Microsoft onderzoekt interesse in Xbox-handheld

thumbnail

Een Xbox-handheld lijkt een optie die Microsoft op dit moment aan het onderzoeken is. Uit een recente survey blijkt dat Microsoft vraagt of men graag een portable console zou willen zien. In de survey wordt gerefereerd naar ‘new handheld gaming PCs’. Deze zou de concurrentie aan moeten gaan met de Steam Deck, maar ook extra mogelijkheden bieden waardoor toekomstige consumenten wellicht eerder een Xbox-device zullen prefereren.

Er zijn de afgelopen jaren verschillende gaming handhelds uitgekomen, waaronder de Nintendo Switch (2017) – Hoewel dit niet strikt een handheld is, kan het systeem ook als handheld worden gebruikt dankzij de afneembare controllers en het ingebouwde scherm.
Daarna kwam de Nintendo Switch Lite (2019) – Een compactere versie van de Nintendo Switch, ontworpen om voornamelijk als handheld te worden gebruikt. Daarvoor kwam de PlayStation Vita (2011) – Hoewel dit systeem al een tijdje uit is, zijn er nog steeds games voor beschikbaar en wordt het door sommige spelers nog steeds gebruikt. Als laatste kwam de Steam Deck (2021) – Aangekondigd door Valve, dit is een handheld gaming-pc die draait op SteamOS en compatibel is met de Steam-bibliotheek.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx