Pre-orders voor Blizzard Entertainments Diablo IV zijn nu beschikbaar!

thumbnail

Diablo IV, het volgende deel in de genrebepalende serie van Blizzard Entertainment, komt uit op 6 juni, 2023.  Diablo IV zal beschikken over een cross-play optie voor Windows pc, Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, plus couch co-op op consoles bij de lancering.

“We verheugen ons om binnenkort de poorten van Diablo IV te openen naar onze meest brute visie van de Sanctuary tot nu toe,” aldus Rod Fergusson, general manager van Diablo. “We brengen de duisternis van het originele spel, versmelten het met de progressie-elementen van Diablo II en de gevechtstijl van Diablo III, met als hoogtepunt de enorme, actieve openwereld van Diablo IV, die gebouwd is om nog jaren ondersteund te worden. Spelers krijgen meer keuzes dan ooit tevoren terwijl ze ongekende verschrikkingen bestrijden, kerkers verkennen, legendarische buit verzamelen en ontdekken wat de terugkeer van Lilith, the Blessed Mother, betekent voor de wereld van Sanctuary.”

De demon Lilith en de engel Inarius verenigden zich om de Sanctuary te creëren, waarnaar zij verlangen om te kunnen ontsnappen aan het Eeuwige Conflict tussen Hemel en Hel. Maar nu, tientallen jaren na de gebeurtenissen van Diablo III: Reaper of Souls, zijn zij bittere vijanden die met hun volgelingen oorlog tegen elkaar voeren. Het land van Sanctuary wordt geteisterd door onophoudelijke demonen en alleen de standvastigste helden kunnen het hoofd bieden aan de duisternis. Spelers betreden de wereld met hun keuze uit vijf klassen: vorm veranderende Druids, behendige Rogues, elementaire Sorceresses, brute Barbarians en sluwe Necromancers. Naarmate spelers groeien in kracht, kunnen ze hun speelstijl opbouwen in richtingen die hen aanspreken en experimenteren met skill trees om complementaire spreuken en vaardigheden te tonen.

In het Diablo-universum verschijnt een uitgebreide open wereld. Spelers moeten de demonen van de hel terugdrijven in de verschillende zones van Sanctuary: de besneeuwde bossen van Fractured Peaks, de winderige hooglanden van Scosglen, de zinderende moerassen van Hawezar, de dorre woestenij van de Dry Steppes en de woestijnen van Kehjistan, waar de centrale stad Caldeum ligt. De niet-lineaire ervaring bestaat uit een meeslepend episch verhaal, bevat meer dan 140 kerkers, side-quests en een overvloed aan buit. Machtige wereldbazen komen tevoorschijn en dagen spelers uit om ze in groepen te verslaan voor een kans op hun buit. Voor heldhaftige avonturiers staan Strongholds te wachten om deze terug te heroveren voor de burgers van Sanctuary.

Ook wordt de ARPG-ervaring uitgebreid met een robuust end-game systeem, waarbij spelers in kracht blijven groeien terwijl ze een reeks uitdagingen aangaan. Zo is er de slopende Helltide, een regelmatig terugkerende gebeurtenis die een golf van demonische activiteiten naar de Sanctuary brengt, nieuwe woeste en bijzonder uitdagende Nightmare Dungeons, een bijgewerkt Paragon Board-systeem om helden nog sterker te kunnen maken, Whispers of the Dead die Legendarische beloningen toekennen voor geselecteerde world bounties en Fields of Hatred bieden aangewezen terreinen voor het opbouwen van PvP.

Digitale pre-order edities & bonussen

Diablo IV is verkrijgbaar als digitale pre-order Standard Edition (€ 69,99), Deluxe Edition (€ 89,99) en Ultimate Edition (€ 99,99). Elke digitale editie bevat een of meerdere items om in te zetten tegen de Hellspawn die de Sanctuary teisteren:

 • Standard Edition: bevat Open Beta Early Access, de Light Bearer Mount in Diablo IV, de Inarius Wings & Inarius Murloc Pet in Diablo III, de Amalgam of Rage Mount in World of Warcraft en de Umber Winged Darkness Cosmetics Set in Diablo Immortal.
 • Deluxe Edition: Bevat alles uit de Standard Edition, plus tot 4 dagen Early Access voor de Diablo IV Launch, de Seasonal Battle Pass in Diablo IV, de Hellborn Carapace Mount Armor in Diablo IV, en de Temptation Mount in Diablo IV.
 • Ultimate Edition: Bevat alles uit de Deluxe-editie, plus een Accelerated Seasonal Battle Pass Unlock in Diablo IV (een Premium Seasonal Battle Pass Unlock plus 20 Tier Skips en een cosmetic), en de Wings of the Creator Emote in Diablo IV.

Liefhebbers kunnen ook een Diablo IV Limited Edition Collector’s Box kopen, met daarin een dubbelzijdige elektrische Candle of Creation, een stoffen kaart van de Sanctuary, een Occult Mousepad, een pin van de Horadrim, twee gematteerde fine art prints (48cm x 28 cm) en een Diablo IV Collector’s Edition Art book. Verkrijgbaar vanaf 15 december in de Blizzard Gear Store.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Kont
  Lid
  1711
  1 maand geleden

  Previews zijn goed, zou het dan toch weer een goede Diablo worden


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx