Nieuwe info onthuld tijdens Final Fantasy XIV Fan Festival 2021

thumbnail

SQUARE ENIX heeft nieuwe informatie onthuld over Patch 5.55 voor FINAL FANTASY XIV Online, die zal verschijnen in de aanloop naar de release van Endwalker, het langverwachte vierde uitbreidingspakket voor de bekroonde MMO.

Tijdens de Letter from the Producer LIVE-stream van afgelopen zaterdag, vertelde producer en director Naoki Yoshida welke nieuwe content fans kunnen verwachten van Patch 5.55 en daarna voor het afronden van FINAL FANTASY XIV: Shadowbringers.

Patch 5.55 verschijnt op 25 mei en levert diverse toevoegingen voor de hoofdscenario-questline en de YoRHa: Dark Apocalypse- en Save the Queen-questlines. Daarnaast begint met deze patch de officiële service voor de PlayStation 5-versie, volgend op een open beta-periode.

Yoshida onthulde ook een speciale evenementen-kalender met onder andere het in-game-evenement Make It Rain in juli, de in-game-evenementen Moonfire Faire en The Rising in augustus, en een terugkeer van de samenwerking met FINAL FANTASY XV in september.

Hieronder meer details over Patch 5.55 die tijdens de livestream werden besproken:

 • Patch 5.5 Main Scenario, Part II – Het tweede deel van de laatste hoofdscenario-update die verschijnt vóór Endwalker schetst op grootse wijze het toneel voor de komende uitbreiding.
 • YoRHa: Dark Apocalypse – Het verhaal van de epische crossover YoRHa: Dark Apocalypse-questline wordt uitgebreid.
 • “Save the Queen”-questline-update – Deze nieuwste update omvat een nieuw gebied, “Zadnor,” een verhoogde resistance rank cap van 25, laatste verbeteringen voor resistance-wapens, en nieuwe, grootschalige Dalriada-gevechtscontent voor maximaal 48 spelers.

Daarnaast heeft SQUARE ENIX samenwerkingen aangekondigd met Fender Musical Instruments Corporation (“Fender”) en CITIZEN voor de creatie van premiumproducten met

FINAL FANTASY XIV-thema. Daarnaast heeft het bedrijf de release aangekondigd van FINAL FANTASY XIV: Shadowbringers — The Art of Reflection -Histories Unwritten-, het tweede artboek van het hooggeprezen uitbreidingspakket.

Tijdens de Letter from the Producer LIVE-uitzending die werd gestreamd als onderdeel van het FINAL FANTASY XIV Digital Fan Festival 2021 werd een gelimiteerde serie FINAL FANTASY XIV STRATOCASTER-gitaren van de elektrische-gitaarfabrikant Fender onthuld. Deze gitaren zijn versierd met details van imitatiekristal en aangepaste branding op de hals en worden geleverd met een stijlvolle, harde vintage-koffer met daarop het FINAL FANTASY XIV-logo. Fender begint eind 2021 met het aannemen van pre-orders voor de FINAL FANTASY XIV STRATOCASTER-gitaren in Amerika, Australië, Europa, Midden-Oosten en Afrika, waarna de gitaren begin 2022 worden verscheept.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  loeder001
  Lid
  983
  1 maand geleden

  Ben benieuwd.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box