“Nieuwe Mafia zal binnenkort onthuld worden”

thumbnail

Er zou een nieuw deel in de Mafia-reeks in de maak zijn. Het gaat om Mafia 4 waarvan de aankondiging voorbereid zou worden, zo laat Twitter-gebruiker Kurakasis weten, een insider binnen de gamesindustrie. Kurakasis had het eerder ook al bij het goede eind wat betreft de aankondigingen van Metro Awakening, Marvel’s 1943: Rise of Hydra en Indiana Jones and the Great Circle. Het zou kunnen gaan om een prequel welke zich voor diverse andere Mafia-games zou afspelen maar details zijn er verder nog niet.

De Mafia-games zijn een reeks van populaire video games die zich richten op het thema van de georganiseerde misdaad. De serie is ontwikkeld door het Tsjechische gamebedrijf 2K Czech, voorheen bekend als Illusion Softworks. Het eerste deel, Mafia: The City of Lost Heaven, werd uitgebracht in 2002 en kreeg lof voor zijn verhaal, sfeer en realistische weergave van de jaren 1930. Het spel plaatst spelers in de schoenen van een taxichauffeur genaamd Tommy Angelo die betrokken raakt bij de wereld van de maffia in de fictieve stad Lost Heaven.

Het tweede deel in de serie, Mafia II, kwam uit in 2010 en werd geprezen om zijn verhaalvertelling, personageontwikkeling en authentieke sfeer van de jaren 1940 en 1950. Het volgt het verhaal van Vito Scaletta, een Italiaans-Amerikaanse oorlogsveteraan die zichzelf vindt in de onderwereld van Empire Bay. Mafia III werd uitgebracht in 2016 en verplaatst de actie naar de jaren 1960, met een focus op het verhaal van Lincoln Clay, een Afro-Amerikaanse Vietnam-veteraan die wraak zoekt op de Italiaanse maffia in de fictieve stad New Bordeaux (gebaseerd op New Orleans).

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  4 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Kont
  Lid
  2275
  1 maand geleden

  Deel 1 meerdere keren uitgespeeld, 2 was ook prima maar niet zo goed als het eerste deel. Deel 3 was een verschrikking.

  Griever
  Lid
  2819
  1 maand geleden

  Ja beter dat ze het bij de Italiaanse Maffia houden.Dat vond ik dan toch wat meer inhoud hebben in de eerste twee delen.

  jegetto
  Lid
  328
  1 maand geleden

  Deel 1 en 2 waren inderdaad goed, deel 3 niet.


  Naar boven
  4
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx