Nieuwe video EA SPORTS WRC: circuitracer Abbie Eaton

thumbnail

Electronic Arts Inc. heeft vandaag een nieuwe video uitgebracht waarin de Britse Abbie Eaton en de 2023 British Rally-kampioen en WRC-coureur Adrien Fourmaux te zien zijn, in aanloop naar de release van EA SPORTS WRC, de officiële videogame van het FIA World Rally Championship. De game verschijnt op 3 november voor de PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC via de EA App, Epic Store en Steam. De ‘Rally versus Racing’ content geeft spelers meer inzicht in alles wat erbij komt kijken om een rally-auto onder controle te krijgen en een rally-etappe de baas te zijn. Ook komt de druk waar zowel de coureur als de co-coureur mee te maken heeft tijdens een rit op ruig terrein ter sprake.

Abbie wordt zowel in de virtuele wereld als in de echte wereld in het diepe gegooid en hierbij wordt ze geassisteerd door 2023 WRC-deelnemer Adrien Fourmaux. EA SPORTS™ WRC helpt haar aan nieuwe inzichten: van een vliegende start tot het beheersen van de pacenotes om de route nauwkeurig te beschrijven. Abbie maakt kennis met alle aspecten van de rol van de navigator, voordat ze van plaats wisselt met Fourmaux.

Na haar eerste etappe zei Abbie Eaton: “Je moet veel harder werken in een rally-auto dan in een GT-auto en de game leert je hier veel over. Ook heb ik veel geleerd over pacenotes om de rallyroute te beschrijven.”

Adrien Fourmaux vult aan: “Toen ik begon met rallyrijden was ik 22 jaar oud. Voor die tijd speelde ik videogames en daar heb ik veel van geleerd. Deze games zijn nu nog veel beter dankzij moderne technologie en de rijervaring in EA SPORTS WRC is nu zelfs vergelijkbaar met het echte werk.”

Het realisme in EA SPORTS WRC wordt onder andere mogelijk gemaakt door het nieuwe Dynamic Handling System, langere etappes en 50 crews uit de WRC, WRC2 en FIA Junior WRC. De game combineert de Unreal Engine met physics uit de DiRT Rally-serie en spelers kunnen het opnemen op 13 officiële FIA World Rally Championship-locaties en omgevingen met meer dan 600km aan genadeloos asfalt, gravel en sneeuwetappes. Ook kunnen spelers hun eigen droomauto vormgeven dankzij de nieuwe Builder-feature en op verschillende manieren verbinden met andere spelers, bijvoorbeeld via cross-platform multiplayer voor 32 spelers en in Moments. Moments worden dagelijks geüpdatet en stellen spelers in staat om scenario’s uit het 2023-seizoen opnieuw te beleven. Daarnaast kunnen zij hier historische en door de ontwikkelaar gecureerde uitdagingen aangaan.

Alle spelers die EA SPORTS WRC digitaal pre-orderen ontvangen drie dagen early access vanaf 31 oktober 2023. Alle pre-orders bevatten bovendien vijf VIP passes met ieder additionele post-launch content en pakketten met liveries en kleding.

Voor het laatste nieuws over EA SPORTS WRC, bezoek de EA SPORTS WRCgamewebsite en volg de sociale media.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx