MotoGP24 is onderweg en klaar voor release

thumbnail

Milestone en MotoGP onthullen met trots MotoGP24, de officiële videogame van de MotoGP met alle officiële coureurs en tracks van het 2024-seizoen voor de categorieën MotoGP, Moto2, Moto3 en het FIM Enel MotoE World Championship. Dit nieuwe deel verschijnt op 2 mei 2024 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en Steam.

Bekijk hier de aankondigingstrailer van MotoGP24.

Ook dit jaar heeft de ontwikkelaar weer nieuwe, door de community gevraagde functies toegevoegd, om spelers een ervaring te bieden met alle emoties van de echte races. Na de introductie van Dynamic Weather en de Flag-to-Flag-races van vorig jaar, zal MotoGP24 spelers nog dichter bij de echte wedstrijden brengen door de toevoeging van de Riders Market en de Stewards.

De overstap die Marc Márquez maakte, van het Repsol Honda Team naar onafhankelijke Gresini Racing MotoGP Team, heeft de hele MotoGP-wereld op zijn kop gezet. Vanaf nu kunnen dit soort plotwendingen ook  in de officiële videogame gebeuren vanwege de nieuwe Riders Market. De Riders Market opent eindeloze mogelijkheden, omdat spelers en computergestuurde coureurs nu naar andere teams kunnen verhuizen. Dit betekent dat elke seizoen met een nieuwe line-up en moeten spelers daarom niet alleen strijden om races en kampioenschappen te winnen, maar ook om een nieuwe plek te vinden of hun huidige plek te behouden. Likes en reacties op het fictieve Social Newtork kunnen geruchten over mogelijke transfers aanwakkeren.

De nieuwe MotoGP Stewards monitoren elke race van het weekend, waarbij spelers en computergestuurde coureurs op basis van hun gedrag op de baan bestraft kunnen worden. Van eenvoudige waarschuwingen bij eerste overtredingen tot lange ronde- of tijdstraffen, en van let-pass-bevelen bij oneerlijk inhalen tot geannuleerde kwalificatietijd: zowel spelers als computergestuurde coureurs krijgen straffen als ze de regels overtreden. Nu het vernieuwde ontwerp van vorig jaar is verrijkt met de Riders Market en Stewards, kunnen spelers genieten van de meest dynamische career mode ooit in een MotoGP-game.

Milestone’s voornemen om de ervaring voor iedereen toegankelijk te maken heeft geleid tot een nieuw “Adaptive Difficulty”-systeem dat het niveau van tegenstanders dynamisch aanpast, op basis van de prestaties van spelers. Hierdoor wordt het uitdagingsniveau van de game afgestemd op het niveau van elke speler, zodat iedereen van een geweldige gameplay-ervaring kan genieten.

De AI en physics zijn ook ingrijpend verbeterd. Zo is de AI van coureurs verfijnd om overeen te stemmen met hoe echte coureurs een race benaderen. Beginners zullen meer vurig en agressief zijn omdat ze zichzelf willen bewijzen, terwijl voormalige wereldkampioenen geduldiger zijn, wachtend op het moment dat ze de winnende inhaalmanoeuvre kunnen uitvoeren. Voor de physics is een nieuw elektronisch tuningsysteem ontworpen om het ingaan en verlaten van bochten beter te kunnen managen, het slippen van het achterwiel te beheren en de neiging van de motorfiets om een wheelie te maken onder controle te houden. Een ander belangrijk aspect is het beheer van de banden, dat is aangepast om de bruikbaarheid van alle bandencompounds op verschillende circuits te garanderen, terwijl het specifieke gevoel van elk type banden behouden blijft.

The online-sectie van MotoGP24 wordt verrijkt met LiveGP Championships, een nieuwe multiplayer-mode voor de meest competitieve spelers. Dit kampioenschap laat spelers strijden in seizoenen die zijn samengesteld uit een bepaald aantal LiveGP’s. Spelers moeten in elke LiveGP proberen punten te scoren om in het algemene klassement van het kampioenschap te klimmen. Over de online ervaring gesproken: dankzij cross-play** kunnen alle spelers vanaf dag één tegen elkaar racen, ongeacht het platform en de console-generatie. Daarnaast kunnen spelers van de PlayStation-, Xbox- en Steam-versies met 2 spelers tegen elkaar strijden op een gesplitst scherm, voor verhitte races in dezelfde kamer.

Tenslotte zijn er vier krachtige editors voor helmen, stickers, race-nummers en butt-patches, zodat spelers zich creatief uit kunnen leven, om vervolgens hun creaties online*** te delen, ook met spelers op andere platformen.

“We onthullen met veel plezier de aanstaande release van MotoGP24. Als CEO ben ik bijzonder trots op wat we hebben bereikt in dit nieuwe hoofdstuk, dat voor het eerst in de geschiedenis van de franchise toegang biedt tot de Riders Market, een functie waar de community al lang om heeft gevraagd. Ons hele team heeft zich met hart en ziel ingezet om fans van over de hele wereld de best mogelijke ervaring te bieden. In het bijzonder wil ik Dorna Sports danken voor de fijne samenwerking tijdens de ontwikkeling van de game,” aldus Luisa Bixio, CEO van Milestone.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx