Nieuwe Fallout webserie op Twitch

thumbnail

Vanaf aanstaande maandag kunnen kijkers zich schuilen in de spannende wereld van de nieuwe Bethesda Fallout webserie, die live wordt uitgezonden via Twitch.tv. In deze innovatieve serie worden kijkers meegenomen op een avontuurlijke reis met vier overlevenden van de apocalyps, op zoek naar een mysterieus apparaat dat de dorre wereld kan redden. 

Wat deze webserie zo uniek maakt, is dat het een rollenspel is dat zich afspeelt in de vertrouwde digitale omgeving van de Fallout-game. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken lijkt het alsof de acteurs zich echt in de digitale wereld bevinden, wat zorgt voor een meeslepende kijkervaring. 

In deze acht aflevering tellende serie zien wij hoe vier vreemdelingen elkaar bij toeval ontmoeten en een gewonde kluisbewoner helpen. Met haar laatste adem deelt zij de locatie van een speciaal apparaat dat de wereld voorgoed kan veranderen. 

Productie 

De makers van de webserie hebben gebruik kunnen maken van originele game assets van Bethesda, waardoor ze een unieke ervaring hebben kunnen neerzetten die uniek is voor rollenspelproducties. De productie is gefilmd in een studio met speciale tracking software, zodat het net lijkt of de acteurs zich in de game bevinden. Dit biedt een unieke beleving voor de ervaren kijker.

Bekende namen

De avonturiers worden gespeeld door Nick Golterman, Maria Luisa van Zwieten, Joost Bouhof en Linda Wijnen. De gamemaster is Kevin Scholtze en de regie is in handen van Jerry Driessen. De productie is gedaan door MasterXP Studios in samenwerking met Fanflock.

Fallout Amazon Prime serie

Afgelopen week ging de nieuwe serie adaptatie van de populaire game Fallout, live op Amazon Prime. De serie werd geroemd door critici en zelfs benoemd tot een van de beste game adaptaties. 

De webserie doet denken aan andere table top shows. In deze serie wordt gebruikgemaakt van het 2D20 spelsysteem van tabletop uitgever Modiphius, waarbij het lot wordt bepaald met een worp van de dobbelsteen.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2819
  1 maand geleden

  Goede tip,Zou dit anders niet geweten hebben.Zo te horen is het meer een fanservice serie.Kan nog wat serieuzer worden later met het aankomende seizoen 2.


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx