Nieuwe gameplay en cutscenes van Stranger of Paradise getoond

thumbnail

Ter ere van de verjaardag van het originele FINAL FANTASY heeft SQUARE ENIX nieuwe gameplay en cutscenes getoond van STRANGER OF PARADISE FINAL FANTASY ORIGIN. De beelden benadrukken de verbanden tussen de komende actie-RPG en de allereerste titel in de FINAL FANTASY-serie.

De nieuwste gameplay-beelden tonen onder andere de iconische northern bridge-scène uit het originele FINAL FANTASY, die opnieuw is gemaakt in FINAL FANTASY ORIGIN. De game vertelt het verhaal over de reis van Jack en zijn kameraden op een nieuwe manier en werpt nieuw licht op de duistere oorsprong van Garland. De legendarische FINAL FANTASY-ontwikkelaars Hironobu Sakaguchi (Mistwalker Corporation CEO) en Akitoshi Kawazu delen hun gedachtes over de verbanden tussen beide titels:

“Garland, die aan het begin van het verhaal wordt verslagen, wordt 2000 jaar daarvoor herboren als Chaos en heerser over de duisternis, om vervolgens opnieuw verslagen te worden door de Warriors of Light… Ik heb deze eindeloze cirkel in het verhaal gemaakt omdat het de eerste game in de serie was. Hoewel het een pixel art-RPG was, wilde ik het verhaal deze diepere lagen geven, zodat het niet gewoon als “speelgoed” gezien zou worden, maar we de game konden verheffen tot een authentieke vorm van entertainment. Dat was de reden achter deze beslissing. Volgens mij gaat hetzelfde op over de scène waarin de speler de noordelijke brug oversteekt, en de titel en de tekst van het verhaal in beeld verschijnen.”

Hironobu Sakaguchi (Mistwalker Corporation CEO)

“Het verhaal van FF Origin wordt verteld vanuit het perspectief van Garland. Het is best spannend om het verhaal door de ogen van de schurk te volgen. Ik ben benieuwd naar de emotionele impact die het verhaal van deze game dit keer op spelers kan hebben.

“Wat het lot van Garland betreft… Mensen die het originele FINAL FANTASY speelden weten al wat er met hem zal gebeuren, maar ik hoop dat mensen de manier waarop deze titel hem portretteert kunnen waarderen.””Dus zat het allemaal zo!?”

“Ik voel mijn tranen prikken!”

“Dat soort emoties hoop ik te zien van onze spelers.”

Akitoshi Kawazu (Square Enix)

Bekijk hier de nieuwste cutscene: https://youtu.be/RP6BSRxHB9M

De livestream toonde ook STRANGERS OF PARADISE FINAL FANTASY ORIGIN-gameplay, die nieuwe aanpassingen en toevoegingen heeft gekregen naar aanleiding van de feedback van spelers die volgde op de tweede TRIAL VERSION. Diverse nieuwe video’s toonden vele gameplay-elementen, inclusief basis-jobs en geavanceerde jobs, vaardigheden, uitrustingen en de multiplayer-stand.

STRANGER OF PARADISE FINAL FANTASY ORIGIN verschijnt op 18 maart 2022 voor PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc via de Epic Games Store. De titel is momenteel beschikbaar voor pre-orders – meer details daarover lees je hier: https://www.square-enix-games.com/sopffo

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2336
  1 jaar geleden

  Krijg het gevoel dat de gameplay heel wat weg zal hebben van Final Fantasy 15.Maar goed ook want dat was wel een van de pluspunten uit dat deel.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx