Peter Moore herdenkt de Dreamcast

thumbnail

Peter Moore heeft via Twitter laten weten dat hij vandaag terug denkt aan de tijd van de Dreamcast. De COO van EA laat via Twitter weten dat de 15e verjaardag van de Dreamcast een bijzonder moment is. Moore werkte in de tijd van de launch bij SEGA. De console lanceerde op 9 september 1999.

“De herinneringen zijn er nog altijd. We weten allemaal hoe de film eindigde. Ik heb gewerkt met ontzettend toegewijde mensen. Iedereen had hetzelfde doel; de console lanceren en bewijzen dat de negatieve mensen het mis hadden. Een goede install base krijgen na 12 maanden en het momentum door laten gaan. Ik ontmoet het team nog altijd zo nu en dan, de verhalen die we dan vertellen… Veel ‘als’ en ‘kon’, maar vooral trots zijn we als we kijken naar waar gamen nu staat. De Dreamcast bracht als eerste online mogelijkheden. Het online samenbrengen van spelers, maar ook het mogelijk maken van nieuwe content die na het uitbrengen van een game toegevoegd werd aan een game.”

De Dreamcast verkocht 10.6 miljoen maal en dwong wegens tegenvallende verkoopcijfers SEGA om zich uit de hardware terug te trekken. Het was sindsdien de laatste console van het bedrijf.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box