Open Season (Baas in Eigen Bos)

thumbnail

Allereerst een bedankje

Dat mag ook wel eens een keertje richting een developer van computergames. Ik kreeg namelijk vanochtend toen ik de woonkamer binnenwandelde een exemplaar van Open Season (Baas in Eigen Bos) in de schoot geworpen. Naast een andere game die ik besteld had, heb ik deze toegestuurd gekregen om er een review over te schrijven. Nu kan ik pas me pas echt een redacteur voelen nu ik eindelijk eens een game heb die ik speciaal voor mijn werkgever (EvilGamerZ) en voor developer en publisher Ubisoft moet schrijven. Moeten klinkt alsof je gedwongen wordt, maar ik heb me vrijwillig aangemeld aangezien ikzelf namelijk een Xbox 360 heb. Deze review is dan ook voor de versie die op de Xbox360 is verschenen. Dus bedankt Ubisoft voor het leveren van deze kleinigheid!

Het is belangrijk om een kinderspel van uit een kinderperspectief te schrijven en niet gaan lopen bitchen omdat je er totaal iets anders van verwacht had. Dat is niet eerlijk, want spelontwikkelaars steken wel tonnen en tonnen in spelen, en dus ook in kinderspellen. Toen ik dus uiteindelijk het spel begon te spelen was ik blij verrast veel te herkennen uit de film. Het spel volgt dus nauwgezet de actie die ook in de film voorkomt, aangepast aan het doen en laten van een kind. Maar ik zal jullie eerst even vertellen hoe het allemaal begint. Ik moet jullie er wel bij zeggen dat ik de Nederlandse namen van het spel gebruik voor deze review, kleine Nederlandse kinderen hebben namelijk niet al te veel aan de namen die ze in Amerika gebruiken.

Wakker worden luie beer

Wanneer je wakker wordt ben jij Boog de beer die nog steeds bij zijn verzorgster woont in de garage van haar huis. Jij moet op een gegeven moment eerst met Beth mee, die jou dus al je hele leven bij zich heeft. Je springt achterop in haar Truck en moet onderweg naar het centrum van het kleine stadje Timberline allerlei punten zien te pakken. Als dit je eerste spelletje is dat je speelt, dan heb je dus gelijk al uitdagende actie. Actie betekent zoiets als avontuur, en avonturen beleven zoals beren en herten dat doen is toch alleen maar mooi?

Wanneer je eenmaal in het centrum bent zie je dat er een hert met maar één gewei op de motorkap van een auto zit vast gebonden. Jij bent de redder van dit hertje en maakt hem los. Maar vanaf dat moment wordt je wel gezien door Shaw, de gemeenste jager van het hele bos. Hij is verschrikkelijk eng en ook heel gevaarlijk. Het enige wat hij doet is stoute dingen doen tegen dieren zoals Boog en Elliot, het hert dat jij bevrijd hebt. Je bent je leven dus niet meer zeker en weet ook niet wat daarna gaat gebeuren. Eenmaal thuis kruip je tevreden in je mand, maar midden in de nacht wordt je ineens ruw wakker gemaakt.

Baas in Eigen Bos

Elliot smijt namelijk een serie konijnen tegen de ramen van jouw garagedeur aan in de hoop dat jij wakker wordt. Helaas kunnen beren heel humeurig zijn en daarom twijfelt Boog in eerste instantie ook om naar buiten te gaan. Maar eenmaal buiten is er geen weg meer terug. Hij moet er voor zien te zorgen dat hij de baas in het Bos wordt, en dat probeert hij te doen met allerlei vriendjes zoals Elliot, McSquizzy (vraag je papa maar naar de film Braveheart, en zeg dan maar Mel Gibson), Rosie en Maria, Giselle, Ian, Serge, Reilly en Buddy. Er is dus veel te doen in dit spelletje voor kinderen vanaf 3 jaar.

Grafisch lekker vrolijk

Het klinkt stom dat ik het zeg, maar het is het niet. Grafisch gezien is het spel erg kleurrijk en zitten er ook voldoende details in. Boog ziet er keurig netjes uit en Elliot is zoals in de film een schoffie. Het oogt allemaal erg vrolijk en dat is ook de bedoeling van het computerspelletjesbedrijf Ubisoft geweest, kinderen vrolijk maken en zoet houden. Als papa en mama toevallig een beetje verdrietig zijn, vraag ze dan maar of ze dit spelletje van Ubisoft met je willen spelen. In het spel zitten ook allerlei vrolijke liedjes en je kunt zowaar nog een beetje een vreemde taal leren, er zijn namelijk Nederlandse ondertitels.

Daarnaast zijn er ook allerlei kleine spelletje die je vrij kunt spelen, grotere brullen die je met je punten kunt kopen, en je kunt nog een aantal dingetjes terug zien. En als je ook nog eens puntjes wilt halen op de Xbox 360, dan krijg je er van Ubisoft nog eens 1000 die je kunt halen als je het spel helemaal uitspeelt en alle uitdagingen voltooit. Je moet dus niet bang zijn als ik niet een tien geef voor dit spelletje, over tien jaar zul je het allemaal wel begrijpen. Dus voor nu welterusten en vergeet Boog en Elliot niet een nachtkusje te geven.


 • Auteur: Eric Peter v/d Kooi | Genre: Kinderen | Release: 12-10-2006 | Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft
  Graphics: 7.2 | Geluid: 7.8 | Gameplay: 7.0 | Besturing: 7.0 | Replay: 7.6
  7.3

  0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x