel, maar er had zoveel meer in gezeten dat de replay-waarde had kunnen verhogen, waardoor het spel er nu slechts van af komt met een nipte onvoldoende.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Arcade | Release: 17-08-2023 | Uitgever: Atari | Ontwikkelaar: Atari
  Graphics: 7.5 | Geluid: 7.0 | Gameplay: 6.0 | Besturing: 7.0 | Replay: 5.0
  5.0
  + Speelt lekker weg voor 'n uurtje
  + Ziet er strak uit
  + Missies zijn net uitdagend genoeg
  - Level-design is inspiratieloos
  - Elke missie lijkt op de ander
  - Game modi zijn te karig

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx