Nog meer strategie met Sid Meier’s Civilization VII

thumbnail

2K Games heeft bekend gemaakt dat Firaxis aan een nieuw deel in de Civililzation-reeks werkt. Het gaat om Sid Meier’s Civilization VII die voor de PC, Xbox Series, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en Switch zal komen. De gameplay zal in augustus voor het eerst getoond worden maar een eerste teaser is al een feit. Die vind je beneden. De release van de game moet in 2025 plaatsvinden.

Het doel is om een ​​beschaving te stichten, steden en architectonische wonderen te bouwen en je imperium uit te breiden. Spelers kunnen rivaliserende beschavingen verslaan of allianties smeden om welvaart te bereiken en de onbekende wereld te verkennen.

De “Civilization” gameserie, ontwikkeld door Sid Meier en zijn team bij MicroProse, begon in 1991 met de release van “Sid Meier’s Civilization”. Dit turn-based strategiegame introduceerde een revolutionair concept waarbij spelers een beschaving leiden vanaf de steentijd tot de moderne tijd, door middel van het beheren van economische, diplomatieke, wetenschappelijke en militaire aspecten. De originele “Civilization” legde de basis voor een succesvolle franchise door zijn diepgaande gameplay en strategische complexiteit. Het spel werd geprezen om zijn replay-waarde en het vermogen om complexe simulaties te bieden binnen een toegankelijke interface.

In de daaropvolgende decennia werd de “Civilization” serie verder ontwikkeld en uitgebreid door verschillende ontwikkelaars, waaronder Firaxis Games, die in 1996 de ontwikkeling overnam. Belangrijke vervolgen zoals “Civilization II” (1996), “Civilization III” (2001), “Civilization IV” (2005), “Civilization V” (2010), en “Civilization VI” (2016) introduceerden nieuwe gameplay-mechanismen, verbeterde grafische weergaven en verfijnde AI-systemen. Elke iteratie bracht unieke veranderingen met zich mee, zoals hexagonale speelvelden in “Civ V” en districts in “Civ VI”. De serie heeft een immense invloed gehad op het genre van strategische games en blijft populair door zijn mix van historische thema’s en diepgaande strategische gameplay, wat leidde tot een trouwe schare fans en talloze prijzen in de game-industrie.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx