PlayStation 5 Pro krijgt meer details en ‘release schedule’

thumbnail

Tom Henderson, insider en leaker, heeft gezegd dat hij meer weet over de PlayStation 5 Pro. Via de Insider Gaming laat hij meer los over de komst en over de hardware-specificaties van de nieuwe console van Sony.

Volgens de man rendert de PlayStation 5 Pro zo’n 45% sneller dan de standaard PlayStation 5. Daarnaast draait de hardware met in totaal 33.5 Teraflops. De huidige PS5 draait op zo’n 10.28 Teraflops. Daarmee is de PS5 Pro dus zo’n driemaal sneller dan de huidige hardware. Verder kent de console ook PSSR, PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling en anti-aliasing oplossingen. Ook kunnen games makkelijk in 8K gedraaid worden. Daarnaast is er een eigen architectuur gecreëerd waarmee de console klaar is voor AI-learning.  Er is een AI-versneller die 300 TOPS aan 8-bits berekeningen en 67 TFLOPS aan 16-bit drijvende-kommaberekeningen ondersteunt.

Sony heeft de informatie zelf niet bevestigd. De PS5 Pro zou rond de Kerstdagen moeten verschijnen, dit jaar nog. Daarmee is de release dus al betrekkelijk dichtbij. De vraag zal zijn of dit allemaal klopt. Wanneer de PS5 Pro aangekondigd zal worden is nog niet bekend.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx