PS5 Oivo Dual Charging Dock

thumbnail

Een charger is een must

Nu de PlayStation 5 dit jaar pas echt verkrijgbaar zal zijn voor het grotere publiek, beginnen ook retailers nu met het verkopen van opladers en accessoires voor de console. Eerder bekeken we al opladers die wellicht in de buurt komen van de Sony oplader maar er zijn ook andere alternatieven. Wij testten de Oivo Dual Charging Dock, een oplader die in China te verkrijgen is, maar wellicht het beste alternatief is voor Sony’s ‘prijzige’ standaardoplader (30 Euro).

Natuurlijk, om te beginnen; Je hoeft niet persé een oplader te kopen voor je DualSense-controller, want je krijgt ook een USB-kabel bij je PlayStation 5 meegeleverd. Maar het is wel retehandig moet ik eerlijk zeggen. Bij elke console die ik heb, nam ik wel een bepaalde ‘stand’ waarin je de controllers kunt plaatsen en waarin ze direct opgeladen worden. Maar deze oplader heeft wat mij betreft wel enkele belangrijke mogelijkheden en opties.

Allereerst is deze charger voorzien van een USB 5-volt en 3 ampère-aansluiting. Op zich niet heel bijzonder, maar men belooft dat de controllers opgeladen zijn binnen 3 uurtjes, en dat is inderdaad het geval. Het betreft een verbeterde versie van de eerdere Oivo-chargers die ze hebben uitgebracht. De oplader zorgt voor ‘quick charging’ van 2 DualSense-controllers. Handig is het klikmechanisme, waarmee je de controller precies op het uitstekende pinnetje van de charger plaatst. Hiermee weet je direct dat de connectie-pinnetjes connecten met de controller en dat hij aan het opladen is. Aan de achterzijde van de oplader zit een aan- en uitknop, waarmee het display in- of uitgeschakeld kan worden. Het LED-display aan de voorkant had wel mijn voorkeur om te gebruiken, aangezien je hierin kunt zien welke controller is opgeladen en welke niet. Als de DualSense rood kleurt op het display, dan is deze aan het laden. Kleurt deze blauw, dan is hij klaar voor volledig gebruik. Door de intelligent protection van de charger zal deze de controllers niet constant overladen, iets dat meestal nooit meer echt gebeurt bij opladers, maar wellicht wel bij de uitermate goedkope chargers een licht risico kan zijn. De oplader is zowel verkrijgbaar met een Europese adapter als een Amerikaanse adapter. Het materiaal is daarnaast zeer robuust, en voelt niet direct plastic aan, alhoewel het natuurlijk ook gewoon kunststof is. Het display is wel wat krasgevoeliger, waarvoor je dus moet opletten, al zul je het ding ongetwijfeld niet heel veel oppakken en meenemen waardoor beschadigingen kunnen ontstaan.

Het beste bijpassende design tot nu toe!

Zoals je wellicht al kunt zien in de screenshots heeft deze oplader, welke slechts 20 Euro kost, flink goedkoper dus dan de officiële charger van Sony, enkele extra, additionele toevoegingen. En dit zijn ook direct de hoogtepunten van dit accessoire. De anti-slip is uitermate goed en zorgt ervoor dat de charger niet wegglijdt wanneer je de controller plaatst in het oplaadpunt. Het zijn vaak de kleine detail die ‘t ‘m doen, zo ook de blauwe LED’s aan de zijkanten, waardoor er licht uit de oplader komt, zoals de PS5 dat zelf ook heeft bij de plates. Dit is zeer subtiel, en verre van fel of storend. Het is wat mij betreft dan ook direct het mooiste design dat ik tot dusver heb mogen bewonderen van een PS5-charger. Het design en de form-factor zijn echt precies in de stijl van de PS5. Helaas springt het LED-display die de status van de DualSense-controllers aangeeft daar weer ‘n beetje negatief uit. De hoekige blauwe 6-hoek had van mij niet zo gehoeven, waarmee het een beetje kitscheriger wordt dan had gehoeven. Hiervoor is echter de uit-knop weer zeer geschikt, waarmee je dit kunt uitschakelen wanneer je dit wilt. Voor de duidelijkheid: Het opladen van de controllers wordt hiermee niet uitgeschakeld.

Tja, wat wil je nog meer weten? In stand-by modus gebruikt de unit slechts 0.2 watt, qua output naar de PS5-controller biedt de charger een stroomsterkte van 700 tot 1000 milli-ampere, en het opladen kan maximaal 3.5 uren duren wanneer de controller echt helemaal leeg is, iets wat niet ernstig lang zal zijn voor de meesten. Verder kan de oplader functioneren bij temperaturen van -10 tot 45 graden boven 0 en wordt deze voorzien van een type-C USB-power input. Het zijn niet de details waarom het gaat. Persoonlijk heb ik wel eens mijn twijfels bij opladers die voor 4 tot 8 Euro aangeboden worden op dit moment en uit China komen, maar deze unit heeft wat mij betreft zo goed als alles mee. Het design, maagdelijke wit, dat van smal, breder naar boven uitzet, past echt geweldig bij je PlayStation 5-unit, en de blauwe LED’s maken het echt helemaal af. Het is niet zo’n lomp geval dat naast je PS5 in negatieve zin opvalt, maar het is een subtiel, en zelfs betrekkelijk kleine oplader die alleen maar positief, en zelfs als schattig in het oog springt. Met kleine details zoals de anti-slip, de over-charge protectie en de LED-displays is er niet bespaard op deze unit, en dat valt voor deze prijs dan ook te bewonderen. Het kan voor menigeen, in een toch al overvolle markt, een perfect alternatief zijn voor de momenteel bizar slecht verkrijgbare PS5 charger van Sony zelf.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Hardware | Release: 2020-2021 | Uitgever: OIVO | Ontwikkelaar: OIVO
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:
  9.0
  + Een perfecte match qua design met je PS5
  + Sfeervolle LED's en anti-slip rubbers
  + Zeer robuust en subtiel
  - LED-display had iets strakker gemogen
  -
  -

  5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx