Opvallende remaster van klassieker aangekondigd door Nightdive Studios

thumbnail

The Thing was in 2002 een game die niet al te veel opviel maar die wij nog met zeer veel enthousiasme volgden en reviewden. Nightdive Studios heeft aangekondigd dat er een remaster komt van het spel. The Thing is gebaseerd op de welbekende cult-classic film uit 1982 van John Carpenter. Het spel komt nu uit voor de PC en console en moet nog dit jaar verschijnen. De remaster krijgt verbeterde graphics en ook aangepaste mechanics. De resolutie van de game zal 4K-ondersteunen en de framerate zal 120 frames per seconde worden op de PC.

The Thing is een iconische horrorfilm uit 1982, geregisseerd door John Carpenter. De film is een remake van “The Thing from Another World” uit 1951 en is gebaseerd op het korte verhaal “Who Goes There?” van John W. Campbell Jr. Het verhaal speelt zich af in een afgelegen onderzoeksstation in Antarctica, waar een groep wetenschappers en onderzoekers een buitenaards wezen ontdekt dat zich in staat stelt om elk levend wezen te imiteren. Dit leidt tot paranoia en wantrouwen binnen de groep, aangezien niemand zeker weet wie nog menselijk is en wie niet. De film staat bekend om zijn baanbrekende speciale effecten, gecreëerd door Rob Bottin, die tot op de dag van vandaag worden geprezen om hun gruwelijke en realistische uitstraling.

In 2002 werd The Thing uitgebreid met een videogame, die fungeert als een semi-sequel op de gebeurtenissen van de film. De game, eenvoudigweg getiteld The Thing, werd ontwikkeld door Computer Artworks en uitgebracht door Konami. Het verhaal van de game begint kort na de gebeurtenissen van de film en volgt een team van militairen dat naar de onderzoeksbasis wordt gestuurd om te onderzoeken wat er is gebeurd. De gameplay combineert survival horror met actie en bevat elementen zoals het beheer van de angst en het wantrouwen van teamleden. Spelers moeten strategisch omgaan met hun middelen, de omgeving verkennen en gevechten aangaan met gemuteerde wezens die door het buitenaardse wezen zijn geïnfecteerd.

Zowel de film als de game hebben een cultstatus bereikt en worden beschouwd als meesterwerken in hun respectieve genres. De film wordt vaak geprezen om zijn intense sfeer, complexe personages en de manier waarop het paranoia en angst uitbeeldt. De game wist deze thema’s succesvol over te brengen naar een interactief medium, waardoor spelers de beklemmende spanning van de film zelf konden ervaren. Beide werken blijven invloedrijk en worden vaak aangehaald als inspiratiebronnen voor andere horrorfilms en -games.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2904
  11 dagen geleden

  Ben een grote fan van de film uit 82,Maar heb de game hier nooit van gespeeld.Nu ik hier ook de mogelijkheid voor ga hebben laat ik me deze zeker niet voorbij gaan.Benieuwd naar wat voor ervaring het gaat geven vergeleken andere horror spellen die ik wel gespeeld heb.


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx