Nieuwe Indie World onthult Outer Wilds, Shantae Advance: Risky Revolution en meer

thumbnail

In de nieuwste Indie World-presentatie, die eerder vandaag live werd gestreamd, heeft Nintendo een gevarieerde line-up aan indiegames gepresenteerd die in 2023 en daarna naar de Nintendo Switch komen. De show werd afgetrapt met de aankondiging dat Shantae Advance: Risky Revolution, een direct vervolg op de oorspronkelijke Shantae-game – en een avontuur dat al ruim 20 jaar in de maak is – in 2024 wordt uitgebracht op de Nintendo Switch. De presentatie deed ook uit de doeken dat Outer Wilds: Archaeologist Edition, met het veelgeprezen openwereldmysterie Outer Wilds en de uitbreiding Echoes of the Eye, op 7 december landt op de Nintendo Switch.

Andere hoogtepunten waren onder meer Core Keeper, een mining-sandbox-avontuur waarin tot wel acht spelers online samen kunnen spelen, dat in de zomer van 2024 naar de Nintendo Switch komt; On Your Tail, een charmante, verhalende levenssim met een Italiaans sausje waarin je op onderzoek uitgaat, dat in 2024 als tijdelijke console-exclusive wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch; Backpack Hero, een roguelike waarin het inpakken van je rugzak de sleutel is tot het ontketenen van bepaalde krachten, dat later vandaag uitpakt op de Nintendo Switch; en Moonstone Island, een levenssim in een open wereld waarin je wezens verzamelt op maar liefst 100 verschillende eilanden, dat in de lente van 2024 als tijdelijke console-exclusive naar de Nintendo Switch komt.

Bekijk de gehele video onder Indie World Showcase – 14-11-2023 (Nintendo Switch) en ga voor meer informatie naar de Indie World-hub.

Lees verder voor meer informatie over de uitgelichte games:

 • Shantae Advance: Risky Revolution van WayForward: Shantae, de populaire halfgeest, is terug in dit authentieke retrovervolg op het origineel uit 2002, dat na 20 jaar af is en wordt uitgebracht. Deze actie-platformgame bevat de kenmerkende haaraanval en buikdansactie waar Shantae-fans van houden, net als meerdere hoofdstukken, diverse steden en labyrinten, zes transformaties, pittige bazen en een versusstand voor maximaal vier spelers.* Dankzij een nieuwe speelmechaniek kan Shantae nieuwe paden creëren door zich te verplaatsen tussen de verschillende lagen van de voorgrond en achtergrond. Shantae Advance: Risky Revolution wordt in 2024 uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Core Keeper van Pugstorm en Fireshine Games: Verken een grote grot vol wezens, relikwieën en grondstoffen in dit mining-sandbox-avontuur, waar tot wel acht spelers online kunnen samenwerken in de coöpstand.** Als avonturier die is aangetrokken door een mysterieus artefact, is het aan jou om de geheimen van deze lang vergeten wereld aan het licht te brengen. Of je nu graag je tijd neemt om grondstoffen te verzamelen, gewassen te telen en basissen te bouwen, of je vol op de actie stort door je vaardigheden te verbeteren, tegen bazen te vechten en het continu veranderende landschap te verkennen, Core Keeper nodigt je uit om de game op je eigen manier te spelen wanneer deze in de zomer van 2024 wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • On Your Tail van Memorable Games en Humble Games: Spelers kruipen in de huid van de jonge, onverschrokken detective Diana en verkennen het charmante havenstadje Borgo Marina in deze verhalende levenssim. Maar achter het idyllische decor van dit stadje gaan een hoop mysteries schuil. Doorzoek de straten en winkeltjes om handige informatie te vergaren en aanwijzingskaarten te verzamelen om de dief te ontmaskeren die het ooit zo vredige stadje verstoort. Wanneer je je even niet wilt bezighouden met het oplossen van mysteries, kun je genieten van een vakantie door naar het strand te gaan, vrienden te ontmoeten, spelletjes te spelen in de arcadehal, een hengeltje uit te gooien en meer. On Your Tail wordt in 2024 als tijdelijke console-exclusive uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Howl van Mi’pu’mi Games en astragon Entertainment: Een sprookjeswereld wordt geteisterd door de Howl, een sinistere plaag die via geluid wordt verspreid. Alleen een dove profeet kan op zoek gaan naar een remedie, zodat de rust in de wereld kan terugkeren. Je moet je wapens en je vernuft gebruiken om je een weg te banen door dit turn-based tactische volksverhaal dat is geïllustreerd in een prachtige artstijl met ‘levende inkt’. In gevechten word je uitgedaagd om te voorspellen wat je vijanden gaan doen. Denk tot wel zes stappen vooruit en gebruik de omgeving in je voordeel. Versla monsters om grondstoffen te verzamelen en je arsenaal aan vaardigheden te upgraden, en stippel je route op de wereldkaart uit om geheime paden te ontdekken en nieuwe skills te vergaren. Howl arriveert later vandaag op de Nintendo Switch. Er zal dan ook een gratis demo beschikbaar zijn in de Nintendo eShop.
 • The Star Named EOS van Silver Lining Studio en PLAYISM: Duik in een prachtige, handgetekende panoramawereld en waan je in een first-person puzzelavontuur waarin je door middel van fotografie de momenten vastlegt die onze levens vormgeven. Speel als Dei, een jonge fotograaf die probeert te achterhalen wat er met zijn moeder is gebeurd. Verzamel voorwerpen die herinneringen oproepen en help Dei te ontdekken waarom zijn moeder vermist is. The Star Named EOS komt in de lente van 2024 naar de Nintendo Switch.
 • Backpack Hero van Jaspel en Different Tales: Backpack Hero is een deck-building roguelike met een twist. Het gaat er niet alleen om wélke spullen je meedraagt, maar vooral ook om hoé je ze in je rugzak meeneemt – Geef ze de juiste plek om hun ware kracht te ontketenen. Verken de oude Dungeon, vecht in turn-based gevechten tegen vijanden en ontmoet diverse bijzondere bondgenoten. Speel als een van de vijf Backpack Heroes, elke met unieke krachten, mechanieken en voorwerpen. Met de spullen die je in de Dungeon verzamelt kun je het stadje Haversack Hill helpen. Als je dit plaatsje opnieuw opbouwt, uitbreidt en versiert, zullen de locals je ontzettend dankbaar zijn en word jij gezien als een echte held. Backpack Hero wordt later vandaag uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Blade Chimera van Team Ladybug/WSSplayground en PLAYISM: In een toekomstig en dystopisch Osaka krijgt een groep genaamd de Missa Association de taak om de stad te beschermen tegen demonen. Een van de leden trekt eropuit om deze dodelijke missie te voltooien, maar de boel neemt al gauw een onverwachte wending in deze 2D-actiegame met pixelart. Gebruik het krachtige Lumina-zwaard, een demon die in een dodelijk wapen is veranderd. Dit zwaard doorklieft niet alleen vijanden, maar kan ook de tijd manipuleren, waardoor trappen, bruggen en platformen kunnen worden gerepareerd zodat jij nieuwe plekken kunt bereiken. Kun jij de krachten van het Lumina-zwaard hanteren? Blade Chimera komt in de lente van 2024 als tijdelijke console-exclusive naar de Nintendo Switch.
 • A Highland Song van inkle: Ren, spring, klim en klauter met Moira in deze verhalende 2.5D-platformgame met ritmische elementen. Reis over de pieken en door de valleien van de Schotse Hooglanden, bewandel honderden verschillende routes en ontdek onderweg allerlei sluippaden en verrassingen. Je wilt zo snel mogelijk bij de zee komen, maar regen, storm en sneeuw kunnen flink roet in het eten gooien. Sommige valleien bevatten spectaculaire ‘muziekruns’, waarin spelers op snelle Schotse muziek moeten springen om grote stappen te maken. A Highland Song wordt op 5 december uitgebracht voor de Nintendo Switch. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.
 • Moonstone Island van Studio Supersoft en Raw Fury: Deze dungeon-crawling, deck-building levenssim waarin je monsters verzamelt, bevat 100 procedureel gegenereerde eilanden in de lucht. Het is jouw doel om een wereldberoemde alchemist te worden. Er zijn meer dan 60 schattige Spirits om te verzamelen in meeslepende kaartgevechten. Spelers kunnen voorwerpen vervaardigen, hun boerderij beheren, drankjes brouwen, hun huis versieren, vrienden worden met de lokale bevolking en zelfs verliefd worden. Moonstone Island komt in de lente van 2024 als tijdelijke console-exclusive naar de Nintendo Switch.
 • Death Trick: Double Blind van Misty Mountain Studio en Neon Doctrine: In deze non-lineaire, visuele detective-novel die zich afspeelt in en rond Morgan’s Traveling Circus, is de grote ster Hattie vermist. Een illusionist en een detective die aan geheugenverlies lijdt, onderzoeken de verdwijning van Hattie op hun eigen manier. Met slechts een beperkt aantal acties tot hun beschikking moeten spelers zorgvuldig bepalen welke aanwijzingen ze nader willen onderzoeken en gaan ze aan de hand van bewijsmateriaal op zoek naar tegenstrijdigheden. Door aanwijzingen uit te pluizen en elk eigenaardig personage te leren kennen moeten ze de zaak oplossen door iedereen te confronteren die mogelijk iets achterhoudt. Death Trick: Double Blind maakt in 2024 zijn consoledebuut op de Nintendo Switch. Later vandaag komt er een gratis demo beschikbaar in de Nintendo eShop.
 • Outer Wilds: Archaeologist Edition van Mobius Digital en Annapurna Interactive: In dit openwereldavontuur ga je op allerlei planeten op zoek naar aanwijzingen, vreemde signalen en oude, onbekende teksten om te ontcijferen. Maar het hele zonnestelsel zit gevangen in een tijdcyclus, en elke planeet verandert drastisch tijdens elke cyclus. Ontdek een ondergrondse stad voordat deze door zand wordt verzwolgen, ontwijk enorme wervelstormen en meer. Ga op de meest geheime en gevaarlijke plekken op zoek naar de sleutels om de mysteries van dit zonnestelsel te achterhalen en breng het grootste geheim van allemaal aan het licht in de inbegrepen uitbreiding Echoes of the Eye. Outer Wilds: Archaeologist Edition landt op 7 december op de Nintendo Switch. Pre-orders zijn vanaf vandaag mogelijk in de Nintendo eShop.

Naast de hierboven uitgelichte titels bevatte de showcase ook een montage met nog meer indiegames die naar de Nintendo Switch komen, waaronder:

 • Planet of Lana, een cinematisch puzzelavontuur en episch sci-fi-verhaal dat zich uitstrekt over meerdere eeuwen en sterrenstelsels, dat in de lente van 2024 wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Enjoy the Diner, een eigenaardig avontuur met point-and-click-elementen, dat later vandaag wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Heavenly Bodies, een heerlijk frustrerende, physics-based ruimtepuzzelgame die spelers uitdaagt om een reeks ogenschijnlijk eenvoudige taken te voltooien aan boord van een ruimtestation in de jaren 70, dat in februari 2024 wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • The Gecko Gods, een ontspannen puzzel-platformgame met een kleine gekko die diverse mysterieuze eilanden en tempels moet verkennen om zijn vrienden te redden, dat in de lente van 2024 wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Passpartout 2: The Lost Artist, een schilderavontuur waarin spelers worden uitgenodigd om het pittoreske stadje Phénix te verkennen terwijl ze kunstwerken maken en verkopen, dat later vandaag wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Urban Myth Dissolution Center, een meeslepende mysteriegame waarin spelers de opdracht hebben om vloeken, spookhuizen en andere mythes te onderzoeken, dat in 2024 naar de Nintendo Switch komt.
 • Braid: Anniversary Edition, een remaster van de geprezen puzzel-platformgame, met nieuwe puzzels, opgepoetste graphics en herziene sound en toegevoegd commentaar van de ontwikkelaar, dat op 30 april 2024 naar de Nintendo Switch komt.

Fans van indiegames hebben een hoop om naar uit te kijken op de Nintendo Switch, want de nieuwste Indie World-showcase liet een flinke reeks nieuwe games zien die in 2023 en daarna naar het platform komen. Hoogtepunten waren onder andere Outer Wilds: Archaeologist Edition, dat op 7 december landt, Core Keeper, dat in de zomer van 2024 wordt uitgebracht, en Shantae Advance: Risky Revolution, dat in 2024 verschijnt. Vier van de games uit de presentatie zullen later vandaag worden uitgebracht in de Nintendo eShop: Backpack Hero, Howl, Enjoy the Diner en Passpartout 2: The Lost Artist.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx