Nieuwe Xbox Series-console uitgelekt met eerste beelden

thumbnail

Microsoft is blijkbaar van plan om zijn Xbox Series X in 2024 te vernieuwen met een geheel nieuw ontwerp en nieuwe functies. Deze onaangekondigde en nieuwe console, met de codenaam Brooklin, werd onthuld in nieuwe FTC v. Microsoft-documenten.

Het ontwerp van de nieuwe Xbox Series X ziet er veel ronder uit dan dat van de vorige console en wordt zonder Blu-Ray drive of iets dergelijks geleverd. Uit interne vertrouwelijke Microsoft-documenten blijkt dat de console beschikt over 2 TB opslagruimte (is nu nog 1 TB), een USB-C-poort aan de voorzijde met stroomvoorziening en een geheel nieuwe, verbeterde controller.

De nieuwe controller, met de codenaam Sebille, zal naar verwachting later dit jaar worden aangekondigd en zal een versnellingsmeter voor gyro-ondersteuning bevatten. Het heeft een tweekleurig kleurenschema en ondersteunt directe verbinding met de cloud, Bluetooth 5.2 en een vermoedelijk bijgewerkte “Xbox Wireless 2” -verbinding.

Microsoft noemt ook “precieze haptische feedback” en “VCA-haptiek die ook dienst doet als luidspreker” als specificaties voor de controller. Het zal ook stillere knoppen en sticks hebben, een oplaadbare en vervangbare batterij en modulaire sticks. Daarmee wordt de controller qua functies deels vergelijkbaar met die van de PS5 DualSense.

Ook komt er een vernieuwde Xbox Series S console die qua design veel lijkt op de huidige unit. Microsoft zou de nieuwe Series console in 2024 op de markt willen brengen. Officieel heeft de aankondiging nog niet plaatsgevonden.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  4 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  9 dagen geleden

  Blijkbaar blijft de prijs van de X hetzelfde, en dat zonder blu-ray speler!

  Griever
  Lid
  2334
  9 dagen geleden

  Vind deze ronde ontwerp veel mooier.Pas bij mij ook wat beter in huis dan de hoekige model.

  Griever
  Lid
  2334
  8 dagen geleden
  Reageer op  Z@3 Redrum

  Het blijven vrij simpele ontwerpen,Maar kan me zelf beter vinden in deze omdat ik ronde boxen heb staan die erop lijken.


  Naar boven
  4
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx