NACON presenteert ambitieuze lineup en kondigt twee nieuwe games aan

thumbnail

De nieuwste editie van Bigben Week opende maandag zijn deuren. Dit evenement is voor de Bigben-groep het aangewezen moment om zijn producten en doelen aan de media en internationale partners te presenteren. NACON, het gaming-merk van de groep, gaf een persconferentie om al hun nieuws aan te kondigen en uit te leggen hoe het bedrijf de afgelopen jaren is veranderd. Vanwege de gezondheidscrisis vond de vorige editie van dit evenement plaats in 2019, toen Bigben zijn torenhoge ambities voor de komende jaren presenteerde. Tijdens de Bigben Week wil het bedrijf de sterke groei in de afgelopen drie jaar benadrukken, samen met de grote veranderingen die het bedrijf heeft ondergaan.

EEN EFFECTIEVE STRATEGIE
De beursnotering van NACON in maart 2020 heeft meer dan 100 miljoen euro opgebracht, waarmee de ambities en middelen van het bedrijf werden versterkt. In drie jaar tijd verwierf NACON maar liefst 9 studio’s. Met de recente aankopen van Midgar Studios en Daedalic Entertainment zijn er nu in totaal 16 studio’s bijgekomen. Het merk RIG, dat wereldwijd bekend staat om zijn premium gamingheadsets, werd in maart 2020 door NACON aangekocht, inclusief al zijn knowhow. Deze strategie heeft de positie van NACON binnen de videogame-industrie aanzienlijk versterkt op verschillende expertisegebieden van games en accessoires. Dit heeft met name geleid tot een omzetstijging van € 113,1 miljoen in 2019 naar € 155,9 miljoen in 2022, naast andere gevolgen.

TWEE EXCLUSIEVE AANKONDIGINGEN
Bigben Week is ook de perfecte gelegenheid om nieuwe titels voor NACONs gaming-catalogus aan te kondigen. De studio Spiders onthulde GreedFall 2, het nieuwe deel in de succesvolle franchise, die goed is voor meer dan twee miljoen verkochte exemplaren. De andere grote nieuwe game is de volgende WRC-titel van KT Racing die op 13 oktober zal verschijnen onder de titel WRC Generations.

DE MEEST AMBITIEUZE VIDEOGAME-LINEUP OOIT

Action-adventure
Enkele van de meest ambitieuze projecten van dit jaar behoren tot het action-adventure-genre, inclusief The Lord of the Rings: Gollum. Deze epische ervaring van studio Daedalic zal in 2022 verschijnen en werd tijdens de Bigben-week uitgebreid gepresenteerd.

Op 19 mei verschijnt Vampire: The Masquerade – Swansong, de verhaal-gebaseerde RPG van de studio Big Bad Wolf. De game laat spelers genieten van verkenningstochten door gevarieerde omgevingen, zorgvuldig samengestelde dialogen, complexe puzzels en een vertakkend verhaal waarin elke keuze consequenties heeft.

In Steelrising, de combat-gerichte action RPG van de studio Spiders, speelt de speler een hoofdrol in een alternatief universum waarin Parijs gebukt gaat onder het juk van een tirannieke koning. Als Aegis moet de speler een web van intriges ontwarren om een einde te maken aan de waanzinnige plannen van één man en de Franse Revolutie tot een triomfantelijk einde brengen. De nieuwe verhaaltrailer onthult enkele verhalende elementen in deze game, die op 8 september zal verschijnen. Wat als de Franse Revolutie was mislukt? En wat als de waanzinnig geworden koning Lodewijk XVI een leger had ontwikkeld van automaten die in staat waren het woedende volk te onderdrukken? 

Bekijk hier de trailer van Steelrising

Jonathan Jacques-Belletête, creative director van de studio Rogue Factor, zal tijdens Bigben Week meer vertellen over zijn nieuwe, onlangs aangekondigde project, Hell is Us. De game pioniert in een nieuw genre, waarin actie en verkenning samenkomen en spelers hun beoordelingsvermogen en nieuwsgierigheid moeten gebruiken om in het verhaal te vorderen.

Blood Bowl 3 (Cyanide) biedt fans van het Warhammer-universum en tactische games een perfecte cocktail van sport, strategie en heroïsche fantasy.+

Clash: Artifacts of Chaos (ACE Team) voegt een unieke mix van verkennen en ongewapende gevechten toe aan NACONs action-adventure-segment, in de even maffe als mysterieuze wereld van Zenozoik.

Zorro The Chronicles (BKOM) markeert de terugkeer van de beroemde vrijheidsstrijder in een game voor zowel nostalgische ouders als jongere spelers die hun eerste stappen in het action-adventure-genre zetten. Deze officiële videogame-versie van de tekenfilmserie verschijnt op 16 juni.

Racing
Naast de ontwikkeling van Test Drive Unlimited Solar Crown door de KT Racing-teams, heeft NACON WRC Generations aangekondigd. Dit nieuwe deel in de serie verschijnt op 13 oktober met diverse nieuwe features, waaronder hybride wagens, diverse engine mapping-configuraties en een nieuw league-systeem.

Bekijk hier de trailer van WRC Generations

Sport 
Dit jaar levert NACON uiteenlopende sport-ervaringen, inclusief Session: Skate Sim, een skateboardsimulatie met innovatieve gameplay in de sfeer van jaren 90-skateboarding. Daarnaast worden de wielrengames Tour de France 2022 en Pro Cycling Manager 2022 gepresenteerd om spelers een voorproefje op de gameplay te geven voordat deze twee games op 9 juni verschijnen.

Simulatie
Chef Life
is een belangrijke game in NACONs simulatie-segment en laat spelers helemaal opgaan in hun culinaire creativiteit en activiteiten. In deze game, met officiële elementen van de MICHELIN-gids, kan elke speler zijn eigen gerechten ontwerpen en het restaurant van zijn dromen creëren en beheren.

NIEUWE ACCESSOIRES VOOR ELKE SPELER
Terwijl de kwaliteit van NACONs professionele controllers wordt geprezen door spelers van over de hele wereld, zal het bedrijf zijn assortiment uitbreiden met vele nieuwe producten voor elke console.

NACON voor Xbox
NACONs familie van officiële accessoires voor Xbox Series X|S en Xbox One, die in 2021 werd gelanceerd, is een doorslaand succes in zowel Europa als Noord-Amerika.

De reeks wordt uitgebreid met één van de populairste producten van dit jaar, de DAIJA Arcade Stick, waarvan de officiële Xbox-versie eind 2022 verschijnt.

Cloud Gaming is een belangrijke focus voor NACON, dat al maanden nauw samenwerkt met de belangrijkste spelers in deze sector om een geavanceerde mobiele game-ervaring te bieden. De iOS-versie van de MGX-serie, die al beschikbaar is op Xbox en Android, komt daarvoor aan het eind van dit jaar beschikbaar.

Andere nieuwe items die naar verwachting tegen het einde van het jaar in de schappen zullen liggen, zijn de Revolution X Pro Controller, in witte versie en camouflageversie, en gloednieuwe versies van de Pro Compact. Met 6 LEDs in aanpasbare kleuren is de Pro Compact COLORLIGHT een van de belangrijkste nieuwe NACON-items voor Xbox®.

NACON voor PlayStation
Sinds de lancering van de serie in 2016 zijn meer dan 5 miljoen officiële controllers voor PlayStation 4 verscheept. En nu heeft NACON één van zijn eerste officiële accessoires voor PlayStation 5 onthuld: de DAIJA Arcade Stick. De PlayStation 4-versie viel al goed in de smaak bij vechtspellenfans vanwege de kwaliteit van zijn onderdelen en design, en nu is de DAIJA terug  met een verbeterde, nog verder aanpasbare versie met integratie van profiel-creatie-software.

De DAIJA Arcade Stick voor PlayStation 5 is wederom gebaseerd op het expertise van de Franse professionele gamer Kayane, de ambassadeur van het merk, en verschijnt eind 2022 voor PlayStation 5. Hij is ook compatibel met PlayStation 4 en pc.

NACON voor Nintendo Switch
BIGBENs aanbod van accessoires voor Nintendo Switch is een van de meest uitgebreide op de markt. Zo is er een breed aanbod hoezen voor Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite en Nintendo Switch OLED-versie beschikbaar, waarvan vele met een officiële licentie (waaronder Metroid Dread, The Legend of Zelda en Mario Kart ).

RIG
RIG is een premiummerk voor gamingaccessoires en een leider in audio voor professionele game-toernooien. NACON heeft het merk in 2020 aangekocht, waarna RIG kon profiteren van NACONs uitgebreide ervaring op het gebied van gaming, terwijl ze trouw bleven aan de pijlers van hun merk – prestaties, innovatie en design.

RIG gaat een belangrijk jaar beleven met de lancering van de PRO-serie headsets, waaronder de 300 PRO, 500 PRO en 800 PRO. Tijdens de Bigben Week kunnen pers en partners meer te weten komen over het merk en een exclusieve hands-on preview krijgen van 800 PRO, de eerste headset van RIG met een multifunctionele oplaaddock

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx